od NOWOCAYN 4. 11. 2010 13:08
to Nolwendil : Ovládanie hlasitosti na reproduktoroch je totálne nepohodlné (viac asi ani nemôže byť), kolečko na ovládanie hlasitosti sa ani poriadne nedá chytiť medzi prsty... Takže som to vyriešil tak, že som hlasitosť na oboch reprákoch nastavil (ručne, a samozrejme rovnako) na určitú úroveň. Ak chcem ďalej upravovať hlasitosť, tak už len buď prostredníctvom Clipu, alebo prostredníctvom PC. Sandisk Clip tieto repráky v pohode utiahne, vôbec netreba dať ich fyzickú hlasitosť (ktorá sa tak nešikovne nastavuje na zadnej strane reproduktorov) na plno. Stačí asi takých 70-75 percent, a zvyšok utiahne CLIP. Samozrejme, po pripojení na kvalitnú zvukovku (napríklad prostredníctvom Cinch vstupu zvukovky) je zvuk lepší. Napríklad moja redukcia (za 1,5 Eur, je to 2X samica CINCH a 1 samec Jack) vytvára trošku šušťanie (ale v pohode, je stále rovnaké, statickié..) no pri prehrávaní hudby už nepočuť nič, aj keď dám hudbu potichu.
Mám jeden problém... Pri zapojení NoteBooku (jedna zástrčka) a reproduktorov (2x jedna zástrčka) sa "bijú" reproduktory s Notebookom (pravdepodobne je chyba len u mňa doma v sieti...), čiže výrazne pištia a vydávajú nepríjemný zvuk, rôzne kolísavý. No v momente keď vypojím NoteBook zo zásuvky a nechám ho bežať na batériu, tak je všetko o.k. a repráky sú tichučké (sú zapojené cez Cinch na Tascam, to ale nemá nič s tým, že vydávajú nepríjemný zvuk, keď sú zapojené do siete spolu s notebookom v predlžovačke). Sranda ale je, že som skúsil zapojiť reproduktory z predlžovačky napojenej na zásuvku "A", a NoteBook som zapojil pomocou predlžovačky napojenej na zásuvku "B" (mám dve zásuvky v stene v mojej izbe, vzdialené od seba cez celú izbu). Aj tak to nepomohlo, a reproduktory vydávali nepríjemný zvuk hneď, ako som zapojil do siete na druhom konci izby aj NoteBook. Vie niekto, čím to je ? Dá sa to vyriešiť nejakou prepäťovou ochranou (predlžovačka za 16-20 Eur, ja mám za 4 Eurá...), alebo je chyba niekde inde ? V reprákoch nebude, to je jasné, chyba musí byť jedine v elektrine v mojom byte... Ale chcem to samozrejme riešiť...
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1