Stránka 71 z 107

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2011 14:26
od indiana_jones
Jde to a pokud máš dobré reprosoustavy, tak podle mého názoru, alespoň jak to subjektivně cítím já, tak z toho dostaneš velmi dobrý zvuk...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2011 18:53
od brezous
to zekon666: To kopírování je trochu prdlý protože po zapnutí to vylítne třeba i na nějakých 23000kbajtů/s ,ale hned to postupně spadne až na cca 1800-2300kbajtů/s - no řeknu ti to je ale "fičák" ha ha ha. Nevím jak je to s menšími soubory jako např. MP3,JPG ,protože Blade mám vyloženě na filmy.

-- 3. 2. 2011 17:59 --

No tak teď jsem z toho jelen,včera jsem se radoval,že se do Bladika dostanu v TC přes položku workgroups no a dneska prdlajz.Prostě Bladik zapnut poté fik do pc a do TC ,mista v síti a čumím jak umím a nic - no tak nic no. Tak jsem to udělal hezky po staru.Jsem na nějaký síťě prostě dement,jinak počítač mě baví,ale takové to domácí síťování mi hlava nebere..a ani mi neraďte jak na to,protože bych zase experimentoval a jak se znám tak bych to pos....l :-\

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2011 19:53
od indiana_jones
TO: brezous
Asi je to chybka ve fw, jelikož jsem už párkrát zaznamenal, že po spuštění Evolve v PC také přístroj nevidím v rámci skupiny Workgroups. Po vypnutí a opětovném zapnutí se mi v síti zase objevil. V každém případě jsem u nového fw r4824 zaznamenal takový pokrok, že k němu nemám až na menší výjimky výhrady, protože věřím, že s každým dalším fw se zlepší. Alespoň doposud tomu tak bylo...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2011 20:05
od brezous
to: indiana

No mě se neobjevilo ani to workgroups,ale po připojení síťové jednotky jak to dělám normálně jsem ze zvědavosti opět mrknul do míst v síti a co myslíš? no jasně že už to tam bylo....a mimochodem Bladika jsem nevypínal - že by to najelo později? něco jako po zapnutí Bladika najíždí ten HDD-plugin? Hmmm já teda nevím-no ale to není žádná tragedie,ale jinak souhlas s tebou je to velice příjemná verze.
Taky často kontroluju oficiální stránky Evolve jestli tam náhodou nebude nový ofic. firmware a tam se teda h...o děje - to jsou ubožáčci s tou podporou co?
Ještě že o to postarají nějací jiní borci a za to jim VELKÝ DÍK.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2011 20:17
od indiana_jones
TO: brezous
Workgroups je skupina, která je v Evolve defaultně přednastavena a tuto skupinu musíš mít nastavenu i ve všech PC. Nastavení ve Win 7 je pravým tl. myši na Tento počítač, pak místní nabídce Vlastnosti a Upřesnit nastavení. Je to ve vlastnostech systému, první záložka Název počítače. V Pracovní skupina musíš mít nastaveno Workgroups. Není to co se Ti objeví v PC, tam se objeví už jen PlayON.
Co se týče podpory fw od Evolve, tak ta asi nikdy nebude taková jako od AC Ryan na PlayON!HD z jednoho důvodu. I když se prakticky jedná o identické přístroje, podívej se na cenu Evolve a PlayON!HD. Podpora v podobě fw také něco stojí a také si ji nechají zaplatit. Nicméně si myslím a nelituji toho, že vlastním Evolve už jen proto, že fw mohu nainstalovat i od konkurence.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 2. 2011 00:42
od DejvidCV
Takže říkáte hodit do Evolva firmware r4824? Mám MiniBlade, tam půjde v poho? Kde se dá sehnat a jaké má plusy? Díky...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 2. 2011 17:56
od brezous
to: DejvidCV

link na 4824: http://www.megaupload.com/?d=AOBQQCR8

A ještě mrkni na podstránku č.66 až sem, tady o něm pozbíráš nějaké info.Já osobně nemám zkušenost s Minibladem mám Blade II s 1,5TB diskem.
Jestli se odhodláš ho nahrát tak pak poreferuj jak jsi dopadl.
Ale uvědom si že to pácháš na vlastní riziko.Já se taky bál a dost,ono přes 1TB filmů bych naháněl zpátky asi těžko.Ale díky informacím z tohoto fóra to dobře dopadlo a teď jsem spokojený jak se vzhledem prostředí tak s funkcemi-jistá vylepšení se tu probírala tak si to pročti.

-- 4. 2. 2011 16:59 --

to: indiana

Díky za rady - pomohly.Mám sice win XP,ale našel jsem to jak jsi psal,přejmenoval pc na workgroup (měl jsem to s názvem DOMA) no a teď si užívám pohodlí přes TC.Takže ještě jednou děkuju. :tleskani

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 2. 2011 18:19
od DejvidCV
to Brezous

Díky za reakci... Předně, měl jsem vybranýho Extreamera ale vzhledem k poměru cena-výkon jsem šel do Miniblade(2000,-). S původním firmwarem jsem byl spokojenej, až do chvíle co jsem začal síťovat... Mile mě překvapila rychlost a celková svižnost, přehrávání video formátu, zkrátka za ty prachy super, ale teď zpátky k tý síti-sesíťování se po pár peripetiích povedlo (firmw. evolve tuším 3953) ale v čem je problém-v kopírování souborů, nějaké se zkopírují bez problému(i 14Gb), ale některé jak jsem vypozoroval spadnou asi v cca 95% a potom je ten soubor nekompletní, třeba AVI místo 700MB má jen 8MB...!!! Jinak vše funguje v poho až na tuhle, pro mě důležitou věc. Dal jsem tam i firm. Evolve 4347, ale to samé..
Zítra tedy asi zkusím ten 4842 od PlayOnu..

Ještě jednou díky za link...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 2. 2011 19:23
od indiana_jones
TO: dejvidCV
V šestém příspěvku na tété stránce http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1707&t=1095235&st=0&sk=t&sd=a&start=675 je posán rozdíl mezi Evolve Blade II a miniBlade. Z toho jistě pochopíš, že nový fw r4824 můžeš použít stejně jako my. Jde o identický hw, jen miniBlade je menší kvůli absenci vložit HDD a výstupu S/PDIF (audio výstupu Sony/Philips Digital InterFace). Jak píše brezous, každý Ti ale vždy řekne (výrobce především), že aktualizace fw je vždy na Tvou odpovědnost. Na nový fw jedu tuším už přes týden a jak jsem psal v předchozích příspěvcích, je to opravdu zatím nejpovedenější fw. Kdyby tento byl od začátku prodeje Evolve Blade II, tak se ti, kteří se jej zbavili, teď by to jistě neudělali.
A ještě jedna poznámka nejen pro Tebe:
Když se vám pánové nechce listovat v sedmdesáti stránkách tohoto fóra (nebo kteréhokoliv jiného) stačí jedna Google finta. Možná, že někdo znáte v Google vyhledávači syntaxi "site". Tato omezí vyhledávání pouze na stránky specifické domény či webu. V praxi to vypadá asi takto. Napište do vyhledávače Google např.: "evolve miniblade rozdíl site:forum.avmania.e15.cz" (bez uvozovek).
- Píše se do vyhledávače bez uvozovek,
- pak zapíšete hledanou frázi, v tomto případě "evolve miniblade rozdíl",
- následně zapíšete syntaxi site:forum.avmania.e15.cz To je toto fórum a vždy se zapisuje bez www i v případě, že se jedná o stránky kde www.nazev_domeny.cz
Zkuste si to, ulehčí vám to hledání v rámci jedné domény.
Pokud byste měli zájem, mohu napsat tyto syntaxe všechny co znám, ale bude to prakticky OffTopic, tak nevím, zda mi to nesmaže admin tohoto fóra...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2011 01:32
od EKKAR
Když to napíšeš jako návod pro snadnější vyhledávání, hodíme to jako "Vyvěšené téma" na titulku = jako pomůcku pro všechny zájemnce, a zamkneme to. Sem se dá odkaz a bude to. Jak to konkrétně proběhne se musíme dohodnout my modové s adminem, ale když to sepíšeš a liskneš mi to do SZ, tak to nadhodím ke zhodnocení na interním fóru - budeš mít malé, lehce zanedbatelné + ... :mrgreen:

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2011 08:26
od DejvidCV
To Indiana_JOnes

Tušil jsem, že reakce ohledně toho, že jsem se vše potřebné mohl dočíst-vyhledat v této diskuzi, přijde... Chápu, mě by taky nebavilo odpovídat na otázky na které si může každý odpověď najít sám... Ale jen něco málo na mojí obhajobu :-). Celé jsem si to pročetl a trochu jsem se v oněch firmwarech ztrácel, zkrátka chtělo by to trochu přehledně sepsat, nebo alespoň tím posledním příspěvkem jsi dal zásadní informaci o kvalitním, funkčním firmwaru a kolega hodil funkční link a o to jde... Jinak s tou hwd totožností (Blade-MiniBlade) jsem si to taky myslel...
To ohledně dotazů, které jsem zde podal, to jsem učinil proto, abych se ujistil v tom, že se nepletu a za Vaše odpovědi ještě jednou mnohokrát děkuji, víc udělat nemůžu :-).
JInak firmware jsem bez problému nainstaloval a po rychlém testnutí to vypadá, že vše, pro mě podstatné, funguje jak má...!
Ták a teď už jen pořídit pořádnou LED TV, ale to už je téma do jiné dskuze :-)

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2011 10:58
od indiana_jones
TO: EKKAR
OK, pokusím se sepsat malý návod s příklady použití syntaxí Google a pošlu jej Tobě na SZ. Já si to malé, bezvýznamné plus pokusím udělat...:-)

TO: DejvidCV
Na jednu stranu vcelku chápu, že se nikomu nechce pročítat kompletní diskusi. Jednou bude mít ne 70, ale 140 stran a pro nového uživatele/přispěvatele to bude počteníčko...
Nemůžeš očekávat, že od každého z nás dostaneš kvalitní a relevantní (mající rozhodující význam, závažný, významný, důležitý, rozhodující) informaci. Ne každý má zkušenosti a umí psát recenze a návody, ne každý má jazykové vybavení a ne každý umí psát spisovně. S tím se holt musíme smířit, pokud se něco chceme dozvědět/dočíst. Já osobně jsem celkem vděčný za to, že v začátku mi přispěvatelé pomohli se zorientovat, když jsem zakoupil nový Blade II.
Osobně jsem nikdy nepsal recenze nebo návody, učím se jen komunikovat s ostatními tak aby porozumněli. A když píši příspěvek, snažím se jej psát tak, aby byl pochopitelný pro všechny. Ten kdo ví, pochopil by i zkrácený výklad o co v příspěvku jde, co ale ten kdo je neznalý?
Je ale potřeba vzít v úvahu, pokud chceme být korektní, abychom neobtěžovali stejnými otázkami po stopadesáté první, jen proto, že se zrovna nechce pročítat diskusi. Nově příchozích může být totiž ještě docela hodně. Bez urážky...
Proto mě napadlo, že bych syntaxe pro vyhledávání sepsal. Jestli jsis ji vyzkoušel v mém předchozím příspěvku, mohl jsis všimnout, že se počet příspěvků smrsknul na pouhých 9 a to už se proklikáš v pohodě. Záleží už jen na uživateli jak relevantní volí fráze vyhledávání...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2011 16:06
od duch1
Četl jsem tu, že při nahráni verze 4824 nemužete najít evolve v síti. Nemusíte přepisovat počítač na skupinu WORKGROUP stačí kliknout na ikonu tento počítač - celá síť - Síť Microsoft Windows a pak už se vám objeví vaše skupina pravděpodp. DOMA a WORKGROUP (nutnost mít zaplý EVOLVE - déle trvá než se načte do sítě) kliknout na WORKGROUP a tam se to objeví v plné kráse a pak si stačí vytvořit zástupce na ploše a je hotovo. Mám win XP pro

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2011 22:06
od zekon666
to brezous: oficálně už asi nic, protože Evolve ukončil BLADE! Mají v produktech pouze miniB a to kdoví jak dlouho.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2011 23:08
od DejvidCV
Tak firmware(4824) zatím šlape skvěle, jen sambu musím vždy po zapnutí znovu ručně nahodit(Nas mod-zapnout,prkotina) a další věc je, že se MiniBladík pekelně, alespoň na spodní, kovové desce, hřeje, tak doufám, že se neupeče...-že by tento firmware ždímal z čipu maximum? No uvidíme, zatím tak 2hodinové běhy přežil :-). Začínám uvažovat o nějakém pasivním chladiči...