Stránka 2 z 3

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 3. 2018 22:28
od zimcol
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread ... 014/page23

Stiahni si z linku v prispevku najnovsiu verziu MPC 64bit a madVR- ten sa "instaluje" iba tak, ze kliknes na "instal" kvoli registrom. 64bit sa odporuca pre pouzitie s bitstream audiom, vtedy nie je potrebny re-clock. Odporucam si prejst cele vlakno, dozvies sa dolezite informacie. Nastavenie robis potom priamo v mad VR. Zalezi tiez aky mas procesor a GK v PC...od toho zalezi uroven nastaveni algoritmov na procesing, chroma atd...

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 3. 2018 11:36
od Maathes
vtom 32/64 mám guláš a nevím co mám dá?.. ... jinak mám nejnovější 1050TI a tam mám povolený průchod zvuku coč atmost a podobně pouští a receiver to přehraje bez problému ten atmos,ale 4k mě zlobí jelikož mi nejde ten MAdvr

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 3. 2018 13:23
od zimcol
Ak mas nainstalovany Windows 7 alebo 8 alebo 10 v 64bit verzii, tak instaluj prioritne 64 bit. Ak mas 32 bit OS, tak Ti 64bit ani nedovoli system nainstalovat...

--edit--

od cca 0:33 máš postup, ako inštalovať madVR
https://www.youtube.com/watch?v=AxKflKWqRHg

Jednoducho ho stiahneš, unzip do zložky, z ktorej iba kliknes "instal.bat" (kvôli registrom). Danú zložku, z ktorej si tieto úkony vykonal však nesmieš mazať, lebo potom nebude madVR fungovať. Následne v MPC-HC, Nastavenia-Playback-Output- a tam vyberieš madVR.

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2018 21:13
od Maathes
já nakonec nainstaloval KODI a je to vyřešené a přehraje atmos i HDR bez modulu apodobně

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 12. 2018 15:21
od kremilek10
Tak mam za sebou X hodin, abych atmos rozjel (viz. podpis + notebook napojeny na receiver)
Na XBOXU stazeno pres appku Atmos (Dolby Access). Tato appka ma v sobe demo videa a delaji co maji.
Na notebooku Win 10 stazeno to samo + doporucuji se ridit timto https://appuals.com/how-to-set-up-dolby ... indows-10/
Stazene soubory https://www.dolby.com/us/en/guide/dolby ... ilers.html a video mkv soubor "TrueHD 7.1 + Atmos"

Nejprve k XBOXU:
- hra Forza Horizon 4 s atmosem bezi, Denon mi pise na displeji Atmos ... OK
- trailery (stazeny do XBOXu) atmos pres VLC, Kodi (sekl se) nebezi. Denon pise Dolby Surround ...Spatne
- trailery pres USB v XBOXU spusteni pres Media Player .. vysledek stejny jako predchozi odrazka

Pustene soubory pres notebook do receiveru:
- Kodi jsem ani nezkousel po zamrznuti na XBOXu
- Power DVD jsem stahl trial verzi. Soubory bezi jak maji, ale SEKA se to jak svina. Cili neresim
- MPC-HC 64bit osobne se mi jevi na prehravani nejlepsi. Nastaveni jsem dal Moznosti / Interni filtry. Na prave strane kliknout na tlacitko "Audio dekoder" / sekce Bitstreaming (S/PDIF, HDMI) jsem zaskrtnul vsechno...
...Denon pise pro trailery "[]D+ + []S" ... OK
...Denon pise pro soubor "[]THD + []S" ... OK
- muj oblibeny PotPlayer. Pro nastaveni stiskni F5 / Ovladavani filtru / Dekoder zvuku / kliknout na tlacitko "Nastaveni vestavneho kodeku...". Nasledne na prave strane zakliknout "Zapnout" (Pruchozi S/PDIF, HDMI). U vsech voleb jsem dal volbu "Vychozi smesovac S/PDIF"
...Denon pise pro trailery "[]D+ + []S" ... OK
...Denon pise pro soubor "[]D + []S" ... netusim jestli je to OK oproti MPC-HC je to jine

Tak snad to mam vsecko nastavene dobre ...

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 09:42
od zimcol
To, či Ti to AVR detekuje správne zistiš, ak počas prehrávania na ovládači AVR stlačíš "Info" - ak ukáže, že input signal je DOLBY ATMOS a následne vpravo "active speaker" vykreslí ako aktívne aj stropné repro, tak to funguje správne.

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 10:21
od kremilek10
To je tak, jak jsem nemel cas si precist navod, ktery je mimochodem na jednicku. To, ale nemeni nic na tom, ze atmos trailer atmos necte, ale zobrazuje zdroj digital +.
Me omyje, ted od znova zjistovat kde co mam spatne na notebooku...

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 10:34
od zimcol
Ak mas cez MPC-HC nastaveny bitstream, tak tam by nemal byt problem. Skor by som hladal v nastavení AVR. Na ovladaci, uplne dole, stlac "Movie" a malo by Ti v ponuke ukazat (okrem inych) aj TrueHD/ATMOS - sipkami prejdi na tuto volbu a potvrd, malo by to ist...

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 10:45
od tombas
Zlaté stereo :roll: .

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 14:57
od kremilek10
No jo zlate stereo, ale kdyz uslysis prostorovy zvuk, uz jinak nechces :)

Tlacitko Movie vlastne mackam furt :) cili tohle zvladam. Bohuzel uz jsem ve stavu, ze poustim Dolby Access a jejich ukazky a stale to nemuzu rozjet :( Prostorove jedu na digital plus, ale atmos nikde :)
Zarazi me jedna vec, ze v nastaveni nevidim atmos, nevim jestli toto neni problem.

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 15:21
od tombas
Já domácí kino měl, ale když mi za zády něco najednou zarachotilo, hrozně jsem se lekl :/, to bylo takové AIO na DVD a když jsem pořídil novou TV, už jsem to nezapojoval a pouštěl filmy z NAS a PC jen se stereo zvukem. I BD mám teď napojeno do zesilovače a asi si s tím ještě vystačím. :)

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 15:26
od zimcol
Nie toto nie je problém. Atmos je vlastne Dolby TrueHD doplnený o metadata. Ja to mám v PC vyznačené rovnako a Atmos funguje bez problémov cez MPC-HC a aj cez KODI.
Mas nakonfigurovane repro správne? Mas stiahnutý trailer skutočne s Dolby Atmos stopou? Čekni si cez Mediainfo program.
----
https://www.demolandia.net/cinema/dolby ... age-9.html
https://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 16:31
od kremilek10
zimcol ty jsi mi teda dal :) ty jsi me uplne zblbnul, ale pak jsi to napravil s MediaInfo:)
kazdopadne je to mou nevedomosti, ale snad me omlouva to, ze receiver mam teprve par dnu.
Cela poenta je ta, ze ty ofiko trailety z dolby stranek jsou digital plus with atmos. A receiver tu informaci mi predava jenom "Dolby S" (stejne tak to dela u TrueHD with ATMOS). Jak jsem psal vyse (5. 12. 2018 15:21). Podotykam, ze tlacitko Info to interpretuje uplne stejne.
KAZDOPADNE DEKUJI a snad to dalsim pomuze ...

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2018 20:30
od zimcol
No podľa mňa to "Dolby S" je iba "Dolby Surround". Je to iba upmix signalu do vsetkych repro, ktore maš napojene a nie je to "prave" Dolby Atmos. Tvoj AVR Denon X1400 by mal normalne ukazovať napis "Atmos"

Postni screen z prehravaneho traileru s vyobrazením po stlačení "INFO"

Malo by to byť nejak takto (ja mam MARANTZ, ale DENON je v podstate to iste co sa tyka menu)

Re: Přehrávání Dolby Atmos/ TrueHD

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2018 07:03
od kremilek10
Kdyby denon to nepsal zkracene, tak to vubec neresime.
Kazdopadne si myslim, ze surround to neni a pokud je, tak stejnak uz nevim co bych udelal.
napriklad soubor z dolby stranek
nazev: dolby-atmos-trailer_leaf_1080.mp4
MediaInfo: Dolby Digital Plus with Dolby Atmos

z tvojich odkazu:
nazev: Dolby_Amaze_Lossless-ATMOS-thedigitaltheater.mkv
MediaInfo: Dolby TrueHD with Dolby Atmos