chtěl bych se zeptat na nějaký vhodný subwoofer k mé skromné hifi soustavě.
Mám B&W 601 S2 a zesilovač Denon PMA-1055R. Jsem s nimi spokojený, ale přemýšlím o tom, že bych basovému projevu trochu pomohl.
Poslouchám převážně tvrdší muziku (Nine Inch Nails, Deftones, Meshuggah, ...), ambient/drone/avantgarde (něco ve stylu Lustmord či Dead Can Dance), ale také elektronickou hudbu a jazz. Obecně u klasického rocku a popu (Pink Floyd, Michael Jackson, ...) je hudební projev parádní, ale jakmile se dostává hudba k nižším frekvencím (obecně u tvrdší muziky a ambientu), mám pocit, že se trochu blížím k limitům soustavy, proto bych jí chtěl rozšířit o subwoofer.
Samozřejmě je mi jasné, že je důležité si subwoofer poslechnout, navíc je možné, že si nebude s mou soupravou rozumět. Každopádně bych chtěl, aby daný subwoofer měl tyto specifikace:
- Spodní hranice frekvěnčního rozsahu: 40 Hz +-3 dB (nižší by klidně mohl být, ale hádám, že to by už cenově nemělo vzhledem k zbytku systému smysl.)
- spojení se zesilovačem: podpora jak "high level input" (přes reprosvorky) tak i "pre out". Čtu na to poměrně dost rozdílné názory, takže bych chtěl zkusit oba typy připojení, abych věděl, který mi vyhovuje více.
- musí mít ovládání crossover a fáze
- ideální by bylo, aby měl "auto on/stand by" funkci (tj. nemusím ho vždy ručně zapínat).
Subwoofer by hrál v bytě (takže bych se nejspíše chtěl vyhnout ozvučnici mířící dolů do podlahy, tj. k sousedům pod námi

Nemáte zkušenosti s nějakým subwooferem, který má specifikace uvedené výše a který by mohl dobře doplňovat mou hifi soustavu'?