Lupnutí po vypnutí repro

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Myšák 7. 9. 2005 19:09

Dobrý den, koupiíl jsem si k PC repro Logitech X-230. Hraje perfektně, ale když ho vypnu, tak chvilku po vypnutí kontrolky se z satelitů ozve takové lupnutí, neumím to přsně popsat.... dělá to jen po vypnutí. je to normální, nebo jde o vadu ? Děkuji.
Myšák
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod decried 7. 9. 2005 19:10

Mne a kamosovi to robi na mercury 2.1, druhemu kamosovi zase na creative 2.1, takze imho to je normalne.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Myšák 7. 9. 2005 19:14

Moc dík, jsem rád, protože jinak jsou supeeer !!!!!!!!! myšák
Ázet Havířov !!!!!
Myšák
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 7. 9. 2005 19:37

Taky mi to dělá.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod binman 7. 9. 2005 20:01

Myslí, ale nerad bych kecal, že je to zesilovačem, může to být galvanickým oddělením mezi zesikem a reprákem, což je jinak dobrá věc. To se stává po vypnutí zesilovače zdrojem, proto to lupnutí (myslím :-).
binman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 7. 9. 2005 20:03

mám N-TECH 5.1 a taky to lupne ... njn to jsou vcelku časté vady ale ničemu to nevadí takže bych to prostě pnechal být ...
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubakod 7. 9. 2005 20:09

U mych creativu kdyz je jinak uplne ticho, po vypnuti je slyet takove silici bzzzzZZZ! Pak to najednou ztichne jako kdyz utne :-)
Ale neresim to, nevypinam repro. Vypinam jenom PC (teda on se vypne az usnu)
kubakod
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod X__ 7. 9. 2005 20:14

Tak aby byla nějaká změna :) tak v mých Creative většinou lupne při startu PC :) ale myslím, že za to může ovladač, kdysi na Win 98 to nedělalo.
Naposledy upravil X__ dne 20. 5. 2007 10:41, celkově upraveno 1
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lemur 7. 9. 2005 21:06

To lupnuti je vetsinou zpusobeno zakmitanim zesilovacu pri poklesu napeti, kdy ruzne zpetne vazby a jine podobne udelatory prestanou fungovat a zesilovac se nachvilku rozkmita. Nastesti je v tu dobu v kondezatorech uz tak maly naboj, ze to bude vetsinou jen nekolik kmitu, coz se ozve jen jako lupnuti (ale znanm repraky, co pri vypinani zabruci a piskou).
Lemur
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Julda 7. 9. 2005 21:06

Lupnuti po zapnuti/vypnuti je dano nabitim/vybitim vystupnich kondenzatoru mezi reproduktory a zesilovacem. Neni to vada ale bezna vec, zesilovaci to vubec nevadi, reproduktor to SNAD znicit nemuze. Omezit se to castecne da - upravou zesilovace.
Spis syceni, co popisuje nekdo predesly, by nemelo byt slyset vubec - nekvalitni (vietnamsky apod :) zesilovac, spatny navrh... ale da se omezit vhodnym nastavenim hlasitosti, jak na zesilovaci tak v PC.
Julda
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků