A teď už samotná recenze:
Stále častěji se tu množí dotazy na kvalitní reproduktory, za přijatelnou cenu. Pokusím se tu přiblížit jedny takové.
Reproduktory Genius SP-HF2000X jsou vzhledově dle mě povedené reproduktory. Typ reproduktorů je 2.0. Ze stran jsou reproduktory "potaženy" prý dřevem.Dle mého je to jenom dřevotříska. Možná je informace "dřevo" myšlená jako "dřevotříska", nevím, to je dle mě vedlejší. Rozměry beden jsou 176 x 361 x 215 mm (š x v x h). V balení k reproduktorům dostanete dvě ochrané síťky na reproduktory (standartně jsou na reproduktorech, dají se sundat), redukci z CINCH konektorů na 3,5mm JACK, kabel na připojení dalšího zdroje zvuku (z obou stran je na kabelu 3,5mm JACK) a návod.

Obě dvě bedny spojuje kabel dlouhý cca 150cm. Komu to nebude stačit, a bude si chtít rozmístit repro dál od sebe, bude si muset dokoupit delší kabel, což by asi neměl být problém.
Na hlavním reproduktoru je ovládání hlasitosti, basů, výšek a vstup pro sluchátka a připojení dalšího zdroje (například mp3 přehrávače). K reproduktorům dostanete krátký kabel, který má z obou stran 3,5mm JACK, ten se dává do vstupu pro další zdroj (na reproduktorech pojmenovaný "input"). Standartním výstupem reproduktorů jsou CINCH konektory, které můžete připojit do redukce na 3,5mm JACK (redukce je také součástí balení).

Teď bych zhodnotil asi nejdůležitější část recenze, zvuk. Oba dva reproduktory mají celkový výkon 60W ( 2x30W). Hlasitost pohoda, na poslouchání mám nastavneou hlasitost většinou maximálně na 1/4, opravdu to stačí. Basy mám nastavené na nejvíc, vyhovuje mi to. Basová složka je dostatečně bohatá, umí se ozvat, celkově se mi líbí. Středy jsou dle mě v pohodě, tak akorát. Výšky také, možná by mohli nýt proklelenější, ale postačuje to. Celkový zvuk bych zhodnotil za vynikající (s ohledem na cenu která je kolem 1000,-).

Závěr: Hledal jsem kvalitní reproduktory v ceně kolem 1000,-. Našel jsem. Rozhodoval jsem se ještě mezi CREATIVE Inspire T3100 a Logitech repro X-230. Geniusy vyhráli hlavně díky doporučení zde na fóru, a také kvůli vzhledu. Ten plast se mi prostě nelíbí. S koupí jsem naprosto spokojen, zatim jsem na nich neobjevil jedinou chybičku, zvuk se mi líbí, postačuje mi.

Znovu se ještě omlouvám, pokuď recenze působí nějak hodně amatérsky, nebo v něčem zaostává. Ale jak už jsme zmínil v úvodu, jsem posluchač amatér a jedná se spíše o "lidskou" recenzi.