Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod For-ever2014 2. 11. 2014 12:40

Zdravim,bol som rozhodnuty ze kupim Adam F5 alebo padli mi do oka JBL LSR 305 ,na nete maju dobre ohlasy,tak teraz babo rad co je lepsie ci je to plus minus to iste,ak ma niekto osobne skusenosti
For-ever2014
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 2. 11. 2014 13:32

každopádně ty JBL jsou o 2 litry levnější
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod For-ever2014 2. 11. 2014 13:34

To ale neznamena ze su lepsie alebo horsie
For-ever2014
Junior

Odeslat příspěvekod kostival 2. 11. 2014 14:14

Nad F5-kama taky přemýšlim. Pro mě mají výhodu (oproti JBL) v předním bassreflexu, RCA vstupu a auto stand-by modu (i když ten mužou mít i JBL, to nevim, až tak mě nezajimají). Na ten páskovej výškač jsem taky zvědavej :-)
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 2. 11. 2014 16:10

Páskové výškáče jsou poslechově velmi příjemné pokud se s nimi pracuje správně, o čemž však mám v této kategorii vážné pochybnosti. Typy které se dají dělit dostatečně nízko (což je ve dvoupásmech nutnost) jsou dosti drahé a vyžadují pro rozumné výsledky složitější výhybky než ty, které jsou k vidění ve spotřebce. Přestože mám pásky rád tak jsem obecně k jejich využité v levné spotřebce skeptický.

Obecně mají velmi přirozený, čistý, jemný a neagresivní zvuk. Jejich nevýhodou je však větší směrovost zejména ve vertikálním směru, což však nemusí být u nearfield monitorů takové drama. Možná to může být dokonce plus kvůli odrazům od stolu.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 2. 11. 2014 23:21

Adam F5 su od JBL LSR 305 lepsie presne na vyskach.
Dalej je to komplikovane. Na F5 sa nerobili kompromisi na basoch, v studiu 6x8m s dokonalou akustikou (0,0 ihlanov) mi hraju uplne vyrovnane od 45Hz +-3dB. V obyvacke 5x12m strop skoseny 4-6m od 45Hz +-5dB aj ked dozvuk priserny -40dB cez 0,2s. V izbe 3x4m hrbol na basoch 5dB az do 250Hz.
Cize ak nemate vyrovnanu akustiku, tak skor JBL alebo Adam A5X kde je tych basov menej o 2-3dB. Pripadne vzadu na F5 ubrat basy, neskusal som.

Co sa prijemnosti vysiek na adamoch tyka, tak myslim ze si to vedia ustrazit, vedia aj poriadne zatahat za usi. Nie je to jak vacsina hi-fi, jak keby ste mali elektronky na vyskach.
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod For-ever2014 3. 11. 2014 02:13

Andrej cize su pocul aj tie jbl? Alebo si to len niekde vycital v recenzii? Ak si ich pocul osobne,boli zahorene dostatocne?
For-ever2014
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 3. 11. 2014 12:45

Ano, preco?
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod For-ever2014 3. 11. 2014 13:57

Tak predpokladam ze adamy mas uz dlhsie podla popisu tak ci aj tie jbl boli uz rozohrane aby sa to dalo adekvatne porovnat ale z hladiska ceny/vykon vyhrava jbl nie?
For-ever2014
Junior

Odeslat příspěvekod HONZIK63 12. 11. 2014 09:58

Dobrý den . Čím víc slepnu tím víc slyším , takže jsem se rozhodl, :D že si alespoń lépe ozvučím Sony KDL LCD panel umistěný v místnosti 5x4m

Prosil bych Vás o radu která z variant bude pro tento ůčel optimálnější :
1. M-Audio BX 5 D2 aktivní reprosoustava
2. Už historický cenný kus Receiver SONY DB 795QS + JBL ES 30
Přiznávám , že jsem zcela dokonalá ,,zvukolama,, .
HONZIK63
Junior

Odeslat příspěvekod yosh 20. 11. 2014 22:48

Slyšel jste už prosím někdo ty nové Genelec M030AM?
Jak si stojí při porovnání třeba s Adam A5X?
yosh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 21. 11. 2014 18:14

m030 vyrazne lepsie
a5x vyhoda paskac - vysky z uhla nemenia "farbu"

Do mojho zoznamu odporucanych bedni pridavam vyborne Focal Alpha 65, pripadne 50. O cosi lepsie nez a7x a a5x, horsie nez genelec m040 a m030. Skoda ze nemaju paskac.
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 22. 11. 2014 21:49

Jen poznámka bokem:
Já jsem sice také příznivcem pásků, ale to o tom enbarvení bych tak jednoznačně netvrdil. Pásky jen mají holt trochu jiné směrové vlastnosti než běžné kaloty. Nevím sice přesně jak jsou řešené tyto čtvercové (ty jsem v ruce neměl) ale běžné typy klasických pásků mají celekm vyrovnanou horizontální ale o to užší vertikální vyzařovací charakteristiku. Ta právě stojí za tím čemu říkáš "barvení" v závislosti na úhlu. Proto je třeba si dávat mnohem více bacha na správné výškové umístění v prostoru. Je ale možné že tento čtvercový typ se bude chovat jinak.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 25. 11. 2014 22:33

Zdravim, mohl by mi nekdo doporucit nebo nedoporucit tyhle monitory? http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... si-uniK-05

Ucel je hlavne poslouchani hudby.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 26. 11. 2014 02:37

unik 05 su velmi podarene repro, kludne do nich chod
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka