Studiovky s měničem ? Teďka nevím co tím myslíš, ale měnič všeobecně to je prostě reproduktor v té bedně co hraje (laicky). Jestli je S8 správné označení těch Tapco, mělo by to být označení pro ten větší měnič měl by být tedy osmi palcový, to už by mělo teoreticky bassovat dobře ne ? Jinak tipuju že bassreflex vede dozadu (ta trubice co vykukuje v zadu na bedně) takže ti směřuje přímo do zdi, nehučí to někdy když si něco pouštíš ? Jinak to by právě ty Samsony vyřešily, jsou menší a bassreflex vede dopředu (u těch Resolv A6 co jsem posílal). Regulovat hlasitost softwarově je naprd, vím co myslíš, to by ale řešila případná externí zvukovka jako například ten Creative (samozřejmě jsou i lepší, na hry se hodí tato) pak je to samozřejmě možnost passivního regulátoru volume, např.
http://www.thomann.de/cz/fostex_pc_1_volume_control.htm.
Subwoofer, tak ten by měl sloužit na reprodukci nízkých kmitočtů a ne ničeho jiného jak tomu bývá zvukem u PC sestav, ten Resolv A120 má 10" měnič, což se obecně říká že by měl mít aby to hrálo dobře (nevím co je na tom pravdy), tento subwoofer mi hrál asi nejlépe ze všech co jsem v tý ceně slyšel, další co se mi páčil byl od Velodyne (to bych se ale jaksi nedoplatil

) nicméně dejme tomu že přední repro ti budou hrát od 80Hz do 25Khz no a Subwoofer bude hrát od 80Hz do dejme tomu 40Hz, tudíž velmi výtaný u her, filmů a moderní hudby. Rozdíl mezi Aktivy a Passivy, no tak to ti asi moc neřeknu, snad jen to že aktivy mají zesilovač přímo v bedně a teoreticky mají lepší předpoklad, že budou výhybky lépe sladěné, na to bych se zeptal někoho zkušenějšího, já zastávam toho názoru, že studiovky hrají prostě věrněji, co jsem tak slyšel.
No tak s kabely bych tě asi moc nepotěšil, pač v tý kombinaci Samson co jsem posílal by vedly dva kabely z repro a ještě jeden ze subwooferu. Já právěže přešel z kombinace AVR + Repro na studiovky, za to AVR a repro mám pro domácí kino, tam ale hudbu neposlouchám, maximálně při posilování, ale to ani nevnímam, spíš jako kulisa.
Ještě k té vzdálenosti, jestli jde o Nearfield monitory tak tam se předpokládá, že bude blízko, když jsem seděl cca půl metru před Heco Victa 201, tak to nebylo moc dobré, musel jsem je dát dále, je to ale i logické když se předpokládá že domácí kino máš rozestavěné dál od sebe.
Jinak Phoebus je slušný (na tom by hráli dobře sluchátka

) takže bych to případně vyřešil tim pasivním volume kontrolem. Jak říkám, nejsem žádný odbornik, poradil bych se s někym zkušenějším