Problem s Genius HT 5.1

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cherokee 7. 1. 2007 19:47

Ahoj vsichni,
mam vyse uvedene repraky a mam HW problem spocivajici v tom, ze mi pravdepodobne odesel zesilovac zesilujici pravy front. Problem se projevuje nasledovne: Pokud pustim z jakehokoli zdroje zvuk do beden, pravy front hraje ale jen velice slabe a ve vyskach (hraji oba reproduktory). Pokud na woofru uplne ztlumim tzvuk, tato bedna hraje porad stejne. Hlasitost meni pouze pri regulaci zvuku vstupu (tedy WinAmpu, Discmanu a pod). Nesetkal se stimto nekdo popr nema nekdo schema zesilovace? Jsem vdecny za jakoukoli radu ci napad.

Hezky den

AlesS
cherokee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tučňák 9. 1. 2007 13:09

Zdravím asi mám podobný problém..akorát, že s levým frontem..Taky ta bedna sem tam hraje normálně, sem tam strašně potichu a někdy vůbec..Mě napadlo, že by mohl být problém v kabelu..Ale pokud to je tak jak říkáš s tím zesilovačem, tak to asi bude větší problém :shock:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cabaczech 9. 1. 2007 16:07

mne to takhle vypadavalo, kdyz sem mel malo domacknuty konektory do zvukovky(a kamosovi to delalo, kdyz tam mel zapojeny pocitac a jeste dalsi zdroj zvuku na AC3 Cinche v subwooferu, musi byt zapojen jen jeden AC3 vstup!)....zkus to, pak bych zkusil pouzit kabely JACK-CINCH ze zvukovky do subwooferu, abys vyradil chybu toho original AC3 kabelu
DFI Infinity nF Ultra II - M2/G, AMD Athlon 64 X2 4000+ (2048 L2 :-)), 2x512MB DDRII 800MHz GEIL Ultra (4-4-4-12), VGA GigaByte 7900GT 256MB DDR3 (NX79T256DP-RH), Zvuk X-Fi Xtreme, TV Leadtek TV2000 XP Expert, Zdroj ENERMAX LIBERTY 400 W
cabaczech
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 9. 1. 2007 16:16

Tam jsou pouzity jako koncove zesilovac TDA 7269A a jeden vzdy zesiluje dva kanaly. Takze pokud odejde zesilovac tak vetsinou nepujdou dva kanaly. U predzesilovacu je to podobne.
Takze bych spis hledal zavadu nekde jinde. Spis bych si tipnul na spatny kablik, pripadne spatny kontakt nebo coz je mylim hodne pravdepodobne mas vadny potenciometr.

Nevim jake mas vybaveni(multimetr, pajku....) a jestli si na to troufnes. Uz sem par techto repro opravil. Zkus jak psal vyse prvni ten privodni kabel a pak napis. Pripadne sem hod na sebe ICQ.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 10. 1. 2007 00:56

Ne tak to ne, opravdu nehraje jenom levý front..No co se týče toho vybavení tak to opravdu nemám vůbec nic, v tomto směru nemám ani žádné vědomosti, na tož pak zkušenosti, takže bych si na to asi netrouf..

Vyzkoušel bych nejdřív raději ty káblíky..Který by to mohl být..Ten, který jde od bedny k subwooferu (ten odzkoušet mohu, protože vezmu od jiné bedny..)A nebo ten kabel co jde od subwooferu do zkukovky (na konci do zvukovky jsou 3 jacky na druhém je připojení do AC3 vstupu, tento kabel mám bohužel jenom jeden..)

Mám připojen pouze jeden AC3 vstup takže jak píše cabaczech, tuto chybu bych asi vyloučil.

Dobře a když zjistím, že chyba není v kabelu, musím tedy asi do nějakého servisu... :?:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 10. 1. 2007 01:03

Ahoj,

mně takto podobně začaly nehrát repráky (asi dva roky zpět) a nakonec jsem zjistil, že jack má špatný ,,dotek" s výstupem ze ZK.

Momentálně mám ten stejný problém se sluchátky. Když je dám do předního panelu (zapojím je zepředu case, ale do čtečky karet s příslušným výstupem), pak s jackem musím několikrát zahýbat, abych dostal do sluchátek korektní zvuk.

Kdyby měl někdo nápad jak na to ...předem díky :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 10. 1. 2007 01:07

Aha, ale to sem zkoušel hýbat s jackem, ale podlě mě v tom asi problém nebute, protože do zvukovky je jeden jack pro oba fronty..takže kdyby byla zrada tam, nehrál by ani jeden ten front, ne?
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 10. 1. 2007 01:12

Zřejmě máš pravdu. Sorry.

Neuvědomil jsem si, že hovoříte o ,,prostoru" a já měl jen stereo :cry:
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 10. 1. 2007 01:13

V pohodě, ale dík za pokus :wink:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cabaczech 10. 1. 2007 14:32

ja psal, abys taky zkusil nahradit ten kabel co tam mas mezi zvukovkou a ac3 vstupem, a to kabely JACK-2xCINCH, jsou myslim soucasti dodavky(nebo se za par kacek daji kdekoliv koupit-staci vlastne jen jeden na front kanaly) a zapojit to do tech CINCH vstupu AC3 na Subwooferu, tim zjistis, jestli mas spatnej tento kabel.......dale neni pravda, ze kdyz mas spatne zasunutej JACk do zvukarny , tak ze by nehrali oba repraky, muze nehrat prave jen jeden a vetsinou se jeste otoci levy a pravy kanal a ten druhy je tichy
DFI Infinity nF Ultra II - M2/G, AMD Athlon 64 X2 4000+ (2048 L2 :-)), 2x512MB DDRII 800MHz GEIL Ultra (4-4-4-12), VGA GigaByte 7900GT 256MB DDR3 (NX79T256DP-RH), Zvuk X-Fi Xtreme, TV Leadtek TV2000 XP Expert, Zdroj ENERMAX LIBERTY 400 W
cabaczech
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 10. 1. 2007 14:43

Jo urcite si otestuj napr. sluchatky nebo jinymi repro jednotlive vystupy ze zvukovky.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod P.V.-KILLER 10. 1. 2007 14:50

Mozna je to blbost, ale zkus se mrknout do ovladani hlasitosti a podivat se jestli nemas zaply 3D Depth, nebo jestli nemas nektery kanla nastaveny aby hral vic na jednu stranu. Za pokus to stoji.
A tak bylo predpovezeno :-)
P.V.-KILLER
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 10. 1. 2007 17:29

To P.V.-KILLER: Tohle už jsem zkoušel a v tom to není :wink:

Dobrá tedy nejlepší nejdřív bude otestavat všechny vstupy a kablíky..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cherokee 7. 2. 2007 23:43

Ahoj,
tak po testovani reprosoustavy musim konstatovat, ze chyba je opravdu v potenciometru, pac pri regulaci zvuku v bedne semotamo zapraska. Kdyz sem si s potrenciometrem delsi dobu hral a mel na ten vstup pripojeny sluchatka parkrat zvuk naskocil tak jak by mel hrat. Po odsroubovani celniho panelu jsem zjistil, ze jde o potenciometr SOUNDWELL s oznacenim B603. Pakje tam k precteni jeset 50kohmu Rx6. I kdyz jsou vsechny kanaly ovladany soucasne, je na plosnem spoji celniho panelu kousek od toho potaku konektor, ze ktereho jde kablik dozadu do bedny. Je v nem vyveden kazdy kanal zvlaste, tedy LR, RR, LF, RF ... vyresil sem to provizorne tak, ze jsem "premostil" pocinovanym dratkem LF a RF. Neni to uplne koser, ale pravy i levy front jakstaks hraje. Pokud si hraju s vyvazenim leva/prava nechova se to uplne podle mych prectav, pac vzdy hraji oba predni repraky jen se to v nich jaksi divne "preliva" Nejsem v elektrotechnice kovany, takze uvitam jakekoli nazory popr tip za jaky potak je mozne ten stavajici vymenit (nikde na netu vyse uvedeny typ neni).

CH.
my ICQ: 213-601-746
cherokee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod washington 16. 3. 2007 20:39

Ahoj mám podobný problém a s kolegou (elektrikář) jsme zjistili, že na vině je opravdu potenciometr, tak jak píše cherokee. Zkouším sehnat stejný, leč v ČR marně. Pokud víte, kde by se dal sehnat, nebo jaký podobný se dá použít, dejte prosím vědět. Zatím jsem dospěl jen k firmě 100mega, která by mi bedýnky opravila. Cena potenciometru cca 300,- a cena práce za započtenou hodinu 400,-. Zaslat součástku nechtějí :(
Wash
washington
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků