Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Simpegg 21. 5. 2014 21:04

Nad audioengine jsem uvažoval, ale repra budou poměrně blízko u zdi, což beru u Adamů, jako výhodu. Další věcí by bylo přidání subwoofru k repru, jak by to hrálo u audioengine. A poslední problém pro mě je, kde si je poslechnout.
Každopádně děkuji za tip :)
Simpegg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Graphike 7. 7. 2014 00:55

Zdravím. Předem bych chtěl říct, že jsem úplný amatér co se týká zvukové reprodukce. Chtěl bych si pořídit nějaké repro/studiové monitory. Do teď jsem používal Evolve blues 2.0 a po delší době jsem zjistil, že středy skoro vůbec nehrají, tudíž jsem různě hledal na internetu, pročítal recenze a fóra ale k ničemu jsem moc nedospěl. Rád bych se tedy zeptal, jestli by mi někdo nemohl doporučit nejlepší repro/monitory, které se vlezou do 5000,-. Zvuk bude z PC, případně TV/KONZOLE, hlavně ale z PC na poslech hudby. Poslouchám především pop,rap. Ocenil bych právě rovnováhu mezi basy, středy a výškami, jelikož hudba co poslouchám je prakticky náročná na všechny tyto rozmezí. Děkuji předem dobré duši, která mi pomůže. M.H.
Graphike
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Graphike 7. 7. 2014 11:44

Z toho si mám vybrat? To mi moc nepomůže....
Graphike
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ...drát 7. 7. 2014 13:27

hneď prvé KRK Rokit 8 G2 vypadajú zaujímavo :hodvábne výškače a veľké 20cm stredobasy + korekcie ale nikdy som ich nepočul :)
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 7. 7. 2014 13:44

KRK Rokit 8G2 Active stojí 5 190,- jeden kus! Pozor na to.

Já bych navrhoval:

A pročti pořádně toto téma, určitě tu najdeš další doporučení.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod racecar 23. 7. 2014 03:54

Zdravim, ake repro do mensej izby na bezne pocuvanie vsetkych zanrov. Nemusi to mat 400W skor nieco menej basove. Hlavne aby to malo cisty zvuk. Zatial asi Adam F5 alebo F7. Repro budu na stole 30cm od okna. Dik za napady/navrhy/pripomienky ;-)
Aune S6; Adam A7X; iBasso IT03 + iBasso CB12
racecar
Junior

Odeslat příspěvekod Ico33 23. 7. 2014 07:53

Graphike píše:Zdravím. Předem bych chtěl říct, že jsem úplný amatér co se týká zvukové reprodukce. Chtěl bych si pořídit nějaké repro/studiové monitory. Do teď jsem používal Evolve blues 2.0 a po delší době jsem zjistil, že středy skoro vůbec nehrají, tudíž jsem různě hledal na internetu, pročítal recenze a fóra ale k ničemu jsem moc nedospěl. Rád bych se tedy zeptal, jestli by mi někdo nemohl doporučit nejlepší repro/monitory, které se vlezou do 5000,-. Zvuk bude z PC, případně TV/KONZOLE, hlavně ale z PC na poslech hudby. Poslouchám především pop,rap. Ocenil bych právě rovnováhu mezi basy, středy a výškami, jelikož hudba co poslouchám je prakticky náročná na všechny tyto rozmezí. Děkuji předem dobré duši, která mi pomůže. M.H.

-aj ked si laik ,dufam ze si to myslel ako vtip... (ale co uz ked 95% ludi povazuje za hudbu toto..) a este s privlastkom kvalitna...., ach...

citujem:
Poslouchám především pop,rap. Ocenil bych právě rovnováhu mezi basy, středy a výškami, jelikož hudba co poslouchám je prakticky náročná na všechny tyto rozmezí
----------------------------------------------------------------------------------------------
tieto zanre su najmenej narocne na zostavu, preto ich mozu pustit aj do radia ,kde hraju tiez ,,hudbu´´ aj ked je dinamicky zmrsena, 96 kb/mp3-jka a este je to radiovy prenos, ktory doplna pekne rusenie.. ;-) ,

PS: rap nie je hudba ,ale STYL ,je to hovorene slovo (lyrika, verse, rymy, slova su castokrat :sex,drogy,nasilie,zlato,prachy,vela zlata, velmy vela zlata :mrgreen: a pod.) doplnane jednou casovou sluckou v pozadi (namixovane v pc), primitivny text ,su vinimky, no aj tak je to nudne, nezazivne, cloveku sa z toho chce spat...., castokrat vyskytovane v autach ,ktore rezonuju ,pod vplivom ,,prdiacich´´ basakov, za ucelom zdemolovat auto pocas jazdy na vozovke, jedinci s tazkymi retazami od psa dunca ,chodiaci z nejakych pricin sem a tam, hompalajuc sa z jedne strany na druhu, (neviem ci maju nejaku chorobu ,najblizsie sa jednoho spytam ,preco nemozu chodit normalne ako ludia) ,ale mozno im v tom brania nohavice, ktore maju az po zem stiahnute... hmm. No vynasa to ,kazdy neg....(negra= cierny po spanielsky, zeby boli spanieli rasisti ?! :-[ ) , je za vodou v USA ,vdaka tomuto ,,zanru´´,

toto je suche konstatovanie reality.., nic viac...
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 23. 7. 2014 10:00

racecar - aku mas zvukovku/dac?
Genelec M030
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod racecar 23. 7. 2014 10:12

Zatial STX II, casom mozno nieco lepsie, podla potreby ;-)
A zabudol som dodat ze viac ako za F7 za repro k pc davat nechcem.. tj 260x2+kable :-)
racecar
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 23. 7. 2014 10:56

adam a3x, bo f5 by som na stole 50cm od seba nechcel mat

inak tu si kukal? http://www.thomann.de/cz/genelec_m030.htm
+ posta zdarma
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod racecar 23. 7. 2014 13:02

Cize adam-ovia :D F5/7 su na tu vzdialenost moc "overpowered"?
Jop na thomanne som to pozrel a kupou A3X by som oproti genelec usetril pomerne dost. Tu vzdialenost 50cm si trafil uplne presne aj keby sa dal spravit vacsi trojuholnik lebo stol ma cca 2,5m.

A kable k nim? zapojitelne do stx2 samozrejme :D
racecar
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 23. 7. 2014 15:20

rca-rca pro snake(nie sssnake)
ak chces ovladdanie hlasitosti na repro, tak par do jedneho repro, a jeden kus do druheho
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod racecar 23. 7. 2014 16:29

Mozes poslat prosim ta link na tie kabliky? Neviem co robim zle ale v thomanne ich nejak neviem najst.. dlzka 2m ideale
racecar
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 23. 7. 2014 16:54

LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka