Disk sa dá odhlučniť o dosť lepšie. Platne v disku sú kovové, hladké, napevno pripevnené a hlavne dokonale vyvážené. Vznikajúci aerodynamický a iné zvuky sú silno potlačené obalom disku čo je v celku slušný kus kovu a skrinkou v ktorej je. Vibrácie sú potlačované veľkou hmotou skrine a spôsobom upevnenia disku, zároveň sa disky dávajú čo najnižšie aby boli boli nižšie ako ťažisko.
DVD a iné sú plastové kotúče, nie sú dokonale vyvážené - vznik enormného množstva vibrácií, a dosť veľké množstvo aerodynamického hluku. Možnosti odhlučnenia prakticky nulové - nemôže to byť v kovovej pevne uzatvorenej krabici ktora by to aspon trochu odhlučnila, nič tam nie je poriadne upevnené - to iba podporuje vznikajúce vibrácie a tieto DVD romky sú väčšinou k skrini pripevnené bez nejakého slušného odvibrovania. A navyše na najvyšších pozíciach skrine pre ľahký prístup ale zároveň vďaka tomu ďaleko ľahšie rozvibrujú celú skriňu keďže sú nad ťažiskom.
To iba tak trochu teórie pre vytvorenie obrazu... Ale ako som hovoril, skúsil by som zohnať notebookovú bd romku buď originál externú alebo samotnú notebookovú bdromku a spravil poriadny rámček... Notebookové mechaniky sú drahšie ale podľa mňa lepšie konštrukčne vyriešené, ďaleko menej neupevnených častí,všetko podstatné je na tých "vrátkach".