Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
leroj píše:tady máš nejpodrobnější srovnání jaké lze získat - až to prostuduješ, tak to změň na Denon S960 a můžeš číst dál
https://www.zkelectronics.com/compare/yamaha-rx-a4a/denon-avc-x3700h/
edit: řešíš AVR, ale největší zvukový přínos by byly lepší bedny
leroj píše:1) očistím kabel, strčím ho do konektoru na bedně a utáhnu
2) očistím kabel, strčím ho do banánku a utáhnu - potom strčím banánek do konektoru na bedně
to samé platí i na straně AVR
nezdá se ti, že varianta 1) je o jeden spoj jednodušší? to by dle mého měla být výhoda
banánky (vidličky) bych volil jen v případě, že to plánuješ často rozpojovat
mám vyzkoušeno, že AVR starý 12 let zvukově přehraje současný (stejná značka a skoro stejná cena)
- ale pochopitelně ztrácí v podpoře nových kodeků, podpoře 4K atd.
takže nekoukej na značku, ale na to co potřebuješ aby uměl (hrát budou skoro stejně, bez přímého srovnání rozdíl nepoznáš)
repro z bazaru mi nevadí, jen si ohlídat, aby tam nebyl nějaký problém
výrazný skok? to je jako co, nebo kolik, nebo kam? - no ale stejně mi na odpověď chybí věštecká koule
TigiGold píše:Ty zesilovače Emotiva bych si nekoupil, jsou sice ohromně výkonné, ale vykazují dost vysoké zkreslení...
leroj píše:B&W 702 S2 - tak to teda zírám, dle mého pro DK nevhodné (budeš potřebovat sub)
poslouchali jsme je s Denonem PMA 2500 a chyběl nám spodek, jinak hrály hezky detailně
no a že by s jiným zes. hrály výrazně jinak? pochybuji...
tady je prostě vidět, že každá rada je skoro zbytečná, protože každý to slyší úplně jinak
na použití beden přes AVR a zároveň i přes stereo zesík je přepínač
viking81 píše:Aby to malo zmysel, tak potrebujes AVR co ma pre-out pre predne repro. Potom potrebujes zosik co ma vstup do koncoveho stupna, alebo len koncove zosiky aby si to vedel ovladat jednym ovladacom hlasitosti. Ked som mrkol na ten AVR co mas teraz, tak ten pozadovany vystup nema a tym padom musis kupit nove AVR rovno. AVR s pre-out je taka " vyssia stredna" trieda. Od Denonu je to az x3700-ka. Pri Yamahe to dostanes uz v RX-V6A, takze tam vies usetrit nejaku korunu. Koncovy stupen potom podla preferencii
Denkez píše:TigiGold píše:Může sem dát link na nějaké konkrétní měření?
Vsadil bych své boty, že tvá poznámka o "vysokém zkreslení zesilovačů Emotiva" vychází z chybné interpretace údajů výrobce o max. výkonu.
Jinak ještě jsem nečetl žádný poslechový test, ve kterém by nějaký zesilovač propadl právě kvůli vysokému zkreslení.
TigiGold píše:Ja.viper: Citlivost těch 702 je 90dB spl (2.83Vrms, 1m), což neznačí extrémně hladová monstra. Doporučený výkon zesilovače je 30 - 300 W do 8 ohmů na kanál. Minimální impedance je však 3,1 ohmů, což přináší jisté požadavky na proud. Viz https://www.bowerswilkins.com/net/home-audio/702-s2
ja.viper píše:Asi jsem natvrdly ale co si z toho mam vzit ?
Ze to hrat bude hrat i s onkyem ktere ma 110w na 8ohm ale nebude to ono jako to co jsem slysel v tom studiu .
I ta yamama ma jen 135w/8ohm
Ale rikali mi ze to neni jen o tom vykonu ...
TigiGold píše:Vyšší zkreslení těchto zesilovačů je tématem, které diskusními fóry resonuje už delší dobu. Jak moc je takovéto zkreslení slyšet, je samozřejmě otázka.
TigiGold píše:Vyšší zkreslení těchto zesilovačů je tématem, které diskusními fóry resonuje už delší dobu. Jak moc je takovéto zkreslení slyšet, je samozřejmě otázka.
ja.viper píše:No tam je spis problem ze uz budou mit nekde kolem 15-20 let a to je na hranici zivotnosti.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků