Stránka 1 z 7

Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 3. 2013 11:26
od NevimAVM
Ahoj, jsem nový majitel této sestavy a chtěl jsem se zeptat, zda se tu najde někdo, kdo jí má taky kvůli výměně zkušeností s nastavením.. mám to především na filmy, hudba je druhotná.


Na AVR jsem nastavil vzdálenosti, satelity+centr na small, crossover 100
Na SW mám crossover cca 120 a "basy" cca v 65ti procentech

Předpokládám, že se sestava ještě rozehraje, chvílema je zvuk famózní (za dané peníze a na to co jsem byl zvyklý), hloubky jsou hutné, dynamické, přesné, ale občas mám pocit, že v některých scénách (chápu, že záleží na signálu - většinou DTS, DD 5.1 ripy..) jakoby woofer zbytečně jak to říct - hučí - aniž by musel....

Otázka na konec: Když je subo v pohotovostním stavu, tak když k němu přiložím ucho, tak v něm trochu jakoby hučí,mručí.. je to normální ? Vliv na to má i crossover, když dám na nejmenší 50Hz, je ticho, jakmile otočím a zvýším na víc, začne to mručení.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 3. 2013 12:19
od joudá
hučí protože máš špatně upravený poslechový prostor

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 3. 2013 14:12
od NevimAVM
Můžeš to trochu rozepsat co tím myslíš? Před tím na tom samém místě stálo Onkyo HTX-22HDX a nic nehučelo.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 3. 2013 18:04
od joudá
co ti huší subwoofer?

tak ho dej tak aspoň metr a půl od zdi a nic hučet nebude, obzvlášť si dej bacha aby si ho neměl daný v koutě nebo u rohu, to je bak dunící katastrofa.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 3. 2013 18:53
od NevimAVM
jj subáč hučí. Dal jsem ho kousek vedle a zdá se to ok. Místnost není moc velká cca 4,3 na délku x 3,3 šířka. Teď je asi metr od kraje místnosti a 20cm odezdi. Bohužel doprostřed pod televizi ho dát nemůžu, tam je nízká stěna s AVR.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 3. 2013 08:18
od joudá
ten subáč není třeba mít zpředu, můžeš ho klidné dát vodorovně s boční stěnou, třeba takhle
Obrázek

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 3. 2013 10:47
od NevimAVM
Já vím, ale není moc kde. Zelené plochy jsou nábytek, červené dveře, černé kolečka repro a modré kolo je to subo. Navíc jsem to nakreslil trochu blbě, ta postel je mnohem větší, po stranách postele není místo prakticky už.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 3. 2013 11:09
od joudá
tak ty si to postavit můžeš prakticky kamkoliv máš to doma, tak si můžeš hrát. Já sem nikdy žádný SW neměl, takže se v tom zase nějak extra nevyznám.

důežitá zásada je akorát to nestrkat do rohu.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2013 21:35
od NevimAVM
Tak zítra odesílám SW do servisu, jsem zvědavý, co řeknou. Sice se mi nezdá, že by u nového byl problém, ale všechno je možné. Možná jen dělám něco špatně já.

Rád bych se ještě zeptal, jaké je u této sestavy ideální nastavení crossoveru ? Myslím na AVR i přímo na SW ?

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2013 21:48
od miromen4
Ja si teď pořidil SW a i když do něj nešel signal a pouze byl zapnuty tak docela slušně taky hučel a to i když jsem ho dal kdekoliv. Jenže jsem ho měl propojen 10m obyčejným cinch kabelem. Když jsem ho propojil cca 3m coax digit. kabelem tak hučeni zmizelo. Takže problém byl jasně v kabelu.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 4. 2013 06:50
od NevimAVM
Já už to mám zabalené, dnes to má odejít, tak už to zkoušet nebudu, ale napadlo mě to taky jako možnost, nicméně ten kabel (růžový cinch myslím) k tomu byl dodávaný, zase je mi divné, že by výrobce dodával kabel, se kterým to hučí. Takže to tam raději pošlu ať raději zkontrolují celý SW, je to v záruce, tak ať se snaží.

Teď mi došlo, že to hučí i když je zapojený jen do zásuvky a zapnutý (bez kabelu).

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2013 01:42
od ThalesX
miromen4 - to nebylo vinou kabelu ale nejspíš nevhodně propojené země. Někdy se to může stát. UNiverzální rada na to však neexistuje.

NevimAVM - pokud ti to hučí i bez zapojených signálových kabelů pak toto není zcela jistě vina kabelu ale vada zařízení. otázka je jestli je to vada konkrétního kusu řešitelná reklamací výměnou za jiný kus a nebo je to vada v návrhu konkrétního modelu. To pak jedině vrátit a vybrat jiný.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2013 06:26
od NevimAVM
ThalesX - dnes by měl SW dorazit na servis, tak jsem zvědavý. Vypadá to, že ty repráky snad netestují při výrobě.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 4. 2013 10:43
od NevimAVM
Takže je tam vadný zdroj, oprava 2-3 týdny než dojde nový nebo rovnou nový SW - v řešení. "Paráda" ... záhada vyřešena.

Re: Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2013 08:28
od JohnyBuchar
Tak ať ty plasťátka hlavně hrají a SW pěkně basííííí :tleskani :D