Podla mna korekcie nenarusaju celkovy zvuk tak,ako klasicky eq. Pri zmene ekvalizacnej krivky mam pocit,ze dana cast spektra sa pridava/ubera na ukor inej. Korekcie jemnejsie dokresluju dane pasmo. To je vsak len moj subjektivny nazor. Ale u serioznejsich audiopristrojov som sa skor stretol s korekciami,ako s grafickym eq.
Co sa tyka mojho navrhu,mne neslo ani tak o vykonovy zisk,ako o moznost jedoduchych korekcii,pretoze hd555 su 50ohmove a tam ani nie je potrebny zosilnovac.Ide mi len o vylepsenie zvuku.
Na margo tych zvukoviek a eq- na portach som este potreboval nejako korigovat tie basy,ale teraz,po dlhsom pocuvani cez senny hd555 sa mi zdaju vsetky eq ako nejake "ublizovatka" zvuku. Jasne,je super,ked ten kopak u Bon Joviho znie tak dunivo a uderne,ale realita je ina.Rovnako aj cinely-tie maju plechovejsi zvuk a v ziadnom pripade nie take sycanie,ako poznam z roznych evalizacnych prednastaveni. Cisty zvuk bez uprav-mozno len jemne doladenie korekciami-je podla mna ta prava cesta
Tiez by som radsej bral nejaku m-audio,ale ked raz financie nepovolia
Nemozem najst link na ten moj,ale nie je to neviem aka kvalita-NE5534.....mozno skusim c-moy
http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/ ......len vyzera hrozne zlozito