Hisense U5120GW nebo JBL bar 500

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dred235 15. 1. 2025 09:58

Zdravím všechny,

chtěl bych se zeptat na váš názor na tyto dva soundbary. Který byste si vybrali a proč, příp. nějaký jiný vhodný v dané cenové relaci.

Mám tv Sony 65 palců z roku 21.
Sony sounbary jsou v dané ceně za mne o ničem, třeba HT-S40R.

Primární je pro mne sledování filmů ve 4K, takže bych docenil alespoň nějakou prostorovost zvuku v obýváku 5x4m.
Zadnímu repro bych se rád vyhnul. Nechci kable a ani nic co by potenciálně snižovalo rychlost wifi, která je na svém maximu pro streamy.

Děkuji za názory.

P.
dred235
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 15. 1. 2025 13:39

Nějaký specifický důvod proč ne to zadní repro? Pro prostorový zvuk má fyzický reprák výrazně vyšší přínos než jakákoliv "virtual 3D" vychytávka. V tvé cenové hladině pak Samsung 930c nebo 930d nemá moc konkurence a přinejhorším by se dal provozovat i bez surroundů.
edit: dívám se, že 930c se už neprodává, ale ta 930d se dá sehnat kolem 16000 a v akci i za méně
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod dred235 15. 1. 2025 18:41

Nemám žádný důvod zásadní. Kable ne + jsem někde četl, že ty bezdrátové repro mohou ovlivňovat rychlost připojení k netu? TV máme připojenou přes wifi.
A jinak u Samsungu bude tedy dolby fungovat i s TV Sony? Samsung má hodně funkcí jen se zařízením stejné značky...
dred235
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 15. 1. 2025 23:03

Kabely surroundy potřebují minimálně pro napájení, i když pravda, někteří výrobci (určitě JBL a Polk), mají u některých modelů surroundy s dobíjecí baterií, takže pak fungují úplně bez kabelů (ale zase se musí po x hodinách užití dobíjet). A kabel se dá schovat a věřit se mu dá víc, než to, že nezapomenu dobít.

Soundbar libovolné značky bude fungovat s TV libovolné značky bez problémů, i Samsung. Dokonce by díky hdmi-cec standardu mělo fungovat i jen jedno ovládání. Že má Samsung nějaké speciální vychytávky pro samsung TV nebo mobil je pravda, ale na většinu základních funkcí to nemá vliv, to by byli výrobci dost proti sobě, kdyby jim to nefungovalo.

Že soundbary ovlivňují rychlost wifi jsem četl taky, někteří (američtí) uživatelé to psali v diskuzích u úplně stejného modelu soundbaru, co mám já (lg s80qr). Ale žádný problém nemám a tipuju, že oni problémy mají spíše v nevhodném (starém) routeru či s blbě nastavenou sítí než v tom soundbaru.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod dred235 16. 1. 2025 18:08

No nalomil jste mne s tim Samsung HW-Q930D. Zvážím ještě. Hisense je akorat o 6k levnější, jen jsem neměl právě možnost někde poslechnout. Chápu, že reálné bedničky budou lepší, ale stejně by mne to zajimalo jak zní ten virtuální surround. Zda to je opravdu bez efektu. Jinak recenze taky nemá špatné.
dred235
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod borin7 17. 1. 2025 06:37

Samsung HW-Q990D. Dá se koupit za 20tis
borin7
Junior

Odeslat příspěvekod dred235 17. 1. 2025 08:24

borin7 píše:Samsung HW-Q990D. Dá se koupit za 20tis
To už je mimo rozpočet, bohužel.
dred235
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 17. 1. 2025 10:50

Já jsem svůj lg zkoušel nejprve bez surroundů a pak s nimi a ten rozdíl byl slyšet okamžitě, ten pocit, že mi někdo běhá za hlavou tam bez surroundů prostě nebyl. Hisense má víc fyzických repráků, tak třeba ten virtuální efekt bude silnější, i když asi ne na úrovni fyzického reproduktoru. Podle manuálu se k němu dokonce dají surroundy připojit, takže by se případně daly doplnit později (ten surround kit jsem ale nikde neviděl v prodeji). Pořád to můžete objednat online, vyzkoušet a případně vrátit, pokud to nesplní očekávání. Koneckonců ve vašem pokoji to bude znít jinak než někde v prodejně či poslechové místnosti.

Ty samsungy bývají často v akci, takže pokud to nehoří, dá se počkat, zda se cena nepohne. Dobrou alternativou je teď i LG q90tr, jen ty surroundy má samsung určitě lepší.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod Roba_CZ 1. 2. 2025 08:22

Zdravím. Aktuálně řeším úplně stejnou otázku a moc moudrý z toho nejsem. Narazil jsem však na zajímavou kombinaci, která by snad mohla být i funkční. Je to soundbar se SW a přídavnými satelity, takže by to mohlo snad i působit poměrně dobře.

https://www.samsung.com/cz/audio-device ... -q600c-en/

A

https://www.samsung.com/cz/audio-access ... -9200s-en/

Vše vyjde na rovných 10k, což je tak můj osobní limit, co do toho dát.

Je to jen návrh, vyzkoušené to nemám. Jak jste se nakonec rozhodl vy? Diky
Roba_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dred235 3. 2. 2025 07:45

...zatím přešlapuji na místě, ještě nic nepořízeno, není to úplně priorita, ale pořád koukám a zvažuji...
dred235
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod borin7 5. 2. 2025 09:18

Tak za dva měsíce mají vyjít nový soundbary od Samsungu
borin7
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 5. 2. 2025 12:36

Ještě je k dispozici 5.1.2, což je dle mne na soundbar dostačující, JVC TH-E874B za "lidovou" cenu. Má opravdu dobrý zvuk, slyšel jsem jej několikrát u souseda. Osobně nemám u své TV e-ARC (pouze arc), jinak bych si ho pořidili. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý