Stránka 47 z 107

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2010 16:24
od mpětka
indiana jones: konečně jsem dostal k řešení té sítě. Udělal jsem to tak, jak jsi mi poradil, ale bohužel to pořád padalo. Zkoušel jsem všechno možný, ale pořád bez úspěch. Měj jsem ale dojem, jestli není nakonec problém v routeru a tak jsem stáhnul nový firmware a nainstaloval. A hle, zdá se, že je problém vyšetřen. Kopíroval jsem 400 MB soubor a dobrý. Tak snad to vydrží. I tak děkuju za radu.
A ještě bych měl jeden všeobecný dotaz: Je možný nahrát jakýkoliv firmware na platformě Realtec ? Myslím tím od některého jiného výrobce ...

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2010 18:42
od indiana_jones
Důležité je, že se Ti problém s transferem dat podařilo vyřešit.
Co se týče fw, to bych spíše nechal na zkušenější kolegy. Jak je to s tímto HW (Evolve) a jeho upgrade fw jsem ještě nezjišťoval a nelaboroval jsem s ním. Zatím jsem zkoušel jen jednou jinou verzi fw pro POHD, ale tyto dva přehrávače jsou vlastně hardwarově identické.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2010 07:08
od indiana_jones
TO: Wppp
A jsi si jistý, že zdrojové video bylo správně enkódováno? Chyba nemusí být nutně na straně přehrávače. Ne každý umí nastavit ideálně parametry při převodu videa.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2010 10:44
od Wppp
indiana_jones: to ano může být také na straně videa ale zatím to dělá u všech mkv ,které mají 1080p i 720p používám propojení HDMI 1,4.To by ani jedno mkv nebylo správně udělané? A nemáš náhodou vyzkoušené třeba nějaké mkv ,které ti to nedělá vůbec abych mohl porovnat,mohl by jsi mi poslat přes SZ: linky třeba na rapidshare děkuji.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2010 13:33
od zekon666
Wppp: hledej problém jinde. Mě žádné MKV pokud nemá špatné parametry necuká. ;-)
Jediný průser je, že po nahrátí posledního FW na PlayON si přestal Evolve pamatovat pozice u rozdívaných MKV. Nepomohlo ani vrácení starších FW a nejsem sám komu to udělalo.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2010 17:18
od indiana_jones
TO: Wppp
Ve videozáznamech nejsem žádný expert, ale když si přečteš některé zdroje pojednávající o HDTV, tak se píše že vhodný formát závisí na typu zdrojového média a také na druhu obsahu. Rozlišení a počet snímků za sekundu by měly být voleny s ohledem na rozlišení a počet snímků za sekundu zdroje a proto si myslím, že se kde kdo puští do enkódování videa s vysokým rozlišením, aniž by uměl nastavít parametry výstupu a je jedno, zda je to 720i nebo 1080i (p).

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2010 10:50
od Wppp
TO:indiana_jones
Jaký poslední firmware na playOn máš? Já mám, v 7.0.6.r4318 a pozice u rozdívaných mkv si pamatuje zatím všechny ale upozornuji mám Evolve Blade 2. U videí ve vysokém rozlišení máš pravdu musí být nastaveny dobře parametry, už jsem se setkal s mkv souborem, který se neseknul ani jednou ale s oficiálním firmverem od evolve to byla hrůza!!!

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2010 11:25
od ujoslav
Tie nastavenia HD ripov nie sú len o rozlíšení. Dôležité je hlavne, aký "level" a počet referenčných snímkov je pri ripovaní použitý.
Odporúčam prečítať si túto kapitolu: ODKAZ
Niektoré kombinácie asi ten čip nemá rád. Mám s tým skúsenoť s Xtreameru.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2010 12:39
od stoupanet
Ahoj, mam takovy mensi problem, mam BladeII FW v7.0.9.r4357 a pri prehravani
Planet.Earth.10 - Seasonal.Forests.1080p.x264.CZ-SK mam neustale zelene ctverecky.
Ostatni HD videa mi to nedelaji. Ma to mkv nekdo ? Jde vam to ? diky

.... tak FW to neni

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2010 14:05
od Hulík
Zdravím,chtěl bych se zeptat na radu.Koupil jsem minulý týden Evolve Blade 1 s 1,5gb hddd.,s přesvědčením že umí BD-ISO.Stáhl jsem si UN blu-ray.Jako BDMV mi to přehrálo jen po částech,takže nemožnost výběru titulků.Když jsem to v dvdfabu převedl na BD-ISO tak mi to ukázalo neplatný soubor.Firmware mám zatím ten přiložený.Tak se chci zeptat zda evolve 1 vůbec zvládá Iso blu-raye?A v jakém programu případně převést,aby to fungovalo?Až později jsem si všiml že 2 má podporu napsanou i v popise.Kupoval jsem na alze taky bych snad mohl ještě vyměnit.Těch 600 doplatek by mi už nevadil.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2010 10:06
od indiana_jones
Fascinuje mne, že když má někdo s něčím problémy, tak chyba je téměř vždy na straně výrobce. Zkusil jsi se někdy zamyslet nad tím, že je to spíše neznalost věci samotného uživatele?

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2010 13:00
od Hulík
Indiana:To je na mě?Jestli jo,tak já nikde netvrdím že je chyba u výrobce ;-) .Ale právě že nevím,co ten stroj dokáže,proto jsem si přišel pro radu...Myslel jsem že BD ISO umí,ale až pak si všiml že v podpoře to má napsané jen 2,což je moje chyba samozřejmě.Ale někdo tu psal že to zvládá i 1,tak mě zajímá jak to je?Jinak MKV jedou bez problémů.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2010 14:05
od indiana_jones
To nebylo jen na Tebe, ale obecně na všechny uživatele. Nebylo tím myšleno nic špatného, ale takto se uživatel většinou chová. Pak, když jde reklamovat výrobek, zatěžuje tím zbytečně prodejce, servis nebo výrobce.
Jsem vlastníkem Evolve Blade II, ale mám dojem, že podporu BD to mělo už v předchozí verzi. Bohužel ale nemám zkušenosti s BD, jelikož jsem ještě žádný disk nekonvertoval. Osobní zkušenost mám jen s klasickým DVD video, který jsem převáděl do ISO a přehrávání fungovalo bezvadně.
Jinak mě napadá, zda-li jsi použil sw pro vytvoření ISO formátu, který opravdu podporuje BD. V tom je také rozdíl!

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2010 17:17
od nerval2
Dobrý den.
Mohl by mi někdo z majitelů Blade II odpovědět zde na můj dotaz ohledně dálkového ovládání? Děkuji.

Re: Evolve Blade - 1.5TB Media Player SH

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2010 17:50
od indiana_jones
TO: nerval2
Jsem majitelem Evolve Blade II, ale mám dojem, že jsem viděl v letáku identický DO i pro předchozí model. IR obecně, by měl reagovat tuším do úhlu 30°. Jinak informace pro ty, kteří neznáte fintu jak vyzkoušet IR dálkového ovladače: Když máte pochybnosti, že baterie jsou např. předčasně vybité, nebo máte podezření na špatnou funkčnost DO, tak si zapněte nějaký digitální kompaktní fotoaparát, namiřte na něj DO a zmáčkněte libovolné tlačítko. Na druhé straně se podívejte na displej fotoaparátu a měli byste vidět viditelné světlo - blikání IR a jeho intenzitu. Pokud je slabá intenzita světla a velké delší prodlevy mezi blikáním, je potřeba vyměnit baterie v ovladači (Pro představu doporučuji vyzkoušet s téměř vybitými bateriemi a pak s novými).
Citlivost DO je myslím dobrá, neměl jsem s ním nijaké problémy, ovládání v menu je plynulé, jen když jsem se dostal do setup-u (kde se zase tak často nechodí), tak jako by na chvíli zamrzne, ale to je věc firmware a reakce hw na povely DO. Osobně jsem s přehrávačem velmi spokojený, ale věc se má takto: 100 uživatelů a 100 názorů na věc...
Byly tady i názory, že větráček je hlučný, ale já mám přístroj u TV a hlasitost nemám nijak extrémní a ještě jsem si nepovšimnul ani zdánlivě jakéhokoliv hluku větráčku. Přepínání vstupů musíš provést DO TV, nebo univerzálním.
Jinak jsem si pořídil identický disk pro zálohu, kdyby ten v přístroji selhal a soubory mám tedy duplicitně. Žádný výrobce HDD Ti nezaručí, že ti disk nikdy neselže, ale to je snad logické.
Bude Ti tato informace stačit?