Výběr repro k PC, další kolo cca 6tis kč.

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 10. 2014 22:27

PC-Hráč píše:Ekkar jednoduše si představ místo vedle monitoru, kde mám, respektive budu mít, umístěné repro k PC. No a ve stejné trajektorii za tím místem mám na zdi satelit od domácího kina a jednoduše kdyby ta bedna byla vyšší, tak by zacláněla v cestě zvuku tomu satelitu. Nic víc, nic míň. Stůl mám dělaný přesně na zakázku dle potřeby PC, je velký dost a měnit ho kvůli tomu nebudu ani nic podobného. ...
Já bych se v tomhle případě nevyhýbal ani položení nějaký bedýnky na bok - je to poslech v blízkým poli, na vzdálenost ne víc jak cca metr a v tom případě, pokud bys například nějaký dvojpásma položil symetricky na bok a umístil je po obou stranách monitoru výškáčema směrem k sobě, to položení neovlivní nějak výrazně vyzařovací diagram a poslech bude ovlivněnej daleko míň, než by se na první pohled zdálo. Pak bys mohl mít u PC bedýnky vysoký klidně i 30cm, omezení by se týkalo ŠÍŘKY...

Samozřejmě, v tomhle případě musí ležet obě dvě - už jsem viděl v podobným uspořádání jednu PC-bedýnku stát vlevo do monitoru a druhou kvůli oknu napravo od monitoru POLOŽENOU - a protože to byly dvojpásma, tak to otočení vyzařovacího diagramu repráků bylo velice dobře slyšet a vadilo to...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThalesX 31. 10. 2014 03:51

Já bych to nedělal. Hlavním důvodem je že položením na bok se ten vyzařovací diagram změní (výškáč se ocitne blíže desce stolu a od ní vznikají nepříjemné odrazy), jednak proto že pokud se člověk u toho PC mele tak speciálně u dvoupásem s vyšším dělením je dobře slyšet že bedny leží protože horizontální schopnost ucha je mnohem větší než vertikální. U některých typů beden též může být počítáno že se poslouchají mírně mimo osu a jelikož vyzařovací diagram je pro vertikální i horizonální osu jiný tak může dojít k určité nechtěné změně projevu. To se ale předpokládám této cenové kategorie netýká (vyloučit to však nelze)
Za mě tedy beru bedny naležato na stoje jako úplně poslední možnost. Kdyby však ty dedny byly umístěné na nějakých stojanech aby se zvětšila vzdálenost výškáče od desky stolu (obecně okolních předmětů) tak by jeden důvod proč to tak neudělat odpadl. U kvalitních, dobře odladěných beden s rozumně nízkým dělením pro blízký poslech pak tento problém odpadá takřka úplně.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 31. 10. 2014 07:42

Pokládat repro do nepřirozené polohy podle mě není nejšťastnější a navíc mi to přijde uplně zbytečné. Vždycky je nějaké rozměrové omezení a 24cm mi přijde opravdu docela dost, respektive v té velikosti je spousta repro na výběr, spíš jen potřebuju navést na konkrétní model, to je všechno.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod f1sker.com 31. 10. 2014 09:05

No neviem ci je to uplne neprirodzena poloha. V manuale na Adamy je uvedene, ze ak sa rozhodneme pre horizontalny setup mame si dat pozor, aby vyskace boli symetricky, tj oba do vnutornej strany ,alebo oba do vonkajsej. Tot vse k horiz. setupu.

Nemusia byt polozene rovno na stoliku, mozu sa pouzit podlozky, napr Adam Audio A5 Stands. Alebo mramorove kvadre.

A neviem ci je spousta repro, ktore splnaju podmienky 24cm na vysku + 6 000 Kc + maju hrat obstojne. Mal som lacnejsie subko, to chytalo signal telefonu na 2 metre. Mal som Mackie MR5 Mk2 a tie hrali slusne, ale mali problem s rusenim z PC (pomohla im az zvukova karta so symetrickym vystupom- nezanedbatelna investicia). Cize v tejto kategorii sa najde vzdy nejake ALE.
PS Kupil som Genelec a preto uvazujem o predaji Adamov.
f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 31. 10. 2014 09:12

Když ta podložka bude dostatečně vysoká jak sjem už psal tak jeden z problémů s akustikou odpadá. U některých modelů se ale může zhoršit chlazení.

Ten sub ti chytá telefon protože výrobce ušetřil jeden odpor a jeden kondenzátor. Tak to má spousta lacinné elektroniky.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Trymore 31. 10. 2014 10:06

Ak nezoberieš Adam A3X, urobíš chybu.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 31. 10. 2014 13:19

f1sker.com ta cena je mimochodem teda jaká? :-)

Dotaz tak nějak na všechny, co repro tak vzadu různé vstupy, mohl by tu někdo stručně napsat rozdíly? XLR, TRS, RAC .atd. pak je tam někdy balnced a unbalanced u toho, co to přesně znamená a co je nejvhodnější k propojení s PC? Díky.

Jinak pokud se do té doby nic nezmění, tak v pondělí objednávám tyhle http://www.audiotek.cz/product-61713-presonus-eris-e4-5 , nejsou biamp, ale parametry víc než lákavé, cena taky.. to už by snad mohlo fungovat a hrát. Mordá ledka se přelepí, dočetl jsem se, že oslňuje(jak jinak, tyhle kraviny nechápu proč to tam dávají, když už, má to svítit tlumeně). Jinak jsou podezřele chválené, uvidíme :)
http://www.musictech.net/2014/08/preson ... es-review/
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod anton12345 31. 10. 2014 17:39

Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 31. 10. 2014 17:53

jj , před koupí si vždycky najdu nejlepší cenu, odkazy hážu z náhodných eshopů.

Co jsem tak hledal a pročítal, čtu snad jen samou chválu, to jsem teda zvědavý..
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 1. 11. 2014 22:25

Presonus Eris e4.5 objednáno, příští týden jak ty zázraky dojdou poreferuju, očekávání mám celkem velké.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 2. 11. 2014 09:42

Mé očekávání, že jde o šunt je ještě větší :potichu :D
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 4. 11. 2014 10:14

Jsou doma, proces aklimatizace zahájen :) zhruba za hoďku, dvě zkusím.

V balení byly 2 kabely jak jack, tak cinče. Nejsou protiskluzové na spodní straně, ne že by po stole jezdily, ale jakmile na ně trochu zatlačíte, tak se pohnou, vypadjí docela bytelně, uvidíme jak to bude hrát..

Pokud už sem nic nenapíšu, tak jsem to dal do zásuvky, vrčelo to a já to rozkopal :D

To mě po*er ................................ :-D

Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, tentokrát je zajímavý, že hlavní repro bzučí víc. Asi tak na úrovni M-audio AV40, neskutečný tohle :) S největší pravděpodobností to budu vracet přímo na prodejnu, kde snad budou mít nějaké repro skladem čili hned pokud bude možnost si tam odzkouším nějaký jiný kus. Zajímavé, že jediné Kurzweily byly absolutně bez brumu.

Zvuk samotný je řekl bych hodně slušný jako tak, z těch ostatních co jsem tu měl je nejlepší, ale ještě aby nebyl za necelých 5tis, ostatní byly všechno 2 -3tis. Co mi teda trochu vadí je jak se basy přenáší do stolu, neřekl bych, že ty repro basují nějak extra, to vůbec, zhruba stejně jak M-audio s tím rozdílem, že jsou takové rychlejší, čitelnější, nevím jak to popsat, pro mé ucho prostě lepší. Jasně, vyřešila by to nějaká podložka nejspíš, ale i tak, M-audia takhle cítit nebyly, cítím to proto, že mám ruce položené na klávesnici a myši.

Jinak všechno funguje, co se třeba kabelů týče jsou takové tlustší a delší, spokojenost by byla, jenže bohužel... brum. Fakt nechápu co výrobce tímto sleduje :) Pochopím to třeba u nějakých sloupů, které má člověk nějaký ten metr od sebe a není to slyšet, ale u repráků, které máte téměř u hlavy to prostě vadí, mně teda určitě.

PS: odpo nejspíš cestou vemu repro k Johnymu a může sem přidat svůj osobní dojem, pokud to vezme trochu vážně teda a nebude tu cpát hovadiny, jak 2 metrové sloupy hrají líp.

Velká škoda, nebýt toho brumu, pro mě osobně by to bylo hodně dobrý za pár tisíc takový zvuk u počítače.
Naposledy upravil PC-Hráč dne 4. 11. 2014 13:03, celkově upraveno 7
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 4. 11. 2014 12:21

A ono to brumi jako brumik s medem :)))
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 11. 2014 12:50

Mal by si aspoň raz a nachvíľu pričuchnuť k lepšiemu stereu, a mal by si jasno, že toto nie je správna cesta.
Trymore
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka