Mám denon x3500h, úplně odvařený z něj nejsem, ale hrozně záleží na zdroji, někdy mě velmi pozitivně překvapí, někdy je to mdlé a pro jasnější projev je potřeba trochu otočit volume.
x3600h je prý mírně odlišný, začal ji ladit trochu jinak, posunuli jej o třídu výše (cenově) a ze spodu potáhli x2600h. Sám jsem uvažoval o novém x3700h. K tomu x4500h - to je 2 generace starší zařízení, tam by mi bylo líto, že to nepodporuje novější standardy. Nemusí to být nutně potřeba, ale je to jak s mobilem či foťákem - 2 generace zpátky se mi nechce kupovat

K Yamaze - pamatuju se, když jsem něco z řady Aventage také zvažoval. Až model 1080 měl Sabre převodník, takže v těch liniích Yamahy také můžou být rozdíly.
Mě jeden prodejce doporučoval se vykašlat na úvahy o zesilovači a koupit vyšší řadu AVR. Osobně na to moc nevěřím, protože jsem si do ateliéru pořídil Denon pma-600ne zesilovač (základ Denonu za cca 8500 Kč) a ten to AVR jednak sílou a čistotou projevu tak trochu zadupe do země.
Dej vědět, jak jsi dopadl, jen nevím, zda cesta přidáním subu je to, co chceš. Pokud do toho Denonu půjdeš, kup si Audyssey aplikaci, kde můžeš dále přizpůsobit křivky.