Stránka 72 z 107

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2011 11:28
od Big S
Jak hodnotíte kvalitu obrazu Bladu? Měli jste někdo možnost jej porovnat s jiným HD přehrávačem? - Mám doma plazmu LG 50PK550 a jeví se mi, že při přehrávání filmů přímo z integrovaného USB v TV je obraz lepší než přes Blade připojeného přes HDMI - slévají se zde detaily, jde to vidět např. při záběru obličeje zblízka, jakoby přehrávač přepaloval světlé plochy. Zkoušel jsem samozřejmě poladit obraz v nastavení přístroje - dost to pomohlo, ale rozdíl je pořád ještě patrný. Mám MiniBlade, ale předpokládám, že střeva jsou stejná jako u Blade.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2011 12:15
od indiana_jones
A zkoušel jsi v menu přístroje Nastavení -> Video -> Plasma Mode toto nastavení zapnout? Teď nevím, zda toto nastavení je i v originálním Evolve nastavení, ale v PlayON ano.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2011 15:36
od brezous
to: Big S

No já mám vyzkoušenu pouze flešku s filmy do usb v tv potom půjčený ext.HDD.Ta fleška byl právě ten moment,kdy jsem se definitivně rozhodl pro Blada.Ale ne kvůli obrazu,ale kvůli rychlosti,kapacitě,uživatelskému pohodlí,možnosti upgrade,a počtů přehratelných formátů,kterému tv prostě nemůže moc konkurovat.

A co v nastavení tv zkoušel jsi měnit pokročilé nastavení obrazu?
Mám také LG ale lcd - předpokládám,že menu tv bude až na drobné věci téměř v podobném duchu(jsem si vědom,že mezi lcd a plazmou rozdíly v obraze jsou) a když jsem si ze začátku pohrával s Bladem tak jsem nebyl moc spokojený s obrazem,ale co se týče plynulosti pohybů ve filmech.Potom jsem objevil v tv v nastavení obrazu položky tru-motion a cinema mode.Druhé zmiňované nědelalo na pohled nic,ale právě to tru-motion nějaký ten dopad mělo.Když je vypnuto tak je obraz nejlepší,ale pohyb je mírně trhavý takže mám nastaven střední stupeň a to je tak nějak kompromis.

A co ostatní taky máte nějaké finty,v různých nasaveních obrazu v souvislosti Blade+Vaše tv? Pokud jste něco vypozorovali podělte se ať je co číst a možná se i přiučit či pomoci ostatním děkuji.

-- 6. 2. 2011 15:46 --

to: duch 1

Díky,jen jsi mi potvrdil to co jsem si myslel o tom že jsem ho hned neviděl v síti a to kvůli mé nedočkavosti.Ono to chce mu dát chvilku navíc a pak se tam v té workgroup či doma objeví-no moje blbost.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2011 22:38
od indiana_jones
TO: DejvidCV
DejvidCV píše:Tak firmware(4824) zatím šlape skvěle, jen sambu musím vždy po zapnutí znovu ručně nahodit(Nas mod-zapnout,prkotina)...

Nevím kde je chyba, ale NAS jsem zapnul jen jednou a status ZAP. si přístroj dovede udržet...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 2. 2011 10:04
od zekon666
Tak největší hnus u fw4824 je asi zmrvení audio výstupu.
Doteď sice nešly oba najednou výstupy najednou, HDMI a SPDIF, ale na jeden typ jelo vše. Nyní jedou oba, ale u SPDIF jede buď vícekanálový, tj. DD a DTS a nebo stereo. Pokud pustím např. rádio musím přepínat typ výstupu. Nechápu co to má být volba Passtrough, dřív tam byl Multichannel a jelo všechno. To teda hodně zmrvili.
Mám teda koax, nezkoušel jsem optiku, ale to bude podle mě to samé.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2011 21:38
od jogobelo
Ahojte, viete mi niekto poradiť ako sa dá odomknuť img ? mám jeden z obdobného prehrávača ,ale nejde mi ,napíše mi ... o space for squash image !
alebo iný soft píše... Erase yaffs2 image region error!

Dakujem

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2011 16:01
od thimlicek
Tak jsem vcera nainstaloval na me POHD verzi firware z linku nize. Je to nyni neskutecna rychlost menu a pristup na k mnoha servrum a hlavne pro mne dulezite k iPrima. Cele nastaveni probiha z pocitace (zmena skinu menu zapnuti ruznuch optware programu, pridavani mms a http streamu atd). Evolve by nemelo mit problem s nainstalovanim a dostanete mnoho skvelich funkci a jednoduche nastaveni.
Doporucuji

http://playon.unixstorm.org/installation.php

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2011 16:08
od zekon666
Úžasné, aniž bych na cokoli šáhl tak nevidím ani Evolve v síti ani z Evolve nic v síti. Doteď to jelo v poho a připojené do sítě to je. Úžasný FW opravdu :-(
Tak už to zase jede, vypnout síť, znovu nastavit, vypnout NAS, zapnout, vypnout Blade a naskočilo to. Ach jo :-(

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 2. 2011 09:38
od ivo123456
thimlicek píše:Tak jsem vcera nainstaloval na me POHD verzi firware z linku nize. Je to nyni neskutecna rychlost menu a pristup na k mnoha servrum a hlavne pro mne dulezite k iPrima. Cele nastaveni probiha z pocitace (zmena skinu menu zapnuti ruznuch optware programu, pridavani mms a http streamu atd). Evolve by nemelo mit problem s nainstalovanim a dostanete mnoho skvelich funkci a jednoduche nastaveni.
Doporucuji

http://playon.unixstorm.org/installation.php


Bohužel to na Blade nefunguje ten firmware PlayOn!X: European Edition (r4824_rev4) je zamknutý. skusím ještě manualni instalaci toho Optware, na odemknutý (hacknutý) r4824

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 2. 2011 21:38
od indiana_jones
TO: zekon666
Z textu nevyplývá jakým způsobem jsi prováděl upgrade fw. Zkus doporučený postup, tedy připojit flashdisk s fw, stiskni a přidrž tlačítko Power na cca 20 sec. Po upgrade nastav hodnoty podle potřeby. Kdysi jsem sám zaznamenal odchylky funkčnosti (možná jen subjektivní dojem)při upgrade z menu přístroje a od té doby postupuji vždy jak výše uvedeno. Faktem je, že veškerá nastavení jsem provedl jen jednou a přístroj si je dovede bez problémů udržet.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 2. 2011 15:03
od jogobelo
Vie niekto odomknuť FW ? Ako sa to robí ?

Ďakujem za každú dobrú radu !!

;-)

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 2. 2011 16:09
od zekon666
indiana_jones: jakým způsobem přepíšeš firmware je naprosto jedno. To, že zmačkneš Power je to to samé, jako když se Evolve resetne a načte jej z USB až pak. Takže tím to nebude. Ta síť blbne dál, už to zase nevidím. Naskočí to ve chvíli kdy šáhnu do sítě a dám obnovit Místa v síti, síla. Nejlepší FW byl původní Evolve, resp. druhý co vydali. Fungovalo vše.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 2. 2011 17:34
od jogobelo
zekon666 : siet vidiš ,ale evolve musi byt zapnute skor ako pc , aby si nastavilo siet a potom zapni comp a pojde ti to...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2011 11:29
od Big S
Mám ještě jeden dotaz - v setupu přístroje v sekci Video je nastavení velikosti obrazu. Objeví se červený rámeček, který roztáhnu co nejvíc ke kraji. Když ale pustím film například ve fullHD - tedy ve stejném rozlišení, jako je obrazovka plazmy - obraz je po stranách mírně ořezaný, cca 1-2 cm zleva i zprava nevidím, přestože je zoom vypnutý. Umíte to někdo správně nastavit? Stejně tak je pro mě záhadou funkce Oddálení. Díky.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2011 11:45
od indiana_jones
TO: zekon666; jogobelo
Mám osobní zkušenost, že Evolve vidím na síti kdykoliv, tedy při zapnutí přístroje jako prvního, druhého nebo jako posledního v pořadí. PC mám v síti vybavené OS WinXP a Win7.
FW na přístroji r4824.