Stránka 1 z 15

HDD rekordér Sencor SHR 9116T s DVB-T

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 11. 2006 08:35
od fillda
Zdravím, měl již někdo možnost si pohrát s tímto DVD rekordérem?
http://www.sencor.cz/spotrebni-elektron ... 9116T.aspx
Zajímají mě praktické zkušenosti, zda to co Sencor inzeruje na něm opravdu šlape. Uvažuji o výměně starého DVD playeru za DVD rekordér a zrovna tenhle se mi dle inzerovaných funkcí docela líbí. Dá se sehnat za cca. 8.500,- s DPH, což je vcelku vkusná cena. Děkuji za každý postřeh.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2006 23:47
od SAZE
Mám ho 4 dny. Zatím testuji. Některé věci jsou podobné jako na zde na fóru (zpočátku něco nefungovalo nebo se zasekl). Nahrávání v pohodě. Při nastavení nahrávání s více VPS za sebou zůstává rekordér stále zapnutý. Je tichý, žádné rušení televize. DivX i XviD hraje v pohodě na plnou obrazovku (zkoušel jsem různá rozlišení). Titulky jsem zatím nezkoušel. Akorát mě zarazila jedna věc. Zkoušel jsem na HDD uložit větší množství filmů v DviX a XviD formátu, ale po zhruba 18GB mi to odmítá dále kopírovat ač je na HDD dost místa. Tady bych prosil radu zda někdo ví co s tím lze udělat. Digitál jsem nezkoušel neb zatím není (příprava do budoucna). Až budu dál zase se ozvu.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2006 16:23
od Jaroush
Ahoj lidi, kdo máte tento rekordér, napiště prosím ještě nějaké postřehy, rád bych ho koupil. Je to na českém trhu asi jediný rekordér s DVB-T s českým menu a EPG a do vánoc se na tom asi nic nezmění:(Na webu výrobce jsem například neviděl fotku dálkového ovladače, docela by mě zajímalo jak se přístroj ovládá.Jak jste s přístrojem spokojeni, případně nespokojeni a co mu vytýkáte? Hlavně co se týče záznamu a přehrávání DVD a kvality obou tunerů.

Mame ho

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2006 22:05
od bavorovec
Sencora mame, zatim jsem jej zkousel jen zbezne. Obraz DVB-T ma na spodni strane obrazu cerny prouzek cca 10 radek ve viditelne oblasti, ostatni zdroje signalu jsou OK. Verim, ze to spravi pristi firmware, zatim ale zadny neni.
RF signal prochazejici pristrojem neni zaruseny, mozna jen ponekud vice utlumeny oproti minulemu pristroji VHS.
Po prvnim zapnuti se "nechtel znat" k analogovemu tuneru, nebezelo ani automaticke vyhledavani, primo zadany kanal nenaladil obraz. Po znovuzapnuti se objevil obraz predtim zadaneho kanalu i automaticka instalace probehla v poradku.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2006 10:44
od SAZE
Po dotazu u dovozce: tento model má vyhraženo jen 18 GB na uložení DivX, JPEG, MP3 souborů. Zbytek je na ukládání pořadů z Tv. Dákový ovladač je menší konstrukce (drobnější tlačítka). Občas mi ovládání připadá trochu "kostrbaté", ale lze si zvyknout. Přehrávání DVD v pohodě. Vypalovat a editovat jsem zatím nezkoušel.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2006 15:56
od ilja2001
SAZE, bavorovec: Chtěl jsem se zeptat, nevíte z praxe nebo to nepíšou někde v návodu, jakým způsobem provádí záznam z DVB-T tuneru, jestli zaznamenává přímo MPEG stream nebo to interně převádí na analog a znovu digitalizuje?
A zkoušeli jste něco digitalizovat z analogu (kamera, video), případně jaká byla u toho kvalita?
Díky za info

SHR 9225T

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2006 11:51
od brubla
Pořídil jsem SHR 9225T, což je totéž co SHR 9116T, jen s větším diskem. Zde jsou první dojmy:

* Zařízení mi přijde hlučné. Není to ale tak strašné, je to moje první zkušenost s DVD recordérem, takže je možné že "hlučnost" je v mezích běžné normy (provoz HDD musí být asi vždycky slyšet).

* Nefunguje editace nahraného záznamu (vyjmutí reklamy), jak je popsáno v návodu (Menu HDD / Segment - při přehrávání je stisk ENTER bez odezvy)

* Nahrávání v časové smyčce se automaticky nezapíná (jak je napsáno v návodu) při některých funkcích se bez varování vypne (přepnutí do menu FILE atd.). Mám podezření, že někdy se samo vypne i během sledování TV.

* Nahrávání z TV (stisk REC) je ve výchozím stavu na DVD, místo na HDD. To je velmi nepohodlné.

* Během nahrávání nelze nahrávání dočasně zastavit jak je napsáno v návodu.

* Časované nahrávání "jen" 8 pozic. Lze ale plánovat nahrávání například každé úterý, každý víkend, každý pracovní den atd.

* Pokud se spustí nahrávání z externího VHS zdroje s ochranou Macrovision, HDD Recorder neumožní zastavení nahrávání (z důvodu ochrany před uložením nahrávky) ve výsledku ovšem nelze nahrávání zastavit a ani recordér vypnout (vyskočí upozornění že recordér nahrává, nabízí zastavení nahrávání, to ale nelze).

* Při nákupu jsem si všiml, že krabice byla už jednou rozbalená a byla znovu přelepená lepící páskou. S prodejcem jsme zkontrolovali další 2 kusy, které měl na skladě, rozbalené byly všechny. Je to tedy normální jev. Nejspíše český distributor krabice z nějakého důvodu rozbaluje.

* Při pojmenování TV stanice nebo plánovaného nahrávání (TIMER REC) nelze zadat znak mezera.

* Ovládání menu mi subjektivně přijde nepřehledné. Stejně tak dálkový ovladač.

* Žádné běžné DVD se mi nepodařilo zkopírovat na interní pevný disk. Lze to pouze u DVD vypálených samotným přehrávačem.

Výše uvedené dotazy jsem zaslal i sencor.cz, přišla odpověď ve smyslu, že jsem si špatně přečetl návod. Ten jsem četl několikrát a to český i anglický. Odepsal jsem znova, uvidíme co pošlou tentokrát.

Až na výše uvedené nedostatky je zařízení dobré. Například přehrávání DivX je perfektní, filmy, které se na jiném přehrávači trhají jsou zde v pořádku.

To ilja: Digitalizace z kamery a videa bez problémů, pozdější zkopírování záznamu na DVD bez problémů.

To SAZE: I v menu setup při dotazu na volnou kapacitu vypíše přhrávač dvě čísla. Jedno pro volnou kapacitu pro DivX, druhou pro záznam z TV. Vypalování jsem zkoušel, super. Editace mi nefunguje.

To bavorovec: Problem "nechtel znat" k analogovemu tuneru se mi též vyskytl, nepomohlo ani odpojení od elektřiny. Nakonec se ukázalo, že je potřeba vyjmout DVD z mechaniky.

To Jaroush: DVB-T i analog funguje. EPG funguje. Z EPG lze rovnou jednou klávesou plánovat nahrávání pořadu. Do běžného časového rozvrhu nahrávání se v tom případě přenese čas začátku a konce vysílání.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2006 23:28
od brubla
Ten nejpodstatnější problém jsem zapomenul napsat: Nefunguje přehrávání titulků v DivX. Naštěstí je problém už vyřešen.

sencor.cz v mailu napsal:
...někdo šikovný vyndal pár popisů v návodu. Přehrávání titulků provedete stisknutím DISPLAY tlačítka a pak najdete položku pro
změnu titulků a vyberete které budete požadovat...

V praxi je to tak, že:
* během přehrávání DivX stisknete DISPLAY
* zobrazí se se okno jakoby pro výběr jiného filmu k přehrání, je ale nutné vybrat soubor s titulky
* titulky se začnou zobrazovat

Funguje jak srt, tak sub.
Funguje i česká diakritika (kódování win-1250), jen je nutné v setupu nastavit jako jazyk OSD a celého menu češtinu.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 12. 2006 01:37
od bavorovec
To Ilja: Neotviral jsem ho, ale rekl bych, ze bude nasledovat trend vetsiny hybridnich zarizeni - DVB-T prijimac jako samostatny modul zijici vlastnim zivotem a propojeny analogovym RGB (YUV), maximalne digitalni ITU656.

Zkousel jsem kopirovat zaznam z HDD na DVD, ale neco se zrejme zaseklo - cervena LED svitila pres dve hodiny, pomohlo jedine vypojeni ze zasuvky. Na DVD byl predtim kratky primy zaznam z TV, ale ted je necitelne i z kompu. Pravda, je to DVD-R, v navodu se zminuji pouze o nahravani na DVD+R, ale predtim jsme na nej dokazali nahrat primo, proc tedy ne z HDD?

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 12. 2006 10:01
od ilja2001
bavorovec: jestli je to propojeno analogem, by mohlo být poznat na volbě záznamových režimů při záznamu z DVB-T. Pokud je tam klasická nabídka režimů HQ, SP, LP ..., tak je to propojeno analogem.

Já jsem právě chtěl rekordér s DVB-T, který bude zaznamenávat digitál přímo, stejně jako set-top-boxy s integrovaným HDD. Bohužel u většiny DVD/HDD redordéru je ten záznam přes analog. To už si ale rovnou můžu pořídit rekordér bez DVB-T a k tomu STB. Tam je aspoň širší nabídka.
Jinak jsem snad narazil na jediný rekordér, který alespoň dle všech dostupných informací, provádí záznam z DVB-T tuneru přímo. Je to Philips DVDR 7260, ale zase nemá další "drobnosti", jako EPG, DivX a o češtině raději ani nemluvím.
Ještě nevím, jak jsou na tom Thomsony 8653, 8657 a 8677 se záznamem z DVB-T, ale ty mají zase pouze DVB-T tuner a nemají analog.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2006 13:00
od brubla
To bavorovec: Záznam z HDD na DVD-R jsem zkoušel a funguje bez problémů. Dokonce lze po vypálení jednoho pořadu přidávat další. Na PC je DVD ale nečitelné do té doby než v přehrávači uděláš s médiem Finalize.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 00:47
od bavorovec
brubla: U prvniho zaznamu (primo na DVD, 4min) mi ukazal preview a nabizel operace vcetne FINALIZE, po druhem nepovedenem ukaze file requester, tam volbu disku - HDD, DVD a v nich uz nic, i kdyz je na HDD funkcni nahravka.
Zajimalo by me, jakou rychlosti kopiruje data treba z HDD na DVD? Je to rychlejsi nebo stejne jako pri prehravani?
A jeste, muzu delat pri kopirovani jine operace jako sledovani TV, prepinani vstupu, apod.? (Delal jsem to, ikona kopirovani byla stale v levem hornim rohu, ale nevim, jestli to nebyla chyba)

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 13:24
od brubla
To bavorovec: Řekl bych, že ten druhý se ti opravdu nepovedl. Ale fakt je, že jsem přidávat další záznam po vypálení prvního nezkoušel. Jen jsem zjistil, že po nahrání je DVD v PC do doby než udělám finalizaci nečitelné. Když mluvíme o záznamu, mám na mysli nahraný TV pořad.
Pokud jde o rychlost, neměřil jsem to, ale subjektivně mi to přišlo rychlejší než je doba přehrávání.
Při kopírování jsem přepnul na sledování TV, stejně jako u tebe byla ikona v levém horním rohu, DVD se nahrálo správně.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 13:58
od DjMotyka
Zdarec Pardalové tak jsem si ho pořídil také, ale jedna věc mě zaráží když smáčknu setup-->nastavení audia tj. ten gramofon třetí ikona zprava a Analogový výstup mám vypnutý a chci ho nastavit na STEREO nebo 5.1 podle manuálu tak se my tam zobrazí akorát 1m nebo vypnutý je to zajímavé protože to mam přes chinc a 5.1 mi hraje. DTS mi nehraje nemam podporu u Resievru myslel jsem že bude protože jsem měl SENCOR 1501 recorder a tam to fachalo je to normální jev. Mohli by jste se podívat pls. jinak jsem spokojený. díky za odpověď

Dotaz

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 12. 2006 20:08
od Monty
najde se někdo, kdo by odpověděl na (pro vás jistě primitivní) otázky?

"Žádné běžné DVD se mi nepodařilo zkopírovat na interní pevný disk. Lze to pouze u DVD vypálených samotným přehrávačem."

1. opravdu nelze kopírovat DVD na HDD???u originálních dvd mi bylo jasné že to nejde, ale to nelze kopírovat na HDD ani již vypálené (na jiné vypalovačce vypálené) dvd?

2. pokud si uložím na HDD data, mohu je později vypálit na DVD?