šeďour píše:Tak tohle je fakt na hlavu

vybírat si receiver podle spotřeby, nebo podle čeho...
Ak si vyberám z troch AVR, ktoré sú na tom zhruba rovnako v kvalite, cene, parametroch, tak jedným z relevantných parametrov sa stáva aj spotreba.
Ja netuším, aké sú spotreby, preto som sa tu spýtal, na tom nevidím nič zlé, alebo hlúpe.
Ak by z tých troch AVR mal niektorý min. spotrebu 50W a iný 100W, tak by som bol hlúpy, ak by som to ignoroval (keď sú tie AVR inak zhruba rovnaké).
Samozrejme, že to nie je tak, že by som si zoradil všetky AVR-ka podľa spotreby, a vybral ten s najnižším číslom. Z tvojho príspevku som vycítil, že si myslíš presne toto...
-- 7. 2. 2014 12:14 --icotech852 píše:moj AVR Yamaha ma spotrebu 40W bez vybudenia repro.S tym nic nespravis - ak AVR nepouzivas,tak v standby ma spotrebu 1W (moj konkretne).
Nechapem preco ti na tom zalezi - 1kW stoji 0,13e
Zrejme si mal na mysli 1kWh, u nás stojí okolo 0,20 euro.
U mňa telka doma beží odhadom v priemere 7hod/deň, takže toľko by bežal aj AVR. To je za rok 2555 hod.
Rozdiel medzi AVR čo žerie 40W a iným, čo žerie 90W, tak je to ročne rozdiel 26euro
Ak by inak išlo o AVR-ka, ktoré mi poskytujú to isté, tak neviem prečo by som mal zbytočne vychadzovať 26 euro ročne (bez ohľadu na to, že je to smiešna suma, aj keď sa rokmi znásobí)