NAD C270

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Wallcott 10. 3. 2025 22:53

Ahojte mozem mat tento stereo koncak za 220e rozmyslam ze by som vymenil aiyimu co napaja zadne atmost za tento NAD a napajal nim predne stlpy a trochu ulahcil AVR (zostava v popise).

Skor mi ide o to ci je to dobra cena za ten NAD, lebo nepoznam tu znacku.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 11. 3. 2025 17:32

Bez kompletného recap a skontrolovania dosky na prípadné studené spoje v miestach ktoré sú tepelne namáhané by som osobne už nič od NAD do zostavy nezaraďoval.
Pritom recap neznamená len výmenu filtračných kondenzátorov zdroja, ale kompletnú revíziu celej dosky.
Pri čínskych NAD je to viac ako nutné.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 11. 3. 2025 19:31

Aha dobre vdaka za info, popytam sa v akom je stave, ako pisal mi ze menil vsetky kondiky lebo to ma ako konicek ale zistim viac.

Mna zaujalo hlavne to ze v danej cenovej kategorii ak je to nieco novsie to ma vykon max 50w na kanal co uz samotny avr ma viac, navyse bez 12v triggeru co ja ocenim pri kine.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jelensparohy 12. 3. 2025 11:49

Pokud vím, NAD je britsko-kanadská značka. Ale možná si to nechávají vyrábět v Číně?
jelensparohy
Junior

Odeslat příspěvekod PCDaemon 12. 3. 2025 14:44

Vyše 20 rokov staré zosiľňovače sú pre takých, čo to majú ako koníček a vedia si tam aj sami niečo opraviť.
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 12. 3. 2025 14:49

Tak tento model je z roku 2000 vtedy sa možno ešte vyrabal celý v UK. Asi to risknem lebo čo som pozeral tak do cca 200e nič lepšie čo by vyhovovalo mojim požiadavkam som nenašiel a to aspon 100w na kanal, 12v trigger....možnost bridge modu, soft clipping ale to ja nani nevyužijem. Ved ak by nevyhovoval ale bol v poriadku posuniem ho dalej.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H+NAD C270+Yamaha RX-N600
5.4.6: Magnat Monitor Supreme 2x2002, 1x252, 2x202, 4x102, 2xInterior ICP 52, SB4000, 2xSVS SB3000, SB2000
Shakers: 4xSinustec ST-BS 250
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PCDaemon 12. 3. 2025 15:29

Na Bazoši je jeden...
Obrázek
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 12. 3. 2025 17:25

Ano s tym panom som si pisal.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 12. 3. 2025 20:01

A tak jednoznačně vidíš, že je to Čína. NAD bylo mezi prvními výrobci, kteří výrobu přesunuli do Asie, někdy v 80. letech.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod PetrJč 12. 3. 2025 20:28

Made in China není zas takový problém. V Číně se vyrábí 99% veškeré spotřební elektroniky. Problém jsou součástky made in China. A to se liší dle zadání zadavatele, kam až je ochoten ustoupit. Zda nahradí pouze lacinou montážní práci a dodá si své kvalitní osazení, nebo k laciné práci přidá i laciné, ovšem méně spolehlivé, součástky.
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 12. 3. 2025 20:48

V tomto prípade je to problém. V minulosti ich popisoval aj Sinclair. Problematické su hlavne dosky a cínované spoje a to ich lepidlo pod kondenzátormi, ktoré degradovalo a stávalo sa vodivým.
Mal som C370 k nemu po oprave v sáčku kopec kondenzátorov a polovodičových súčiatok a rozpadnuté trimre.
Ale každý nech sa zariadi ako chce. Ja som do svojho zosilňovača vrazil 250 euro za opravu a bol som rád, že som ho potom predal za 300 eur za ktoré som ho vlastne aj pôvodne kúpil. Čiže som bol stratový 250 eur.
Posledný asi najlepšie hodnotený a prijatelný NAD bol pre mňa NAD 3020
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 12. 3. 2025 22:13

Tak uvidim vdaka za postrehy, pan pisal ze to ma ako zabavku kupi zrepasuje a predava dalej, ma viac kuskov na predaj, aj mcintosh, sansui, marantz...tak budem dufat ze chvilu vydrzi
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 12. 3. 2025 22:19

hifionania píše:...v minulosti ich popisoval aj Sinclair. Problematické su hlavne dosky a cínované spoje...

Ano, to byl známý problém a NADu to v té době dost poškodilo reputaci. Nicméně spousta i jiných výrobců si tímto testem kvality v prvních výrobních sériích „made in China“ prošla. Solidní výrobci si z podobných pochybení snad vzali ponaučení. Výrobu a kvalitu součástek si začali více hlídat a NADu se myslím další podobná katastrofa již neopakovala. Moje připomínka byla myšlena obecně k poznámce "vyrobeno made in China", ne ke konkrétnímu typu zesilovače NAD.
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 13. 3. 2025 13:42

@PetrJč
Obecne tiež nemám problém s čínskymi výrobkami.
@Wallcott
K tymto rádoby záchrancom hifi už z princípu pristupujem obozretne.
Ak už dačo chcem a po spomenutej skúsenosti, radšej kúpim stroj ktorý mi dakto predá ako bežný užívateľ. A nájdem si niekoho kto mi transparentne urobí výmenu a do rúk mi dá vreco súčiastok.
Väčšinou to dopadne tak, že si nadšenec pod pojmom recap predstavuje výmenu hrncov v zdrojovej časti a na ostatné s.rie pes.
Nerád by som niekomu ukrivdil. Ak ma dakto fyzicky presvedčí, že dal zosilňovaču čo mu patrí tak potom nie je problém do takéhoto nákupu ísť.
No osobne neverím, že dakto kto predava za tu cenu predáva s nulovým ziskom.
Toľko môj názor. Neodhovaram nikoho od ničoho no dôvera je dnes v hifi svete silne slovo.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 13. 3. 2025 14:03

Hej no mas pravdu, aspon povedal co tam vymenil, mohol povedat top stav a to je cele.

V kazdom pripade aiyima ide k pc tam bude napajat repro, cize tak ci tak nejaky aspon stereo zosik potrebuje a bud ist znovu do nejakej aiyimi za 70e alebo niecoho podobneho okolo 50w na kanal a napajat zadne atmos, alebo skusit nieco vykonnejsie a napajat predne repro. V kazdom pripade nepotrebujem zosik za 500e+ nepocitujem nedostatok vykonu na moje pocuvanie ani z avr, len jeden stereo koncak mi na zostavu 5.4.6 bude pri denone 3800 vzdy treba.
Wallcott
Mírně pokročilý