Aktivní reproduktory k PC

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xgandalf 8. 3. 2010 21:35

Zdravím, mám následující dotaz. Rozhodl jsem se koupit do PC novou zvukovku, konkrétně Asus Xonar DS. Ale chtěl bych k tomu i nějaký aktivní bedny, cena cca do 5t. A teď - na základě recenzí jsem vybral tyhle kousky:

SAMSON Media One 4a 20 W
http://kytary.cz/samson-media-one-4a/HN100388/
M-AUDIO AV40 20 W
http://kytary.cz/m-audio-av40/HN092653/
resp.
M-AUDIO BX 5-A Deluxe 70 W (dražší, ale stálo by to za to, ne?)
http://kytary.cz/m-audio-bx-5-a-deluxe/HN101050/
Jenže fígl je v tom, že nemám na stole zas tak moc místa, takže bedny by měly stát zadní stěnou prakticky u zdi (cca 2-3 cm od zdi). Jak moc to ovlivní bassreflex? A jestli ano, existují v dané kategorii obdobné bedny s basreflexem dopředu? Nebo jaké řešení byste doporučili?
Jinak účel -převážně poslech muziky (Oldfield, Miles, nějakej ten pop, OST a instrumentálky), sledování seriálů, hraní (žádné FPS, takže mě nějaké "směrovost" to až tak netrápí)
Díky za radu a za pomoc
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 8. 3. 2010 22:02

Měl jsem Media One 3A a byl to příjemnej poslech, takže 4A můžou být jen a jen lepší. Ostatní neznám :-) Bassreflex kupodivu nevadil ani blízko u zdi. Žádný hučení jsem nezaznamenal. Nadruhou stranu moc nahlas jsem to nepouštěl a větší bedna dá i víc basů a tam by to vadit už mohlo. Docela bych bejt tebou kouknul na Behringer B1030A. Je to novinka a podle jednoho místního fóristy lepší než BX5A.

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... a-2266.php
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blok 9. 3. 2010 15:25

Kvalitně hrající malé aktivní reproduktory s bassreflexem vepředu a cenou do 5000 Kč jsou také Audioengine 2. Aktivní reproduktory této u nás prakticky neznámé, i když už konečně také dostupné značky, jsou v zahraničí velmi dobře hodnocené. A výhodou je, že to nejsou monitory, tzn. že jsou vyladěné na "normální poslech".
blok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nolwendil 9. 3. 2010 17:43

A taky jsou na to, aby do nich člověk zapojil iPod. Nevím, slyšel jsem je v USA v jednom iStoru, a nic moc... Ale zas tam nebyly moc podmínky, něco poznat...
Každopádně near-field monitory si lidi na doma kupují právě kvůli detailnímu přednesu, potlačení akustických vlastností místnosti, rozumnému poměru cena/zvuk, atd...
Když ne monitory, tak to už si člověk rovnou může pořídit nějaké pasivní bedny se zesíkem...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kocmeister 9. 3. 2010 18:02

Monitory nejsou žádnej "nenormální poslech", spíš naopak. Jednu dobu tady na fóru byla móda tvrdit, že mají jakejsi suchej přednes či co. Kecy v kleci podle mě. Jasně, že nižší bas při velikosti středobasu 4" neni. Ale on neni ani u těch PC/imidžovejch repro, jen je silně nahoněnej vyšší bas takže to bouchá nenormálně. Tedy nežádoucí zkreslení v hudbě navíc.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xgandalf 9. 3. 2010 20:42

2blok: Ne že by to nebyl dobrej nápad, problém je v dostupnosti, v českejch obchodech Audioengine 2 prostě člověk nesežene a ze zahraničí se mi to kupovat moc nechce (už kvůli případné reklamaci nebo zastoupení téhle značky). Jinak já jsem měl dřív na počítač napojenej zesilovač (Sherwood RA-1140) a na to píchnutý dvě teslácký bedny, díky mírné přestavbě se mi to na nový stůl už prostě nevejde, takže řeším kompaktní řešení tak, aby se to dalo poslouchat (si uvědomte, že provizorně tu mám Geniusy asi za osm stovek). Tj, po konzultaci se známejma a prohledání for jsem se rozhodl pro nějaký near-fieldy, přece jenom tam ta kvalita zvuku proti tomu, co mám teď, bude trochu jinde. Jinak kvůli přehoněnejm basům jsem zavrhl Kossy Porta Pro a skončil jsem u klasickej Sennheiserů PX100.. ;-) Podle všeho basreflex u zdi při normálním poslechu na normální hlasitost až tak nevadí, tak uvidíme.

Zatím to vypadá, že skončím u Samsonů Media One 4a, AV 40 nejsou špatný, ale četl jsem pár stížností na brum, což bych nesnesl.

Technická - před chvílí sem si nainstaloval Xonara DS, hned to zní o něco líp i na těch Geniusech.. :-D
xgandalf
Junior

Odeslat příspěvekod blok 10. 3. 2010 10:16

Je to asi otázka osobního vkusu - někdo preferuje "suchý" a věrný zvuk nearfield monitorů, někdo dá přednost méně věrnému a líbivějšímu přednesu "normálních repráků". Každý člověk vnímá zvukové spektrum a zvuk obecně individuálně, takže toto je další faktor, který při výběru hraje roli. Je to především o osobních preferencích...

Basům u Audioengine 2 z pochopitelných důvodů hodně pomáhá basreflex, který ale ze stejně pochopitelných důvodů určitou část basového pásma zvýrazňuje na můj vkus až trochu moc, zatímco vyloženě hlubokých basů se moc nedostává (což je opět zcela pochopitelné vzhledem k velikosti reproduktorů). V tomto směru (a ve všech směrech) je na tom podstatně líp vyšší model Audioengine 5, který byl v jedné zahraniční recenzi srovnáván tuším se dvěma typy nearfield monitorů a z tohoto srovnání vycházel velmi dobře, navíc když srovnávané monitory byly výrazně dražší... Zajímavé bylo, že recenzent tvrdil, že Audioengine 5 zní neutrálněji (tedy "monitorověji") než srovnávané monitory KRK (a ty mají velmi dobrou reputaci).

Produkty Audioengine už na českém trhu jsou oficiálně dostupné, i když zatím velmi krátce, takže o nich ještě skoro nikdo neví. Zkuste jmeno_vyrobce.cz :-)
blok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slipknot27 10. 3. 2010 17:42

a co tie behringery ?? viz link vyssie. Ved na tie fakt sama chvala...myslim si ze by si mal ist do nich vzeraju velmi dobre ;-)
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 10. 3. 2010 20:49

Co poslechnout KRK Rokit 6 G2?
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xgandalf 10. 3. 2010 21:02

Ty Behringery jsem sondoval taky, líběj se mi, ale problém je tam s velikostí, s 28cm šířkou se mi na stůl s monitorem zároveň prostě nevejdou - ty moje původní tipy se všechny pohybujou okolo 20cm. U těch KRK narážím bohužel na stejný problém. I ty Audioengine 2 jsem zkoukával, ty jsou pro změnu zase nějak malý.. :-D Ideální by asi byl Audioengine 5, jenže tam už se pohybuju hodně za hranicí stanovený ceny. Uvidíme, zatím bych volil ty Samsony 4a.
xgandalf
Junior

Odeslat příspěvekod jarmil p 11. 3. 2010 16:14

A co zkusit toto:

http://www.muziker.cz/default.aspx?Behr ... d_id;13968

I když cena je až podezřele nízká. Jinak rozměry: 315 x 215 x 210 mm.
jarmil p
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 12. 3. 2010 12:29

na 110% chyba
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ashdown 12. 3. 2010 13:34

niečo lacne a kvalitne sa nenajde? niečo ako niekedy bolo REDSTAR RS-220??? dakujem
!!!! predávam monitory: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1872&t=1129883
ashdown
Junior

Odeslat příspěvekod pretty.little.ditty 12. 3. 2010 14:31

Zdravím, osobně bych doporučoval nějaké monitory s minimálně cca 5" středobasovým měničem. Osobně vlastním ty Behringery MS-40 a za ty peníze nehrají vůbec špatně, na svoji velikost se tam dokonce najdou i nějaké ty basy.
E2140 @ 2,7GHz, 6GB RAM, GF9600GSO, Windows 7 Professional
SB Live! 24bit + Behringer MS40
iAudio U5 + FiiO E3 + UE Metro.Fi 150 + AKG K99
pretty.little.ditty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarmil p 13. 3. 2010 16:58

Andrejsvk píše:na 110% chyba

Uvažoval jsem o jejich koupi. Proč ne?
jarmil p
Junior

Další stránka