Stereo + repro do podkrovniho bytu

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 2. 2016 15:15

petison píše:Nechci rozpoutávat debatu o tom,že mají být reproduktory ode zdi,nehledě na to zda mají či nemají bassreflex.

Na tom není o čem debatovat, to tak prostě je ;-).

petison píše:Ale pokud je v předu ,tak je tam lepší možnost umístění.

Ne, to nijak nezáleží na poloze bassreflexu. Baffle step se uplatňuje bez ohledu na směr bassreflexu. Jakákoliv bedna (vyjma speciálek přímo počítaných na umístění na zeď) bude hrát líp ve volném prostoru než blízko jakýkoliv zdi - a to platí pro bedny bez BR, s BR vepředu, vzadu, dole...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod macabe 28. 2. 2016 18:47

Ahoj, potřeboval bych taky poradit. Mám obývací pokoj s kuchyní cca 25m2. A chtěl bych k tomu připojit TV a pc. Rád bych kdyby byl integrovane rádio. Cenový rozpočet cca 30-40 000kc vč repro. vůbec tomu nerozumím nevím jaké mít požadavky a co od toho čekat. Díky za rady.
macabe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod divevader 29. 2. 2016 12:05

zaloz prosim svoje vlakno. dekuju
Marantz PM6005
Q Acoustics 3050
Etymotic Research hf3
Raspberry Pi 2 / HifiBerry Digi+
divevader
Junior

Odeslat příspěvekod divevader 11. 3. 2016 10:53

Tak vcera dorazila zasilka s MARANTZ PM6005 a Q ACOUSTICS 3050. Dostal jsem k tomu i nejaky zakladni repro kabely QED PROFILE 42 STRAND SPEAKER CABLE.

Sestava hraje, dle meho laickeho nazoru, skvele. Ale to se dalo cekat, kdyz jsem doted nemel zkusenost s nicim ani za pulku penez. Reproduktory jsou relativne smerove diky D'Appolito, ale to jsem chtel kvuli slozitejsi poslechove mistnosti. Jeste si budu hrat s pozici repro v prostoru, protoze si myslim, ze z nich budu schopnej dostat vic na zaklade zkusenosti z poslechu v HIFI GUIDE.

Otazkou take je, jak moc z toho vymacknu a zda se vyplati, kdyz poridim lepsi repro kabely :)
Marantz PM6005
Q Acoustics 3050
Etymotic Research hf3
divevader
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 11. 3. 2016 11:01

Gratulace k novým hračkám ;-). S umístěním si vyhraj, klidně v nějaký poloze bedny nech 2, 3 dny, pak změň a uvidíš. Časem se ti to vykrystalizuje. Nespěchej s tím.

Ohledně repro kablu: průřez 0.75 mm2 není nic moc. Troufnul bych si tvrdit, že něco takového bys zvukově poznal, ale 1) záleží na více faktorech a 2) bez vyzkoušení se to nepozná. Rozhodně by sis ale nepohoršil.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Denkez 11. 3. 2016 11:59

Nebo (skoro) totéž v levnějším provedení: http://www.gme.cz/dvoulinka-cyh-2x4-tra ... o-p650-200
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod divevader 11. 3. 2016 14:54

3 nasobnej rozdil v cene, ale stejna kvalita? To se mi moc nezda pratele?!

Kamarad mi doporucil kabel Kimber od 4PR az po 8VS, ale ty jsou celkem dost drahe.
http://www.hifistore.cz/reproduktorove- ... ovy15.html
Marantz PM6005
Q Acoustics 3050
Etymotic Research hf3
divevader
Junior

Odeslat příspěvekod petison 11. 3. 2016 15:47

Tak gratuluju a chci se zeptat s kterými repro jsi je porovnával před koupí.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod divevader 11. 3. 2016 16:17

Porovnaval jsem s Heco Music Style 500, Magnat Shadow 207, Dali Zensor 5 a 7

Heco a Magnat na me pusobily +/- stejne. Zvuk mi prisel vice nabasovany, ale mene detailni a mene prostorovy. Zpracovani beden mi prislo v celku nekvalitni v porovnani s Q Acoustics 3050 v bilem klavirnim laku. Takze jsem oboje zamitnul vcelku rychle.

Dali 5 i 7 mi prisly zvukove lepsi a "neprebasovane", blizily se k mym Q Acoustics 3050. Stejne tak pouzite materialy mi prisly lepsi nez Magnat a Heco.

Q Acoustics byla "laska" na prvni pohled i poslech. Sice je zvuk hodne smerovy, coz jsem uz psal, ale to me vubec netrapi (spis naopak), protoze primarne chci poslouchat v sede (coz je idealni) a eliminovat neduhy poslechove mistnosti. Zvuk mi prisel krasne prokresleny, detailni, uzasne prostorovy. Zaroven klavirni bily lak je proste uzasny, zadna pomerancova kura, ale cista prace / celkovy vzhled je take velmi moderni.

Na zaver bych rad uvedl, ze toto je cista subjekce hifi zacatecnika a neberu odpovednost za jakekoliv kroky, ktere na zaklade moji recenze ucinite :)
Marantz PM6005
Q Acoustics 3050
Etymotic Research hf3
divevader
Junior

Odeslat příspěvekod petison 11. 3. 2016 16:24

Díky já mám v ložnici Q-Acoustic 3020 a jsem s nimi také moc spokojený.Tak ten žebříček http://www.excelia-hifi.cz/top-1000.html#reprosoustavy asi odpovídá : ) Jsou tam hodně vysoko.Možná si je také koupím.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod divevader 16. 3. 2016 15:38

Panove, muzu jeste jednou poprosit o radu?

Bohuzel jsem zjistil, dve zavady, ktery jsou na fotkach na tomto odkazu https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

1/ na prvnim reproduktoru je pravy predni hrot na krivo (vyrobni vada)
2/ na druhym reproduktoru je bouchla hrana (je to v zadni casti a neni to videt)

Dnes jsem zavolal do UK obchodu, odkud jsem repro kupoval, a dohodli jsme se na 2 variantach.

1/ repro poslu zpet a vymeni je za nove
2/ vrati mi cast penez nebo si koupim nejaky kabely viz. nize

1. Partial Refund = £60
2. QED Ruby Anniversary 2m = £FREE (£65 saving)
3. QED Performance Signature 2m = £60 (£65 saving)
4 AudioQuest Type-4 Terminated 2m = £100 (£85 saving)

(As a further gesture of goodwill, shipping is free of charge on any cable you decide.)

Co byste doporucili?

Predem dekuju za jakoukoliv radu.
Marantz PM6005
Q Acoustics 3050
Etymotic Research hf3
divevader
Junior

Odeslat příspěvekod petison 16. 3. 2016 16:28

No je to na tobě.Na zvuk to nemá žádný vliv a pokud ten tukanec je schovanej ,tak to až tak nevadí.I když u nový bedny je to divný a naštve to.To jsou tak špatně balený? Nebo to už tak zabalily? Každopádně nabídka je to seriozní,protože s mechanickým poškozením bys u nás s reklamací nepochodil.
Já bych si vzal asi těch 60 £.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 16. 3. 2016 21:31

On i ten hrot bude spíš důsledkem evidentně hroznýho zacházení než výrobní vadou - mašina těžko vyvrtá jednu díru křivě a ostatní rovně.

Rozhodnout se musíš sám. Já osobně bych to u nových (ani bazarových) repro nesnesl, ale co člověk... ;-).
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod divevader 16. 3. 2016 22:39

Hroty jsem musel prisroubovat / jsou prilozene v pytliku, takze jsem si jistej, ze je to vyrobni vada.

Resim i to, ze mam maly dite a pribude dalsi, takze repro muzou za chvili vypadat jeste hur nez ted. Jinak bych to taky nesnesl a okamzite vymenil.
divevader
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 17. 3. 2016 07:19

Neni nad starsi poctive kousky, tam se jeste vrtalo rovne, protoze to nemohl delat ozralej polak nebo bulhar :D.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka