Výběr repro k PC, další kolo cca 6tis kč.

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 11. 2014 22:44

Částečně máš pravdu to s tím vracením - dneska jsou lidé zvyklí (všeobecně) na podřadnou kvalitu (viz nákup surovin v supermarketu). Jenže co mají dělat? Mají na výběr? Jsou to zajatci toho co je zde na trhu - jeden jak druhý. Těžko koupit lepší když není výběr.

V něčem pravdu ale také nemáš. Ve skutečném studiu, kde se právě řeší vše pečlivě by takové bedýnky neobstály a ani je tam nikdo neinstaluje. Cena i kvalita sklutečných studiových monitorů je řádově jinde. Toto jsou jen takové trochu lepší bedýnky k PC. To co se pak prodává jako normální bedýnky k PC je pak naprostý odpad. Je naivní si myslet že za 6KKč už se pohybujeme byť jen v průměrné kategorii. To neříkám jako snob (kterým nejsem), to říkám jako technik který vidí realitu poněkud více reálně a neřeší recenze a cenovku. Jsem velmi rád za to že mi bylo do vínku dáno trocha technického umu a fortele že nejsem závislý jen na tom co mi nabídne výrobce. Kdybych byl jeblo by mi.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 11. 2014 23:51

"Dobrej studiovej monitor" je bedýnka o objemu cca 20 litrů a minimálně 2-pásmo - přičemž cena se pohybuje v řádu desítek tKč. Všecko co je menší nebo míň kvalitní už není "dobrej monitor"...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 5. 11. 2014 00:06

No popravdě si zítra budu šetřit uši celý den, abych si ten brum ´vychutnal´, vybavím se UPSkou z práce a budeme testovat :D.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 5. 11. 2014 00:42

UPSkou si moc nepomůžeš, pokud jí zapojíš do napájení tak ve skutečnosti si v době kdy je aktivní můžeš způsobit brum ještě větší (a kdyby jen to - někdy i pěkné rušení jako bonus k tomu). Platí jen pro UPS které mají na výstupu obdélník a nebo tzv. "modifikovaný sinus". Pro UPS se skutečným sinusovým průběhem výstupního napětí (kterých je málo) to neplatí. Hádej proč ;-) Ale zase je to dobrý test mechanických kvalit trafa (jestli je vinutí dostatečně pevné, plechy stažené atd.)

Mimochodem odkud oba jste? Já jen kde to zítra bouchne :-))
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 5. 11. 2014 06:49

Tak ,tak pani.
S UPS-kou si len tak nepomozete. A kto Vam toto tvrdi tak je pekny podvodnik.

Na odstranenie brumu treba aby bola siet OK a aby boli pristroje spravne konstrukcne prevedene.
V prvom pripade nemam moznost posudit nakolko mam siet TN-S.
No mam poznatok od znameho ktory komponenty od customworks bez oddelovaku v panelovom dome ani nezapoji. A pochybujem,ze by to dokazala daka ups-ka ktora principialne sluzi na uplne iny ucel.
V druhom pripade viem co vravim a uz sa tu cosi podobne aj riesilo.
No nevravim,ze to bude platit aj v tomto pripade.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 5. 11. 2014 08:37

Samozřejmě máte pravdu, napsal jsem to nešikovně, klasický studiový profi monitor je kvalitativně samozřejmě jinde. Kašlat na nějaké UPS, mě jen zajímá, jestli to bude vrčet i u něj, jsem si na 99 procent jistý, že je to bednama a očekávám, že se mi to potvrdí.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 5. 11. 2014 10:30

UPSka byla samozřejmě sranda, myšlena, že pojedeme na baterie oddělení úplně od sítě. UPS je pro PC-HRACe sprosté slovo :D . Výbuch se bude konat v Olomouci a jsem MOC zvědavý jak škatulky za cenu skládačky Totemů hrají a brumí :P.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 5. 11. 2014 11:11

Počkej až ty bedny přitáhne, to budou takové basy a vůbec zvuk že budeš koukat :mrgreen:

Obrázek

Zjisti hlavně jestli ten bordel leze z bassreflexu nebo víc z repra. Kdybyste se nebáli tak klidně vlezte dovnitř a odpojte basák. Velmi často bývá na konektoru takže netřeba nic pájet - stačí jen vytáhnout konektor (stačí i jen jeden pól). Pokud to bude brumět dál pak je jasné že je to čistě mechanické od trafa. Pokud ne tak je jasné že to leze z elektroniky. A k čemu je to dobré? Pokud to není způsobené mechanickými vibracemi trafa tak to trafo stačí mnohdy jen pootočit nebo trochu oddálit a je po problému. Tedy pokud se vykašlete na záruku, což se u jednoduchých zařízení (jakým aktivní bedny tohoto typu nepochybně jsou) kolikrát reálně vyplatí. Pokud zařízení jinak vyhovuje tak oprava případné poruchy vyjde drtivou většinou levně (pokud si to necháte udělat u bastlíře a ne v předraženém servisu) a tudíž se nemá zárukou nějak vzrušovat když by se jinak muselo hledat zařízení podstatně dražší aby splnilo totéž. Záruku má smysl držet tam kde může odejít nějaký drahý a nedostupný díl u poruchových zařízení (např. v TV). Ale to je můj čistě subjektivní názor a rozhodně bych do toho nikoho netlačil.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 5. 11. 2014 12:13

Johny neser mě s indiánskýma totemama, sloupy asi těžko dám k počítači. Zkus chvíli být nepošahaný tady tím.
Thales: jasně, budeme rozdělávat bedny v záruce, které budu vracet.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 5. 11. 2014 13:09

Jejich prostým otevřením záruka nijak nepadá. Tedy pokud byste to neudělali nějakým hnusným ožvejkaným šroubovákem který nepatří do ruky ale do koše. Do vlastního zapojení nijak zasahovat nebudete, maximálně dojde k odpojení konektoru které je bez použití nářadí a bez poškození vratné. Pokud tedy nezanecháte stopy nevidím v tom problém. Nutit vás k tomu samozřejmě nemůžu - byl to jen návrh. Třeba by se přišlo na to že je to snadno řešitelné (což by mohlo mnoha lidem pomoci) a nebo je to naopak neřešitelný problém.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 5. 11. 2014 13:40

No vliezt ako kde a ako do coho. Podaktory vyrobca tam obcas "zabudne" plombu.
Ale v principe suhlasim s Thalesom s tym rozobratim.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ThalesX 5. 11. 2014 13:56

Občas jo, ale už jsem to dlouho neviděl.

Tak mě napadá - bude "recenze"?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 5. 11. 2014 14:21

Jako já? Už jsem své dojmy psal k těm repro, víc asi nemám co říct. Kdyby nebzučely, tak si je nechávám doma, hrají nejlíp ze všech těch křápů co jsem tu měl za ten měsíc.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 5. 11. 2014 15:35

Myslím i z druhé strany - jak to vidí Johny. Jak s kvalitou zvuku (přeci jen má více naposloucháno), s uvedeným problémem, co jste všechno vylaborovali, co bylo uvnitř... Jestli jsou zvukově rozumné stálo by za to zjistit jestli je to řešitelné.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 5. 11. 2014 19:55

Pro mě teda překvapení, ať už jsme to dali přes jeho DAC nebo pak noťas, tak to hrálo hůř, než u mě doma z integrované na stolním. Což samozřejmě není tím, ale jednoduše akustikou, ničím jiným to být nemůže. U něj ty bedny stály na malém stolku uprostřed víceméně holé místnosti. Je to zajímavé, protože basy a celkově nižší pásma už někde od středů tam hrály o dost míň, když to teď znovu pouštím doma stejné písničky, zní to jinak. Já mám repro na stole v rohu místnosti asi 30cm od zdi, ten zvuk je takový hutnější.. větší stůl, blíž zdi (vroubkované), trochu zaplněné okolo nějaká polička, velké křeslo u PC a pár drobností vs stoleček uprostřed místnosti kde okolo defakto nebylo nic.. docela čumím co dělá akustika i v takovém případě. Jo a vrčely taky,takže je to reprákama.

Teď jsem hrál nový Cod a ta dynamika při akci (střelba, výbuchy atd.) je výýborná, slušný šlupky když třeba hodím granát a to mám hlasitost normálně, žádný divočiny.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka