No jo, to jsem tedy manták

.
-- 6. 2. 2014 07:42 --Tak jsem si ten "test" přečetl a musím tedy smeknout. Větší fušeřinu jsem dlouho neviděl. O zvuku a obrazu se nedozvíme absolutně nic konkrétního a faktického. Žádná měření, jen nicneříkající změření výkonu na 1 kHz v limitaci. Není uvedeno na jaké sestavě se testovalo. Pokud nebyly ostatní komponenty o několik kategorií výše (cenově např. desetinásobek oproti testovaným komponentům), jsou výsledky nejspíš silně ovlivněné případným zvukový "(ne)sednutím" si jednotlivých přístrojů.
Navíc si myslím, že v měření výkonu je u některých AVR zásadní chyba. Opravdu se mi nezdá reálné, že by ten samý přístroj dával ve stereu přes 100 W na kanál a v surroundu jen 3W na kanál (Sony). Stejně tak je velmi podezřelé, že jiný AVR (Pioneer) dává údajně v surroundu 139 W do každého kanálu, ale jen 229 W ve stereu. Navíc u výkonů není uvedeno pro jakou impedanci to platí (prý 4 nebo 6 nebo 8 Ohm, vyber si čtenáři...).
Takovýhle paskvil nelze vůbec brát vážně. Bohužel hodně lidí se tím asi bude řídit. Diletantismus na n-tou.