Radyatorius píše:Rozpočet je napsán v prvním vlákně, tj. 200-250£
Jo, promiň, nějak jsem to přehlédnul.
Radyatorius píše:Nebojím se i klidně starších beden. Mas nějaký typ?
Co jsem narychlo projel nabídku bazarů, tak jsem nenarazil na nic zajímavého ve tvé cenové kategorii. Našel jsem tip na koupi roku (CANTON Karat M80DC na hifibazar.cz), ale tyhle bedny jsou nad tvůj limit i nad možnosti tebou uvažovaného zesilovače.
Radyatorius píše:pokukuju po Marantz pm6004/6005
To je určitě jeden ze zesilovačů, který stojí za to brát v potaz. Tenhle Marantz jsem neslyšel, ale co vím z doslechu, tak hraje velmi uvolněně, ale přesně a je trochu na světlejší straně zvuku, ale není ostrý. Záleží, co zvukově preferuješ. Já osobně mám rád plný zvuk a třeba ke zmiňovaným Bonbonusům bych Marantz určitě nevybral. To už by bylo moc tenký. Pokud bys naopak preferoval plnější zvuk s pevnými, plnými a dynamickými basy (pozor, to neznamená zvýrazněnými), pak by byl lepší ten NAD. Cambridge pak hraje suše analyticky, ale přesně a dynamicky.
Radyatorius píše:Ty jsi slyšel některé z uvedených repro?
Ano. Slyšel jsem Bonbonusy, které vzhledem ke své velikosti hrály fantasticky, ale prostě ty fyzické rozměry byly v hudbě slyšet. Nejen tím, že logicky zcela postrádají hluboké basy, ale i nástroje obsahující nižší středy a vyšší basy zněly prostě jako z malých bedýnek. Bezprostředně k porovnání byly XN270. Charakter zvuku bombónů byl jednoznačně velmi dospělý a opravdu "hi-fi", ale jednoznačně Xavianovský, což mě nesedí a rozměr ozvučnice nezamaskovaly. K nenápadnému systému třeba do ložnice ideální, mají dokonalý poměr velikost/cena/zvuk, ale jako primární systém to není.
Pak jsem slyšel Wharfy 122, ty dokonce u sebe doma na mém řetězci a ve známé akustice. A vzhledem k ceně na mě udělaly vynikající dojem. Porovnával jsem se svými třicetitisícovými regálovkami. Za ty peníze jsou to skvělý bedýnky. Hrajou plný čistý zvuk, basů je subjektivně dost a tak akorát, jen samozřejmě nejdou úplně dolů. Nevím na čem a v jakém prostoru je poslouchal gdak01, že se mu zdály zahuhlané, ale to je ta poslední charakteristika jejich zvuku, kterou bych napsal. Je možný, že to bylo i zesilovačem, já je poslouchal na NADu C-375BEE, který i v rámci své cenové kategorie vyniká nad konkurencí kontrolou a pevností basové složky.
Oproti mým bedýnkám měly Wharfy trochu horší prostorovost a čistotu středů, byly takový zrnitější na výškách, ale o málo a neměly takovou dynamiku a drajv. Ale to je v porovnání s trojnásobně dražšíma. Na svou cenu hrajou Wharfy z mého pohledu bez jediné výtky. Nutností je ale pevný stojan a hroty jak pod bedny tak pod stojan. Výrazně se tím zlepší podání basů a prostorovosti.
Pak jsem slyšel ty Zensory, ale to bylo na neznámém řetězci a v neznámém prostoru a hrály taky moc příjemně. Ale neumím napsat podrobnosti. Rozhodně bych se jich nebál.
O aktivech v ceně tebou uvažovaných repro vůbec nepřemýšlej, kombinace zesilovače kategorie, o které uvažuješ + bedýnek zahraje o mnoho lépe.