Dolby digital + a kupa receivera(RX-V663,TX-SR576E,AVR 247)

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod janik3 12. 6. 2008 16:48

Dobry den, vie mi niekto vysvetlit, kedy sa da vyuzit receiver s dekodermi Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master audio a DTS-HD High Resolution Audio?

Chystam sa na kupu receivra, vo finale su Yamaha RX-V663, Onkyo TX-SR576E a Harman Kardon AVR 247, s vyuzitim hudba/film 50/50 a mam v tom trosku chaos :-)) Poradite? (repro budu az na vianoce :D )

//eraser_svk : upraveny nazov temy
janik3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 12. 6. 2008 18:54

->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janik3 14. 6. 2008 22:05

Ahaaa. Takze kedze sa nechystam coskoro k blue ray, aj lcd tv som len teraz kupil eba hd ready, tak to zrejme nevyuzijem.
Vsetky tri ale maju aj rozdiel v odpore. 4/6/8 ohmov. Kedze este nemam vybrate reproduktory, ak aj toto bude jeden z parametrov na vyber, podla coho sa orientovat? Ak kupim neskor reproduktory s odlisnou impedanciou, ako sa to bude spravat, mozem to zapojit?
janik3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janik3 15. 6. 2008 12:07

Ok, dakujem za vysvetlenie. Takze ak Kupim zosilovac ktory ma 4 ohmy (yamaha), mozem mat repro ktore maju 8 ohmov, akurat to bude hrat tichsie, no nic sa nestane. Ak ale kupim receiver ktory ma 8 ohmov (HK) a repro co maju 4 ohmy, tak odpalim receiver (ak nema dajaku poistku). Tak? :) Bolo by to potom za kazdych okolnosti, alebo len ak presiahnem nejaku hranicu hlasitosti?
janik3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janik3 19. 6. 2008 10:33

neuverite co sa mi dnes stalo! bol som v obchode s elektronikou ze si vyskusam jednotlive receivre a predavac mi povedal, ze po skusenostiach s HK ich prestali predavat, lebo za 2 roky co predali, to sa im vratilo na reklamaciu. 100% poruchovost. je to mozne??? to sa mi nechce verit! :pozor
janik3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 19. 6. 2008 11:50

Moznosti moze byt vela. Chybova seria, zakaznici, predavac prehanal... alebo vsetky tri dokopy
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dusan 19. 6. 2008 11:58

Dve rady:

a) kup Onkyo maji nejlepsi pomer cena/vykon
b) kup prehravac s DTS-HD, on totiz receiver prilis nestarne a pokud budes mit podporu techle formatu, tak ho muzes mit klidne jeste za osm let, kdy uz nic jineho nez BD na krame nekoupis
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janik3 20. 6. 2008 21:00

No, ta chybova seria mi velmi nepasuje, to by muselo byt 2 roky po sebe. HK ma ale na predaj sa svojej stranke velmi vela repasovanych receiverov, co moze tiez nieco znamenat. Predavac mi velmi natlakovo zacal nukat marantz a denon, co boli v podstate jedine 2 znacky ktore predavaju, takze priklanam sa skor k tomu prehananiu. Z tychto moznosti ktore som uviedol ma DTS-HD iba yamaha, ktoru ale (ten isty predavac) v krame oznacil iba ako lepsiu amatersku znacku :) a radsej ako jej kupu mi odporucil ist kupit tranzistor na blsak, ehm... :) :)
janik3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 21. 6. 2008 21:10

Co na to říct, bohužel i takoví prodavači se najdou.

Ale něco pravdy na tom být může, jak už se říká: Na každém šprochu pravdy trochu." :)

Onkyo mělo zase problémy s praskáním v surround režimu a Yamaha RX-V 461 se zamrzáním...

Nevím jak u AVreceiverů HK, ale minimálně stereokomponenty HK/HD 970 jsou docela poruchové, viz. http://www.audioexpert.cz/cd-prehravace ... on-hd-970/.
Ale že by ta poruchovost byla 100% :?:
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mpe 24. 6. 2008 14:02

mám tak trochu jiný názor. Osobně bych na dekodérech DTS-HD MA/TrueHD v AV receiveru netrval a spokojil bych se s podporou LPCM (většina novějších AVR s HDMI).

Dekodéry BD formátů v AVR mají význam pouze tehdy když ty formáty neumí dekódovat přehrávač. Většina nových přehrávačů už to umí a tak v budoucnu nebude důvod používat dekodéry v receiveru. Navíc existuje minimálně jeden důvod proč to v recieveru nedělat - neexistuje způsob jak do receiveru přes HDMI přenést dva nezávislé bistreamy, takže u nových BluRay disků nebudou při dekódovaní v receiveru fungovat bonusové stopy, zvuky v menu BR disků apod. Tohle musí dekódovat a namixovat přehrávač a pak to poslat do receiveru jako LPCM.

Ohledně toho proč koupit Yamahu 663 místo Onkya 606 viz můj příspěvek ve vláknu AVR k blu ray sony.
Naposledy upravil mpe dne 24. 6. 2008 20:52, celkově upraveno 1
mpe
Junior

Odeslat příspěvekod Dusan 24. 6. 2008 19:25

Tahle rada neni prilis dobra. Je to dost podobna situace jako byla v dobe DVD prehravacu s tim jestli pouzit receiver s DTS/DD dekoderem a nebo pouzit ten co byl v kazdem drazsim DVD prehravaci. Spravna odpoved je pouzit receiver. AV receiver je zarizeni primarne urcene na zpracovavani hudby a jako takove mnohem kvalitneji udelane na praci s audiosignalem nez nejaka prehravacka placek a je jedno jestli DVD nebo BD, takze vysledek i z "levneho receiveru" s DTS-HD dekoderem bude lepsi nez z BD prehravace, kde to proste neni priorita.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mpe 24. 6. 2008 20:22

To Dusan: Já nesouhlasím. Samozřejmě finální DA konverzi a zesílení má dělat receiver o tom není sporu. Ale dekódování DTS-HD MA/trueHD bitstreamu do PCM je něco jiného. To ať klidně udělají přehrávače. Tak jako nechceme aby receivery dekódovaly Vorbis/MP3/MPEG4. To je čistě digitální operace kterou z principu nemůže receiver udělat o nic lépe než přehrávač. Naopak někdy může zpracování audia a videa jiným přístrojem rozladit synchronizaci obrazu se zvukem (což se občas děje a HDMI s tím bojuje mj. funkcí LIP sync v HDMI 1.3).

Důvod proč je situace jiná než u DTS/DD je ten, že v té době nebylo rozhraní které by bylo schopen do AV receiveru dekódované audio přenést (SPDIF zvádne LPCM jen dvoukanálově). Nyní je tu HDMI.

Tvrdím že do dvou let bude dekódování audio bitstreamů v AV receiveru anachronismem, který budou mít jen ty dražší přístroje pro ty kteří se nechtějí vzdát svých zastaralých přehrávačů a nikdo ji nebude reálně používat (tak jako dneska podpora Minidiscu, atd.). Ona totiž ta licence pro Dolby Labs a DTS docela prodražuje výrobu receiverů, přehrávač profile 1.1 ji mít musí tak jako tak. Tak proč ji platit dvakrát? Význam to mělo před rokem a možná trochu ještě dnes kdy ne každý přehrávač dekóduje všechno. Ale velmi brzy to bude pasé - spíše jako nouzové zapojení. Minimálně kvůli tomu,že BD disky ze sekundárním audiem (profile 1.1 bonus view) už jsou na trhu a při dekódování v AVR prostě nebudou hrát (myslím to sekundární audio).

Například nejrozšířenější BR přehrávač vůbec (PS3) bitstreamovat vůbec neumí a posílá receiveru vždy LPCM.
mpe
Junior

Odeslat příspěvekod player 24. 6. 2008 22:17

mpe : omyl, PS3 volbu bitstreamu samozrejme ma.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mpe 24. 6. 2008 22:43

player píše:mpe : omyl, PS3 volbu bitstreamu samozrejme ma.

Tak abych byl úplně přesný. PS3 bitstreamovat umí, ale nikoliv DTS-HD HR/MA nebo TrueHD, ale jen DD/DTS. Nové formáty PS3 bitstreamuje jen v podobě tzv. 5.1 core s tokem 1.5MBit/s což samozřejmě není ideální. Důvodem je hardwaové omezení HDMI transmitteru Silicon Image který PS3 používá.

Všechny formáty ovšem umí počínaje fw 2.30 dekódovat a poslat jako 7 kanálový LPCM.
mpe
Junior

Odeslat příspěvekod janik3 17. 7. 2008 15:50

Tak som sa rozhodol a objednal Onkyo. Yamaha nema video upscaling, ma iba 2 HDMI vstupy a aj zvuk sa mi viacej pacil u Onkya. Tak dufam ze som vybral dobre a vdaka za rady.
janik3
Kolemjdoucí

Další stránka