Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod J.L. 25. 1. 2014 22:16

Andrejsvk píše:oplatilo by sa :-)

tak možno, no 800Eur je už pre mňa priveľa, takže vezmem tie F7. Zas audiofil niesom a aj od tých Genelecov sú lepšie a potom ešte lepšie, atd... :-))
J.L.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod J.L. 27. 1. 2014 19:42

No už sú objednané aj tie F7 aj káble. Lenže káble v tom shope nemajú teraz na sklade a už mi došiel mail, že bedne sú na ceste. Takže zajtra ich asi už budem mať.
Len teraz neviem ako ich zapojím. Nesymetricky ich zapojiť nemôžem, lebo kábel 2xrca > 2xrca mám len 1m. No mám dva káble 6,3mm jack > 2xrca (2m) a čítal som, že sa to dá s nimi prepojiť tak, že 6,3mm jacky dám normálne do symetrického výstupu na Focusrite 2i4 a do reprákov zapojím z každého kábla len ten červený rca a biele sa zvyšia. Šlo by to tak aspoň dočasne spraviť ? Alebo musím čakať než mi prídu tie symetrické káble ?
J.L.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal Rap 27. 1. 2014 20:06

Andrejsvk píše:horuca novinka http://www.thomann.de/intl/alesis_elevate_5.htm
do mesiaca by ich mohli mat aj ceske shopy za tu cenu vratane dopravy ako je to u mensich 3"

skvělé monitory
kromě cich/jack kabelu (který mohl být kvalitnější) a napíjecího kabelu balení obsahuje protivibrační samolepky.
monitory mají standby režim a po půlhodině se sami "uspí"
mám je teprve pár dní, takže těžko hodnotit, ale zvuk z toho leze překvapivě důrazný
(na to jak jsou kompaktní a levné)
mám je na pc stolu u zdi, takže výdechy vepředu jsou výhodou, ale hlavní výhodou je cena
3200,- i s poštovným - jedná se o skvělou volbu a já jen mohu poděkovat panu zvukaři za tip.

:tleskani
Michal Rap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod J.L. 29. 1. 2014 14:03

No tie F7 mi prišli včera a keďže mi tiež prišiel mail, z druhého shopu, že už odoslali aj tie káble, tak som nakoniec počkal a zapojil to rovno symetricky. Zatiaľ sú tie F7 fakt dosť basové, ale kvalita zvuku je celkom slušná. Dúfam, že po rozohratí bude ten zvuk vyrovnanejší.
J.L.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iggi 12. 2. 2014 11:01

myslim ze lepsia volba by bola Dynaudio DBM50 ako tie Adam Audia...

Obrázek
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kostival 21. 2. 2014 17:15

Ahoj všem :-]

Nějak mi začínají chrastět moje Creative T20 II ( je to příznak blížicí se smrti ? ), a tak pokukávám po nových. Chtěl bych nějaký kompaktní 4" do 5.000,- pár , a nejvíc se mi libějí Prodipe MS4C a ESI Unik 04. Potřebuju nějaké univerzály, vyhraněný žánr nemám. Slyšel někdo výše zmíněné ? Co charakter zvuku ? Který jsou lepší ?

Díkes.
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 2. 2014 08:57

Chrastění je příznakem nejčastěji špatného kontaktu či potenciometru. T20 jsem nerozebíral, ale pokud je tam klasický potenciometr tak vyčistit a namazat.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod puschpull 24. 2. 2014 09:05

... což zpravidla pomůže jen na krátko. Jediné stabilní řešení je výměna potenciometru za kvalitnější.
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 2. 2014 09:20

To záleží na kvalitě potenciometru, čím a jak si ho vyčistil a čím a jak si ho namazal. Některé potenciometry stačí takto ošetřit, některé trošku napružit a vydrží bez problému makat dalších 10 let i více. Pokud si někdo myslí že tam stačí jen stříknout nějaký sajrajt tak je drobátko vedle.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod puschpull 24. 2. 2014 09:38

...Některé potenciometry stačí takto ošetřit, některé trošku napružit a vydrží bez problému makat dalších 10 let i více...

jasně, pak souhlas. U laciných repráčků je opravdu lepší výměna potenciometru. Sám jsem občas takto něco řešil - u zesilovačů i malých aktivních soustav. Je vopruz, když ten zvuk při regulaci chrastí. :-)
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kostival 24. 2. 2014 17:18

Ale ony mi chrastějí při hraní, ne, když upravuju hlasitost. Je to takový zvuk, jako z gramofonu (ale chrasti miň). Kabel jsem kontrolovál, sedí pevně. :pozor
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 25. 2. 2014 00:25

Když na tu aktivní bednu zaboucháš tak se to projeví?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kostival 26. 2. 2014 11:30

Ne, neprojeví. Tak není to nic drastického, ale dřív to nedělaly ..
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 2. 2014 16:19

Ptal jsem se proto že na vině nemusí být nutně jen potenciometr.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kostival 26. 2. 2014 17:25

V pohodě. Dík za snahu poradit ;-)
kostival
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka