Repro do Pracovny

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Orishek 10. 1. 2025 12:11

Ahoj,

s plánovaným stěhováním do nového se přede mě postavila na první zdání jednoduchá, ve výsledku však složitá výzva ozvučení pracovny. Udělal jsem základní rendery budoucího místa pro lepší představu. Primárně budu sedět u PC se dvěma monitorama, budget je nízký, do 8k, jde mi primárně o poslech hudby a řeči, zvuk z klavíru půjde z PC. Vyšlo mi z toho vícero mizerných možností:

- Soundbar pod velký monitor, naprosto nejhorší varianta co se týče zvuku vzhledem k budgetu, a však nejlepší co se týče místa, soundbar by pravděpodobně také šel velmi jednoduše operativně vzít a přemístit ke klavíru, čímž by se ozvučil při potřebě i klavír.

- 2 Repro (1 pod boční monitor, druhý mezi Notebook a hlavní monitor) - by byla nejlepší varianta, a však pod boční monitor se skoro nic rozumného nevleze, výška od stolu je cca 12cm, dá se jít na 16 max. Leda že bych repro položil horizontálně, což se sice nemá, ale nevím jestli by na tak malou vzdálenost toto mělo vůbec vliv. Ideálně třeba Edifier s350, horizontálně by se vešel, ale na horizontální položení vhodný pravděpodobně není. Jediné repro co by mělo jít pravděpodobně horizontálně položit a vlezlo by se do budgetu by mělo být Presonus Eris 5, ale i u něj je to jen zmíněno hodně neurčitě.

- 2 Repro (napravo a nalevo od hlavního monitoru, nad monitory, chycené na zdi oddělující koutek a zbytek pokoje, natočené směrem dolů). Pravdpodobně nejrozumnější varianta co se týče zvuku, jsem pro ni zatím rozhodnut v kombinaci se zmíněným Edifierem s350, i když to bude nepochybně nejméně estetická varianta.

- 4.1 by bylo ideální kvůli ozvučení klavíru (ať není pouze z levé strany jako by bylo u 2.1), ale v mém budgetu asi nic rozumného sehnat nelze. Zaujal mě však třeba inzerát https://elektro.bazos.cz/inzerat/194353 ... s-ms-5.php jehož satelity by se i bez problémů vlezly pod boční monitor, technické info k celkem neznámé soustavě jde najít tady: https://cdn.aukro.cz/images/sk159361650 ... 53850.jpeg

Co myslíte vy? Vím, že žádná možnost není ideální, a to především kvůli nízkému budgetu, a však větší část času budu stejně pravděpodobně trávit se sluchátky, takže se mi nechce zbytečně investovat...

Obrázek
Obrázek
Orishek
Kolemjdoucí