Já bych se v tomhle případě nevyhýbal ani položení nějaký bedýnky na bok - je to poslech v blízkým poli, na vzdálenost ne víc jak cca metr a v tom případě, pokud bys například nějaký dvojpásma položil symetricky na bok a umístil je po obou stranách monitoru výškáčema směrem k sobě, to položení neovlivní nějak výrazně vyzařovací diagram a poslech bude ovlivněnej daleko míň, než by se na první pohled zdálo. Pak bys mohl mít u PC bedýnky vysoký klidně i 30cm, omezení by se týkalo ŠÍŘKY...PC-Hráč píše:Ekkar jednoduše si představ místo vedle monitoru, kde mám, respektive budu mít, umístěné repro k PC. No a ve stejné trajektorii za tím místem mám na zdi satelit od domácího kina a jednoduše kdyby ta bedna byla vyšší, tak by zacláněla v cestě zvuku tomu satelitu. Nic víc, nic míň. Stůl mám dělaný přesně na zakázku dle potřeby PC, je velký dost a měnit ho kvůli tomu nebudu ani nic podobného. ...
Samozřejmě, v tomhle případě musí ležet obě dvě - už jsem viděl v podobným uspořádání jednu PC-bedýnku stát vlevo do monitoru a druhou kvůli oknu napravo od monitoru POLOŽENOU - a protože to byly dvojpásma, tak to otočení vyzařovacího diagramu repráků bylo velice dobře slyšet a vadilo to...