Aktivní monitory do 10 000,-

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Stanynek 13. 1. 2011 18:05

Zdarec,

plánuji kup akt. monitorů. Zítra pojedu do jednoho e-shopu, kde si poslechnu M-Audio BX8a. Je nějaká další alternativa, kterou bych neměl opomenout a poslechnout si? Mohou teoreticky např. KRK Rokit 6G2 konkurovat?

U BX8a se obávám většího objemu basů. No, uslyšíme... :)

Díky za tipy!
USB AI-->DAC 1 USB-->EF-6-->LCD-3
Stanynek
Junior

Odeslat příspěvekod puschpull 13. 1. 2011 18:32

Neodpustím si tip: Audioengine A5
:)
reference jistě na webu najdeš

počítám, že půjčené je budu mít tak v únoru až březnu
poté napíšu srovnání s A2
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 13. 1. 2011 21:40

KRK Rokit 6G2: Doporučuji si je poslechnout. Kdysi jsem byl na váškách a taky jsem se uvažoval o M-Audiech. Nakonec jsem si vybral KRKy a nelituji.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stanynek 13. 1. 2011 21:53

jj co tak brouzdám po netu, tak budou asi vážně zajímavé. Mají na skladě, takže určitě testnu. Jen je škoda, že jsou o 2500,- dražši než M-Audia :-( Tvé postřehy z přímého porovnání? Nebo jsi šel na blind? :-)
Stanynek
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 14. 1. 2011 14:55

Možno už trochu neskoro, no pridám tip : ALESIS M1 ACTIV MK2.

na BX8a by som si dal pozor... v poslednej dobe sledujem dosť sťažností na odchádzajúci zosík :-|
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Stanynek 14. 1. 2011 19:32

Poslouchal jsem BX5a, BX8a, KRK 6G2 a 8G2... samozřejmě nedají se z krátkého poslechu dělat závěry, zvlášť u mě, když nemám s reprem zkušenosti. Ale představa je. KRKy nadchly jednoznačně více. I ve srovnání BX8a vs. 6” KRK bych bral určitě KRK. Rozhodnu se tedy mezi 6” a 8”, cena je samozřejmě jinde než u M-Audia, ale nechtějí se mi dělat kompromisy. Co byste doporučili do pokoje 8x6m, nehledě na cenu?
Stanynek
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 1. 2011 19:45

Větší je vždycky lepší, pokud jak vim posloucháš hlavně prog-rock ;-)
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 15. 1. 2011 11:12

Větší ještě bezpodmínečně nemusí znamenat lepší. Někde jsem četl, že větší woofer hraje lépe dolní kmitočet na úkor středů.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stanynek 15. 1. 2011 18:33

Hmm... je to možné, byl to přece jen krátký poslech. 6G2 se mi zdály možná trochu vyrovnanější. Rozdílnou kvalitu středního pásma jsem nějak nezaznamenal, možné to je, basy u 8G2 šly rozhodně níž. Vidím to tak, že si udělám ještě jednu návštěvu a rozhodnu se na místě. V každém případě zajímavá zkušenost. Hold mám teď brouka v hlavě :-/
Stanynek
Junior

Odeslat příspěvekod puschpull 15. 1. 2011 19:19

Ještě jednou (nenáslině) upozorňuji na Audioengine A5.
Vím co říkám. Charakter zvuku reproduktorových soustav Audioengine je velice "hudební" (přesný, neutrální, ale nikoliv chladný či nezáživný)
:)
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Stanynek 15. 1. 2011 19:51

jj díky za doporučení, jen si je u nás nikde neposlechnu..předpokládám :-/ a to je problém... navíc sto lidí, sto chutí...
Stanynek
Junior

Odeslat příspěvekod Stanynek 15. 1. 2011 22:25

Tak jsem narazil na zajímavé řešení v podobě Prodipe Pro 8. Podle informací na jednom foru jsou shodné s první generací 8" KRK Rokit. Lákavá představa jak ušetřit slušný peníz. Dají se sehnat do 9000,-.
Obrázek
Stanynek
Junior

Odeslat příspěvekod puschpull 21. 3. 2011 10:49

Minulý týden mi dorazily Audioengine A5.
Recenze bude na mých stránkách v horizontu tak 2 měsíců.
Zvukově je to výrazně jinde než A2.
A5 jsou jednak objemově víc než 4x větší, mají bassreflex dozadu, velmi dynamický, hutný a přitom velice přesný, až monitorový charakter.
Bohužel nemají cinch vstup, pouze jack3,5mm ( !!?)
Modrá LED svítí na levém boxu, zde je na přední straně také regulátor hlasitosti.
Levý box váží 6,5 kg, masivní mdf skříň má stěny 25mm silné
Cena je zhruba devět a půl tisíce.
puschpull
Pokročilý

Odeslat příspěvekod puschpull 31. 5. 2011 17:23

Dnes jsem dokončil recenzi. Zde je k dispozici:

Audioengine A5 - recenze - puschpull.org
puschpull
Pokročilý