Dobrý den,
potřeboval bych poradit s nastavením satelitu od skylink. Koupili jsme si novou TV (Philips 58PUS8505/12) a doteď jsme k ní měli ještě připojený přes HDMI starý satelitní přijímač (Humax IRHD 5100S) a vše fungovalo bez problému.
Včera jsme koupili nový dekódovací modul (Mascom Irdeto CI+ 1.3 Skylink Ready) aby jsme k TV měli jen jeden ovladač, ale nedaří se mi zprovoznit ani jeden program.
Zkoušel jsem snad všechny možnosti nastavení i výběru satelitů a výsledek je ten, že to téměř vždy najde satelit Astra 23,5E, dohledá to nějakých 275programů a kolem 80ti radiových stanic. Nicméně žádná stanice nemá signál, nefunguje prostě ani jediná z nich.
Zkoušel jsem to nastavovat podle toho starého Humaxe - Astra 23,5E, rychlost 29900, horizontální, frek. 12344. FEC 2/3 který byl nastavený na Humaxu jsem v TV nikde nedohledal a nevím, jestli tam jde někde nastavit... Každopádně zajímavé je že na tom původním Humaxu byla síla signálu/kvalita v poměru 100/97% a na TV mi ukazuje sílu signálu 30-34% a kvalitu 0%. Nevíte v čem může být chyba??? Už jsem z toho dost zoufalý, strávil jsem u toho skoro celý den a nic... Díky a zdravím!