Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
popopepe píše:Podpora Dolby TruHD, DTS-HD Master Audio jsou pro tebe zbytečné, protže PS3 je neumí dostat po HDMI ven.
Dobrý den,
v návodu k PS3 jsem se dočetl, že výstupní zvukový signál může být maximálně 7.1PCM (přes HDMI). Tzn., že při propojení PS3 a SONY STR-DG820 stejně nedosáhnu poslechové kvality Dolby True HD/DTS HD?
Ale v PS3 jsem zjistil, že zvuk mohu poslat z PS3 jako bitstream. Co to znamená?
Uvažuji nad nákupem STR-DG820 právě proto, abych si vychutnal nový formát zvuku TrueHD/DTS HD a ne "jen" 7.1 stereo.
Dobrý den, do PS3 je potřeba si stáhnout firmware, který už by toto měl mít a umožnit poslat ven přes HDMI zvuk ve formátu Dolby True HD a DTS HD, Sony vydává každou chvíli nový firmware, informace jsou určitě na stránkách o playstation 3 - myslím, že http://www.playstation3.com.
S PS3 to nevypada az tak ruzove. Podivejte se na http://www.edepot.com/playstation3.html#PS3_Audio a pak v dokumentu vyhledejte "9132". Popsany je tam HW problem v designu, takze pokud nebude vymenen cip na vystupu HDMI v PS3 tak dekoder "* HD" je v AV k nepotrebe. Overil jsem, podle popisu, pokud poslu "bitstream over HDMI" a DD HD, tak tece jen DD bez HD s rychlosti 640kbit, pokud necham dekodovad DD HD (radove 2-3mbit) primo PS3 (v ramci Cell chipu) pak to ven leze zdekodovane LPCM 7.1ch 48kHZ. Proto se ptam, doporucuje Mall spise "Onkyo TX-SR576E" nebo "SONY STR-DG720" nebo neco jineho s podporou "LPCM 7.1ch over HDMI" k PS3 ? Diky.
Dobrý den, co mám poslední zprávy, když jsem ještě pracoval v prodejně Sony, tak po stažení určitého firmwaru, by měl přes HDMI fungovat HD zvuk, podívejte se na stránky pro playstation3, kde Sony často vydáva firmware a vydal i firmware pro možnost poslání HD zvuku přes HDMI z PS3. V případě pochybností kontaktujte zastoupení Sony v ČR.
Predchozi popsane chovani jsem zkousel s nejnovejsim FW 2.60 (leden 2009), PS3 ve HW verzi z podzima 2008 "CECHL" a receiverem Onkyo TX-SR605 a skutecne to DD HD nepropusti pres HDMI. Stejne jako spoustu dalsich "tajnosti" vam to nikdo pri nakupu nerekne (napr. nefunguji nektere ceske znaky ve webu, kdyz chcete prepinat titulky u DVD nebo BR tak zkousite tak dlouho titulky se jmenem "other" az se konecne strefite do cestiny. K dotazu (protoze sestavuji dalsi kino): Co doporucujete pro 7.1 zvuk jen pres HDMI, kdyz zvuk+video pujde jen po HDMI ostatni video "analogove" vstupy a prepinace nepotrebuji. Rozdily HDMI 1.3 a HDMI 1.3a pro receiver ? A) kdyz PS3 dekoduje HD formaty (tj. LPCM 7.1 v co nejvyssi mozne frekvenci a rozliseni pres HDMI, kde se to doctu?): "Sony STR-DG720" nebo "DENON AVR-1709" nebo "Onkyo TX-SR576E " ?
kdyz chci HD formaty: "SONY STR-DG820" nebo "Onkyo TX-SR606E" nebo "DENON AVR-1909" ? (repro se bude jeste kupovat) Dekuji.
When I connect my PS3 to my Yamaha 663 with HDMI, and then with optical cable, the audio menu on the 663 reads:
...........................HDMI cable only .....................Optical audio cable added
Format .....................PCM ........................................Dolby Digital
Sampling................. 96kHz ...........................................48kHz
Channel ..................3/2/0.1 ........................................3/2/0.1
Bitrate.................... (blank) ........................................640kbps
The audio on the disc menu has been set to Dolby digital.
How do you interpret this?
Thanks
...
That is exactly how it is supposed to be. For HD, the PS3 decodes the HD audio tracks and sends PCM (Pulse-Code Modulation) to your receiver. HD audio cannot be transmitted over optical so the PS3 sends only the Dolby Digiatal core. It sends this by bitstream to your receiver to allow it to decode the tracks.
New for 2.35: Blu-ray Disc playback now supports DTS-HD Master Audio™ and DTS-HD High Resolution Audio™ output.
New for 2.43: For DTS playback on DVD-Video and Blu-ray Disc media, DTS-ES and DTS 96/24 for DVD-Video and DTS-ES Matrix for Blu-ray Discs are now supported.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků