Stránka 1 z 2

TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2019 20:02
od noony
Zdravím Vás.

Mám problém se svým zesilovačem Denon X1300W (možná televizí, zn. Panasonic), konkrétně s propuštěním zvuku z televize. Jakmile dám zdroj Blu-Ray, Media Player či Game, vše mně funguje správně, tedy zvuk i obraz. Ještě nedávno jsem si přes Netflix pustil film a zvuk nechal poslat do domácího kina, vše v pořádku. Ale úplně najednou, když nastavím TV Audio, nic neslyším.

Zkusil jsem vyměnit HDMI kabel (používám Hama, vyzkoušen Pixelgen - nic), obligátní vypnout/zapnout, vytáhnout ze zásuvky/vrátit, totéž s kabely, v televizi zkusit všemožná nastavení, v rámci zesilovače jsem zkusil resetovat nastavení VČETNĚ položky TV Audio, ale stále nic. Jedu přes HDMI ARC.

Nevíte někdo, co s tím? Jsem už zoufalý a zkusil jsem vše, na co jsem přišel. Zaráží mě, že se to prostě stalo zničehonic.

Děkuji,
s pozdravem
Tomáš

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2019 21:59
od tombas
Nebyla mezitím nějaká aktualizace FW v TV nebo AVR?

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2019 22:05
od noony
Žádnou si nevybavuji. AVR nemám připojený k internetu a televize nic neukázala (pro jistotu jsem dal vyhledat aktualizace, ale ukázalo mi to, že je aktuální).

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2019 01:29
od Lybuna
zkusil si jestli to hraje když tv propojíš s avr optikou?

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2019 10:41
od noony
Ahoj, ano, zkusil. Přes optický kabel to jede, jak má. (jasně, teď si jde říct, ať jedu přes optiku, ale prostě mě to ARC štve a rád bych ho aspoň rozjel :D)

Mimoto jsem dneska zkusil soft reset, reset mikroprocesoru AVR a hard reset, avšak vše bez výsledku. TV Audio při ARC stále nefunguje...

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2019 12:11
od Lybuna
kalibrace přes Audyssey taky nic? když se podíváš do menu recieveru na nastavení input tak máš u hdmi digital?

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2019 17:37
od pekr77
Mě včera na dálkači Denonu malý něco pomačkal tak, že se mi při pokusu o vypnutí AVR přepínají zóny a čuměl jsem na to jak puk, zvuk také nešel. Tak jsem to natvrdo vypnul od napájení. U ARC také pozor, ty kabely někdy bývají jednosměrné? Tedy je tam šipka, jak to zapojit. Nicméně předpokládám, že předtím jsi s kabelem nehýbal?

Pak je také řada nastavení na TV, u mého Samsungu tedy výstup, pak také ovládání skrze jeden dálkač, apod., tak jestli se něco nevyplo na telce?

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 3. 2019 15:05
od duff74
Mně se děje něco podobného (Denon AVR 1713). Dívám se na TV zvuk mi jde do AVR přes TV AUDIO, Satelit jede přes CBL/SAT, a rádio přes FM a vše OK. Potom přepnu vstup na TV zpátky na Live Tv, zmáčknu TV Audio a nic. Stačí restart a zas to jede. Ale asi cítíme, že úplně OK to není. Z TV mi jde do AVR HDMI ARC a optika. Pokud mám zvukový výstup na TV na Optiku, tak OK, ale na HDMI ARC to blbne.

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 3. 2019 09:56
od Hrobford
Ahoj všichni jsem tu nový a chci se někoho zeptat jestli řešil problém televize Sony 55" 8055,zvukový výstup přes optiku ok,Ale stále se snažím nějak využít druhé možnosti poslat do receiveru zvuk z televize z HDMI ARC do Receiveru,ten ale nemá HDMI ARC,má jen klasické HDMI IN a OUT.
Dá se to pořešit i třeba v nastavení TV nebo receiveru?Mám Maranz 6004

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2019 14:59
od jaydoo
Mám Sony KD-55XE8596 a Denon AVR-X1400H.
Prepojene mam cez HDMI - CBL/SAT a BlueRay do AVR a HDMI do ARC HDMI v Sony. Toto mi funguje. Ale vobec mi nejde zvuk do AVR cez TV audio, ked pustim na TV DVB-T, alebo Youtube. Mám prepojene aj Optical Out z TV do AVR. PRedtym na Yamahe mi to islo. Neviem, či nemam niečo zle zapojene, alebo nastavene.

Edit: Tak som Zistil, že ked vytiahnem kábel z HDMI ARC, tak mi potom ide zvuk cez Optical in do receiveru. Ked ho zasunie, tak prestane ísť.

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 09:28
od Aniki
For Pekr77:
Zadne smerove káble neexistují,je to jenom drát,elektronum je jedno,co je nakresleny na buzirce. Ty sipky jsou tam kvuli stineni.

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 09:43
od Abox
Nemusi se v tom receiveru nastavit, odkud ma ten zvuk brat..?
Na Pioneeru to mam...

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 16:55
od jaydoo
To mám v v Input Assign nastavené pri TV Audio je HDMI=X a DIGIATAL na OPT1

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 16:55
od jaydoo
Tak asi bola chyba v nekvalitnom HDMI kabli, vymenil som a uz to funguje.

Re: TV Audio nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2019 19:15
od marts
Aniki píše:For Pekr77:
Zadne smerove káble neexistují,je to jenom drát,elektronum je jedno,co je nakresleny na buzirce. Ty sipky jsou tam kvuli stineni.

To bývá u analogových káblů, u HDMI to slouží jenom k orientaci - pokud jich má někdo mraky tak si je zapojí aby mu ukazovaly směr posílaného signálu, samozřejmě když je zapojí naopak tak to mít vliv nebude - s jedinou výjimkou - pokud by to byl kabel se zabudovaným opakovačem, tak ten funguje jenom v jednom směru.