Výběr repro k PC, další kolo cca 6tis kč.

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 4. 11. 2014 12:55

Jediný co chci je repro k počítači, které trochu normálně hraje, myslím si, že 5tisíc je dostatek peněz na takovou věc, nemůžu za to, že jsou to všechno hrozný sračky ty trafa v tom nebo já nevím co tam tak bzučí :/ Jinak se zvukem jako takovým spokojenost, ten je výborný, konektivita taky, tam nevytýkám nic.

Každopádně teď bych chtěl zkusit nějaké biamp, jestli to třeba nebude mít pozitivní vliv na tohle, když každá bedna bude mít svůj zesík.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 4. 11. 2014 14:08

To bude stereobrum, už se teším na další test monitorů/bakelitů za 10 000Kč. Za takové peníze máš NOVÝ (speciálně pro tebe) zesík a regálové repro :DDD.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozmo 4. 11. 2014 15:18

PChrac - Neviem ako ostatni, ale neverim tomu, ze vyskusas 4 pary novych reproduktorov a kazde ti 'brumia'. Ak mas take stastie tak utekaj rychlo podat loteriu. S tvojim stastim vyhras na neake kvalitnejsie zbozi.
Iny vyrobca, iny model, ine materialy, ine suciastky. Neverim tomu.
V neposlednom rade je dost realne, ze kzdy reproduktor neaky zvuk vydava, aj bez signalu. Ale aby to bolo AAAZ TAAAK BOZEE KRSITEEE HROOOOZNEEE, to sa mi nezda.
Skus ich schvalne zapojit u kamosa, alebo v predajni.
A nebolo by jendoduchsie - ked si zvukovo spokojny, kupit taku tu cisticku signalu, alebo ako vby som to nazval, co tu nedavno niekto pisal, ze mu to tento fiktivny problem vyriesilo? Stala ta vec 5 eur.
Pockaj, az sa dostanes na banlist predajcov a budes moct nakupit maximalne v datarte :lol:
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 11. 2014 15:21

A niečo špeciálne pre PC hráča:
https://www.youtube.com/watch?v=dXk3I8LxOz8
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 4. 11. 2014 15:31

Kozmo co se tobě nezdá je mi ukradené, já ty repro mám narozdíl od tebe před sebou, psal jsem už v minulém tématu, že jsem ty repro zkoušel i jinde i v obchodě, prostě je tam brum, ve většině levnějších monitorů co jsem doma měl (nebavím se o klasických multimediálních repro, dělají to jen ty podělané monitory) je prostě brum, nemůžu za to, každopádně ještě tomu dám šanci na poslední tip, maximálně dva a seru na nějaké monitory už :) A žádnou filtraci nechci, chci repro, které bude fungovat jak má.

Trymore jj porovnávat 5.1 repráčky s něčím takovým, to je super. Pokud sis nevšiml, já žádné 5.1 Logitechy nesháním. A žádný zesilovač ani půlmetrové bedny vedle monitoru nechci, chci repro k počítači, které bude normálně hrát, nic víc, nevím proč mi tu pořád cpeš takové věci :) Já to nemám primárně na hudbu. Kdybych chtěl poslouchat hudbu, tak jdu a koupím si nějakou stereo sestavu uplně jiných rozměrů a schopností. Můžu si koupit monitory třeba za 20 tisíc, ale proč bych to sakra dělal? 5 tisíc je dost peněz na to, aby to normálně fungovalo, jestli ne (evidentně), tak ať jdou výrobci doprdele s takovýma křápama ;-)
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 11. 2014 15:40

PC-Hráč píše:Každopádně teď bych chtěl zkusit nějaké biamp, jestli to třeba nebude mít pozitivní vliv na tohle, když každá bedna bude mít svůj zesík.

Biamp ale neznamená že má každá bedna samostatný zesilovač. To má tak jako tak (je to stereo) a jestli je zesilovač v jedné nebo obou bednách je jen věcí mechanického uspořádání. Biamp znamená že jedna bedna je poháněna dvěma zesilovači - v případě dvoupásma je tedy jeden zesilovač na basy a druhý na výšky. U kompaktních celků (jakými tyto bedny jsou) to také zpravidla znamená že výhybka je realizována elektronicky. To má tu výhodu že výrobce ušetří na nákladech protože vyrobit primitivní zesilovač tak jak je tam realizován vyjde výrobce levněji než pořádná tlumivka před basákem, na které se obvykle šetří. Zákazník z toho však obvykle těží jelikož tím že je basák připojený k zesilovači napřímo bez vloženého stejnosměrného odporu tlumivky a bez jejího zkreslení (to se týká zejména těch feritových šmejdů) je reproduktor mnohem lépe kontrolován a má tedy šanci lépe hrát (pokud to nezazdí linak). Také tím odpadají obvyklé šmejdské bipolární kondenzátory na výškách, které rovněž degradují zvuk (správně by tam měly být svitky ale ty nebývají k vidění kolikrát ani u dosti drahých beden). Netvrdím že biamp zachrání všechno, je to jen jedna věc která pomoci může pokud toho výrobce umí (a chce) využít. Nevýhoda aktivního biampu je že kvůli jiným poměrům v obvodu potřebuje o něco větší výkon, ale to je trošku nad rámec tématu.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 4. 11. 2014 15:55

Potřebuješ větší výkon v jakém smyslu? Nebo takhle, má biamp negativní vliv při použití jak to mám já, tj. přímo do zvukovky přes jack ? A ještě mi řekni, proč to tak vrčí ty ***** všecky, trafo ? Proč teda potom nevrčí "normální" pc bedýnky, všechny přeci nebývají pasivní ne? Takové ty ruzné sety se subem se přeci nenapájí z pc nebo se pletu ?
Já tomu nerozumím, proč většina těch monitorů vrčí.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 11. 2014 17:03

V podstatě jde o fázové a napěťové poměry na výhybkých tvořených LC obvody. To ti asi nic neřekne, ale opravdu si nemyslím že by bylo důležité to zde rozebírat podrobně. Kdyby tě to zajímalo tak je to pěkně popsáno v seriálu Stavíme reproduktorové soustavy od RNDr Sýkory, který se dá stáhnout naskenovaný.
Pro tebe je hlavně důležitý výstup že někdy se lze setkat s určitou dezinformací, kdy prodejce (nebo někteří chytráci) se snaží prezentovat celkový výkon bedny jako součet tam použitých zesilovačů a vzbudit tak dojem vyššího výkonu. To je však nesmysl. U aktivního biampu platí že by každý (!) v něm obsažený zesilovač měl mít pro kvalitní přenos stejný nebo spíše vyšší výkon než u klasického řešení a jejich výkon se nesčítá protože každý z těch zesilovačů si zpracovává jen svou část pásma. Laicky řečeno pokud nepracují na společné úloze nemůže se jejich výkon sčítat. Pokud ti tedy někdo bude nabízet biamp 2x40W (myšleno v jedné bedně!) tak to není výkonější než klasické řešení 1x60W, může to však být řešení kvalitnější. Důvody jsou krom těch co jsem psal už výše dva. Jednak ty zesilovače co se používají v PC bedýnkách a levných jakože studiových monitorech bývají kolikrát nevalné kvality co mají dost co dělat s komplexní zátěží (výhybka) a zjednodušení zátěže (její rozdělení a vynechání pasivních členů) jim uleví takže hrají lépe (+ lepší kontrola basů), jednak protože ty zesilovače bývají mnohdy stejné na basech i výškách tak díky vyšší citlivosti výškáčů když už jde zesilovač na basech do limitace (ucho je tam méně citlivé na zkreslení) tak zesilovač na výškách ještě ne (protože je kvůli té vyšší citlivosti zatlumený a má tedy větší rezervy), což vede k lepšímu projevu právě na výškách.

Ale to je všechno teorie co to umožňuje, výrobce to klidně může ojebat a nemáš garanci že výsledek biampu bude lepší.

Co se týče vrčení:
Neprošlo mi rukama zase tolik kusů abych mohl dělat nějaké rozumné statistické závěry, ale důvody bývají dosti různé. Někdy za to mohou transformátory s velkým rozoptylovým polem nevhodně umístěné blízko citlivých míst, někdy za to může nepropracovaný návrh DPS, který přímo vybízí k tomu aby se do něj indukoval kdejaký sajrajt a nebo nevhodná topologie zemění, kdy brum vzniká až po propojení s PC, někdy je slyšet přímo mechanický brum trafa který pak prolézá přes bassreflex, někdy prolézá brum ze zdroje (nezablokovaný můstek, vinutí trafa) do předzesilovače. Prostě důvodů je mnoho a přeci jeden - někdo tomu nevěnoval dostatečnou péči.

Jeden tip ti však přeci dám. U některých beden, které bez připojeného zdroje signálu nevrčí a začnou až pak, tak pokud mají symetrický vstup tak brum mnohdy ustane pokud se použije ten. U symetrického přenosu signálu totiž není zem nezbytně potřeba. Podmínka ovšem je mít ten symetrický výstup, což není v domácích podmínkách zcela běžné a proto ti to asi nepomůže.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zino333 4. 11. 2014 17:52

Dám ruku do ohňa za to, že máš na prd elektrinu doma a máš tam zemnú slučku. No a niektoré repro sú na to viac náchylné ako iné. Možno ak by si skúšal galvanický oddeľovač (či ako sa to volá), tak by bolo zázrakom po problémoch... Je to záležitosť pár korún...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 4. 11. 2014 18:39

Nejsem expert přes elektřinu, ale ty repra (zdůrazňuji pouze studiové monitory kromě jednoho, všechno ostatní od klasických repráků, přes sluchátka až po 5.1 kino je OK) vrčely jak u počítače, tak třeba i v kuchyni, kde je jiný okruh pojistkový a stejně tak to vrčelo i na prodejně, kde jsme to zkoušeli a vrčelo to uplně stejně, to už by byla hodně velká náhoda. Prostě jsou to podle mě ******y a hotovo. Však brzy zkusím i u Johnyho, tam to bude stopro vrčet taky. Ještě jednou pro jistotu, nevrčí to moc, musí být ticho a člověk se na to musí zasoustředit, ale vrčí. Večer když je uplné ticho, tak je to horší samozřejmě. Zkoušel jsem i jinou zvukovku, což stejně nemá vliv, PC jako takový na to vůůůbec nemá vliv, protože ty šmejdy vrčí už když se připojí k síti, bez jakéhokoliv dalšího připojování k čemukoliv. Kvůli nějakým monitorům nebudu vymýšlet kraviny s nějakýma galvanickýma oddělovačema, když všechno ostatní normálně funguje.

Jak jsem psal, dám šanci ještě nějakému modelu a pak už seru na nějaké monitory a koupím raději normální počítačové bedny, případně nějaký malý zesík co připojím ke zvukovce a k tomu pasivní bedny, pokud to takhle jde.

Pokud náhodou má doma někdo nějaké podobné monitory (rozuměj za pár tisíc) a čte to, vrčí vám ?
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 11. 2014 20:42

Pokud jsou ty bedny v bezpečnostní třídě II. (dva vodiče) a vše ostatní je OK tak v podstatě zemní smyčka může jen velmi těžko vzniknout přímo mezi zásuvkou a zbytkem. Někdy se ale dá vyzkoušet otočit vidlici protože tam může lézt bordel přes kapacitu primární a sekundární cívky trafa. Otočením se kapacita sníží mezi kritickými obvody a někdy to může pomoci. Moc bych na to však nespoléhal. Ono hledání zemní smyčky je někdy celkem pěkná duchařina a to i za stavu kdy člověk ví co dělá, natož když tomu nerozumí a postupuje metodou pokus-omyl. Proto to chce zkoumat jestli všechny ty bedny, kde si Hráč stěžoval na brum bruměly i s nezapojenými, případně zkratovanými vstupy a jestli brum reagoval na natočení hardwarového regulátoru hlasitosti na těch bednách. Pokud to brumělo stále a brum se neměnil tak to nemůže být zemní smyčkou. Pokud se brum měnil s připojením vstupu může se jednat o zemní smyčku. Hodně také napoví jestli brum leze víc z repra nebo s bassreflexu. Ladění bassreflexu u takto malých beden bývá jen o pár Hz níže od síťové frekvence, takže i malý mechanický brum trafa, který se po rozebrání na stole nemusí vůbec projevit dokáže bednu celkem slušně vybudit a zvuk tím zesílit.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 4. 11. 2014 21:02

Mám pocit, že jsem to tu psal několikrát. Tak znova :)

BRUM TAM BYL, I KDYZ BEDNY NEBYLY ZAPOJENE K PC, POUZE V ZASUVCE. ZKOUSENO NA VICE ZASUVKACH DOMA i UPLNE JINDE NA PRODEJNE. HLASITOST (ať už hw či sw) NEMA vliv na brum, brumí pořád stejně. Všechny ostatní repro od sluchátek až po kino jsou OK. Otočení vidlice nepomohlo.

Prostě je to vlastnost těch beden. Zítra to ještě zkusíme u Johnyho (dnes jak jsem psal, jsem neměl čas se u něj zastavit), ať tu může potvrdit, že to tak opravdu je, bohužel, nevím proč to ty monitory dělají, ale je to tak. Konkrétně u těch Presoundů co mám teď na stole před sebou mě to hodně mrzí, protože jinak to jsou výborné bedny za těch 4500kč.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 11. 2014 21:55

Tak pak je to jasné - prostě je to buď zmetek (vadný kus či série) a nebo je to křáp jako celek a je mi putna co o tom píšou kde v recenzích. Ostatně různé křápy byly jedním z důvodů proč jsem se přeorientoval trochu jinam. Kolikrát jsem se setkal s tím že něco vyrobené v první sérii, která jde na různé recnze a podobně, ta série podle které si výrobek získává své jméno na trhu je něco jiného než to co se pak vyrábí dále. Někdy malé, někdy větší ale bývají tam. A nebo prostě recenzenti tají informace aby to nedopadlo jako Bose s jejich žalobami na ty, kteří psali o jejich výrobcích nedostatečně pozitivně (což je dobře zdokumentováno). Další možností je pak se vykašlat na záruku a řešit si problémy po vlastní linii. Někdy jsou různé problémy řešitelné celkem snadno (když se na ně podívá člověk který ví a umí).
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 4. 11. 2014 22:19

Ono by stačilo, kdyby jim to lidi vraceli a podobné křápy ležely skladem, jenže většina běžných lidí takový nějaký malý brum neřeší nebo spíš většina lidí má u PC nějaké typické pc bedýnky a takoví ti co trochu řeší mají ve většině případů stejně sluchátka... a někde ve studiu, kam ty monitory patří, tam si nějakého brumu nikdo ani nevšimne. Já říkám *****, za 14dní jak budu mít cestu okolo té prodejny, tak to vrátím a ať si s tím dělají co chtějí.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka