od stanlys 10. 3. 2007 12:25
Takže už ho mám doma a prvé skúsenosti by som zhrnul asi takto:
1, zatiaľ načítal všetko čo som doňho vložil bez problémov (DVD+R/-R, DVD+RW/-RW ), žiadne sekanie obrazu ani u starších DVD či CD
2, mechanika je tichá a display v pohotovostnom stave v noci nie je rušivý
3, DivX a XviD prehráva bez problémov, diakritika úplne v poriadku s veľkým množstvom výberu.
4, Titulky su len jednej veľkosti a farby, bez pozadia umiestnene úplne na spodu obrazovky a výborne čitateľné, ale musia byť totožné s filmom
5, diaľkove reaguje výborne a nemusí byť priamo nasmerované na DVD
6, tuner zatiaľ čo som mal možnosť odskúšať aj na iných DVD, či VHS alebo TV je podľa mojej skúsenosti výborny t.j. naladí aj stanice z velmi slabím signálom a sú v lepšej kvalite ako mi ich ladí TV a dajú sa velmi dobre editovať
7,Editácia filmov po nahratí na HDD je jednoducha, či sa jedná o vystrihnutie reklamy, či zlúčenie titulov, pomenovanie atď. Pri tvorbe menu možnosť výberu scény, ktorá bude zobrazovaná v titule menu a taktiež jednoduchá tvorba kapitol pre jednotlivé tituli
8,Prenos nechránených DVD, mp3, foto, DivX na HDD bez problémov
9, USB vstup taktiež bez problémov
10, Ak nie je v pohotovostnom režime po stlačení REC okamžite začne nahrávať na HDD, pri Time Shift asi 1-2 sek. oneskorene
aby som len nechválil tak má aj menšie negatíva:
1, Nedokáže z USB spustiť film, tento sa musí najprv skopírovať na HDD čo trvá pomerne dosť dlho - 350 MB asi 10 - 13min. Ak kopirujete z DVD je to asi o polovicu kratšie ako s USB.
2, titulky musia byť totožné s filmom
3, Ak si urobím kapitoli na HDD, tak po kopírovaní na disk ich zmení podľa predvolby aká je nastavená v setupe a takže som ich musel opätovne vytvoriť na DVD pred jeho finalizáciov
4, Ak editujete film na HDD nahratý z TV, USB ,VHS tak z neviem akých dôvodov pri kopírovaní filmu na disk vám v ponuke umožní rýchle kopírovanie a inokedy len 1:1, pričom som robil tie isté editačné postupy.
5, inicializácia disku je rýchla - do jednej minuty, ale finalizácia trvá od 30 až 90min asi podľa toho koľko urobíte editačných zmien
6, zatiaľ som všetky editačné postupy odskúšal len na tom istom DVD+RW asi 10x a každý raz bola dlžka finalizácie iná aj keĎ dlžka filmu bola rovnáka okolo 2hod. Potešilo ma to že PC bez problémov dané DVD číta ale vzhľadom na dlžku napalovania a finalizácie som Ďalšie kópie robil už v počítači.
7, Po zapnutí sa dostane do stavu pre prehrávanie a nahrávanie asi za 10-12sek.
Zatiaľ je to asi všetko a ak by som to zhrnul tak ma tento HDD DVD prístroj celkom potešil nakoľko som doteraz odskušal asi 5 typov DVD a s každým som mal problemy čo sa týka čítania rôznych médii, diakritiky či hluku mechaniky. Takže zatiaľ vrelo doporučujem a dúfam, že po toľkej chvále ma nesklame.