ripper6 píše:glorei: dekuji za odpoved, co s tim ma spolecne majitel serveru?
Co s tím má společné majitel serveru? No třeba to, že do té "skvělé" novely zákona, teď majitel serveru (ulož.to, webshare, fastshare,...) nezodpovídá za soubory na serveru, zodpovídá za ně uploader. Po té novele zákona se situace změní, a majitel serveru budu odpovědný za obsah na serveru. Takže otázka zůstává, kolik serveru skončí? Jak jsem již psal, nevím , jestli se ta novela nakonec neodložila, nebo dokonce nezrušila. Takže teď je potřeba stahovat co nejvíce a proto jsem pořídil ten NAS. 16TB bych mohl zaplnit do konce tohoto roku, poté nevím (ruské trackery torrentu, thepiratebay). Kdyby existovala stejná služba, jako SPOTIFY ale pro filmy, a stála by i 2000 měsíčně, tak nemám opravdu problém to zaplatit. Jenže k čemu je NETFLIX, když třeba máte chuť se podívat na film Vykoupení z věznice Shawshank? Chápu to, že licence a vydavatelé s streamem moc nesouhlasí, tak proto nám zůstává jediná možnost to stahovat, dokud je z kama.
Nemám problém i s kupováním BLU RAY, ale zde mi vadí jedna věc. Vyšel např Titanic na DVD, koupil jsem collector edition za 2K, potom vyšel na Blu Ray, poté v 3D verzi na Blu Ray a teď vyjde v 4K UHD, za několik let v 8,... To mám utratit za film pomalu 6K, abych se podíval na film, který jsem již viděl akorát v lepší kvalitě? Proto bych uvítal streamovací službu, cenu 2K bych akceptoval.
Na čem koukám, no jelikož jsem v Německu zavřený na hotelu, tak projektor EPSON EH-WT7000 je zavřený v krabici na hotelu, předpokládám ale, že 22.12. se konečně dostanu domů a zatím budu posílat signál z APPLE TV 4K. OLED je OLED a proto mi to zatím stačí z Applu streamovat z NASky. Pro mě je NASka určitě moc dobrá věc, proto jsem ji také zakoupil.
Ohledně NASky, já ji nastavil za 10 minut, v síti ji PC našel okamžitě, teď stahuju přímo do NAS a nemusím řešit přenášení souborů z jednoho místa na druhé. Pro mě vede zásadně NAS, ale někomu to nemusí vyhovovat.