Polk Signature S55 vylepšení výhybky

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petison 27. 4. 2025 19:23

Vlastním reproduktory Polk Signature S55 (americká verze bez E)
bude ale téměř totožná s evropskou. Reproduktory používám hlavně na kino a TV. Na hudbu mám jinou sestavu i když jsou na hudbu taky ok. Poslední dobou mi přišel zvuk lehce přebasovaný a tak mi to nedalo a řekl jsem si, že bych mohl vyměnit jediný bipolární kondenzátor ve výhybce za svitek. Objednal jsem tedy od Monakoru svitek MKT. Mají i MKP ten je o něco lepší, ale už by měl problém se vejít. Proč to píšu. Když jsem vyndal ten původní bipolár Polk tak jsem ho změřil a po 6 letech provozu ( běžný provoz, žádná vysoká hlasitost) jsem naměřil vysoké ESR 4 Ω. To je v podstatě kondenzátor kaput. Připájel jsem tam tedy svitek a zapnul zesilovač. Celkem velký rozdíl ve zvuku samozřejmě k lepšímu. Basy přesné oproti dřívějšku. Navíc lepší rozlišení zvuku a celkově se zvuk zlepšil. Na výhybkách se prostě šetří i u dražších reprosoustav než jsou tyto Polk. Výhybka není vidět a tak tam dávají mizerné bipolární kondenzátory. A u těchto Polků tam byl echt schit přelepenej asi Číňan.
Oprava za pár stovek a zvuk je o třídu jinde.
Původní výhybka:
Obrázek
Obrázek

Po úpravě:

Obrázek
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 4. 2025 20:23

Mám evropskou verzi těchto Polk a řekl bych, že rozdíl tam je proti americké jen a pouze v té výhybce.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 27. 4. 2025 20:29

Rozhodně tam budeš mít taky jeden bipolár, takže výměnou za svitek o stejné kapacitě ( napětí vyšší je lepší) zvuk vylepšíš a do budoucna máš klid. Svitek oproti elektrolytu má téměř neomezenou životnost.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 4. 2025 21:06

Zatím mě to nežere, mám to jen a pouze výhradně k TV. Hudbu poslouchám na sluchátkové sestavě, která je totálně někde jinde.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý