Na fóru jsou názory na tyto repra a tak se je pokusím nějak dát dohromady do této recenze, která by mohla pomoci ostatním kteří váhají nad levnějším stereem a mohla posloužit i k další rozsáhlé diskuze.
Technické info
• Studiové monitory – pasivní
• Výkon: 150 W ( Stačí však i nižší výkon,já mám 2 x 70 W a bez problému)
• Impedance: 4 Ohmy
• Basový reproduktor: 8,75` s polypropylenovou membránou (pěkně tvrdá)
• Výškový reproduktor: 1` tweeter chráněný kovovou mřížkou
• Crossover: pasivní 2 kHz
• Frekvenční rozsah: 55 Hz – 21 kHz (zdá se mi, že zvládnou jít i níže)
• Max SPL: 89 dB 1 W / 1m
• Magnetické stínění dovoluje umístění reproboxů vedle počítačových monitorů a TV obrazovek
• Konektory: svorky / banánky
• Rozměry: 401 x 257 x 267 mm
• Hmotnost: 11,5 kg / kus
Cena je různá, v českých shopech stojí 4 tisíce ale čekáte na ně dva měsíce, v německu v thomann.de stojí 181eur včetně poštovného. Zasílá společnost UPS, garantovaná doba doručení do 4 pracovních dnů.
Zpracování
Dřevěné tělo s předním kovovým plátováním ve kterém jsou dva měniče, jeden výškový a středobasový. Zadní strana má tabulku se sériovým číslem a samozřejmě terminál na připojení kabelů od zesilovače. Bedny vypadají bytelně a jsou větší než vypadají na fotkách. Jsou natřeny černým lakem.

Zvukový projev
(popisuju tak jak to slyším, ovšem z práce mám trochu pochroumaný sluch, počítám že se to tak do 2 týdnů spraví a potom sem do topicu napíšu jakoby druhou část recenze, jen ke zvuku)
Nerozehrané nové monitory jsem připojil k bazarovému stereo zesilovači Pioneer A-403R 6mm dvojlinkou.
To, co následovalo po puštění hudby jsem ještě neslyšel. Čekal jsem zvuk směřující od dvou bodů ( typické pro monitory je totiž směrovost, musíte sedět PŘESNĚ na vrcholu trojúhelníku) pak přebasovanost bum/cink. A překvapil mne neuvěřitelný prostor, celý pokoj se proměnil v hudební sál. Poté jsem se při puštění filmu lekl, protože jsem slyšel něco z levýho zadního rohu. Nekoné se žádné přebasování, bas je pevný, rázný, přesný..a taky stíhá rychlý basy. (Občas to ze začátku zahučelo - což zmizelo po zapnutí direct na zesilovači) Neuvěřitelný detail v hudbě i separace nástrojů - dřív jsem poslouchal i na geniusech.. nechápu jak jsem mohl. rozdělení nástrojů jak na sluchátkách. No a samozřejmě je projev mohutný a posazený směrem k nižším středům díky velkému basáku (tak to mam rád, žádné přebasování, detailní středy a přesný bas, nižší "těžiště" hudby. Skvělé na ambient, elektro industrial, EBM a power/industrial/heavy metal) NA výškách tolik nelpím ale činely jsou vynikající. Žádné řezání do uší ani nepříjemný piskot.
Potřebujete ale zesilovač. Což je ale příjemná starost, v každém městě je nějaký bazar, stačí oběhnout a určitě ještě ten den jdete domů a v podpaží nějaké staré dělo typu Rotel, Denon, Akai, Techniks, Pioneer, Kenwood atd atd

Přijde mi, že popisuju repro za desetitisíce. Jenže oni stojí kolem 4000-4500. Co říct nakonec? KUPUJTE, DOKUD JEŠTĚ VŮBEC NĚKDE JSOU!!!!!

Možná přeháním, ale jako takhle překvapen jsem ještě nikdy nebyl. I přes Kocmeisterovo postřehy jsem čekal horší zvuk. Za ty peníze, supr kup.
Majitelé, napiště, jak jste spokojení atd

Myslím, že máme absolutního výherce poměru cena/výkon.