Kvalitna 5.1 zostava k notebooku

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eraser_svk 24. 8. 2007 13:53

ono nejde len o orezavanie frekvencii, ale kopu dalsich uprav podla psychoakustickeho modelu... na jeho podrobne rozoberanie by sme si ale mali zalozit dalsiu temu... tak ci tak, kvalitne skomprimovana MP3 je (aspon pre mna) pocuvatelna uz od 192kbits (nehovorim o humuse z P2P)

// a k teme - ja by som minimalne nad tou audigy 2 aj napriek nulovemu rozdielu v kvalite cez SPDIF uvazoval - kedze to chce 50 percent na hry, EAX features sa ti len a len hodia...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod al.ish 24. 8. 2007 14:38

ShanDo píše:ja som sa vyjadroval k odrezaniu celeho spektra tonov. Ty si povedal ze mp3 odreze vsetky vysky nad 15-18Khz. Ja som len chcel povedat, ze ked si nastavim filter tak,aby neodrezaval vysky do 20067hz, tak ich po tade proste necha. Samozrejme stale bude pracovat na stratovom principe, lenze neurobi cut vsetkeho nad istou hranicou, ale vyhodi to co povazuje za zbytocne. Co ja viem 15000Hz a 15001 tak 15001 pojde prec atd...

No je fakt, že těch 15-18kHz neplatí pořád, ale jenom při určitých bitrate (konkrétně 96-160kbps), kde lowpass filtr tyto frekvence automaticky odřezává. (viz. třeba url=http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t13649.html]tato[/url] diskuze). Při vyššich frekvencích už zachová některé frekvence i kolem 20kHz. Tady jsem to asi neuvedl úplně přesně.

quote="ShanDo"]/Edit:myslim ze tento link hovori jasne ako by taka diskusia dopadla, aj ked sa tam daju nacerpat zaujimave informacie http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?ac ... 120&page=0

No myslím, že takto ta diskuze dopadnou tady nemůže, neb nejsem cvok jako Martin, abych tvrdil, že rozeznám 320kbps mp3 od originálu :roll: . Nicméně, svého času jsem tu diskuze celkem podrobně sledoval a dokonce jsem si udělal i ten test. Samozřejmě, že jsem neměl šanci nic poznat :wink:

Jinak koukám, že se nám tady, z větší části mou vinou, utvořil OT jako hrom :oops: :roll: . Zakladateli tohoto vlákna se tímto omlouvám a popřemýšlím o přemístění OT diskuze někam jinam.
al.ish
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod spajza X 24. 8. 2007 22:16

kupil som tu redukciu a skusim to zatial bez externej zvukovky,len na repro si musim pockat nikde to nemaju...asi tyzden...

dakujem vsetkym zucastnenym a dam vediet ako hra bez ex.zvukovky....
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Junior

Odeslat příspěvekod spajza X 4. 10. 2007 19:10

sevas,no kupil som si tuto krasku :D a chcem to prepojit coz S/PDIF (cez redukciu=optikal) A kua nefunguje to :( neviem ako to mam nastavit....v spravcovi zvuku jeto verzia 6.0.1.5350 zvukovka Realtek HD ALC880 no a v paneli mam na pravej strane tie farebne kruzky predstavujuce jacky 8) pod analogom su 4 a pod digitalom 1 S/PDIF ked nanho idem myskou tak napise,ze jeto S/PDIF ale nejde nanho kliknut :( ked dam digital output ako vychodzi,tak ho aj tak encoder nedetekuje.....

ide ma slak trafit...mozte mi prosim napisat ako to nastavit(polapatistycky)???netreba naky speci driver na S/PDIF?????prosiiim
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Junior

Odeslat příspěvekod spajza X 4. 10. 2007 20:48

prosim vas ako a kde vsade mam nastavit digital out aby som rozbehal S/PDIF?????????fakt si neviem rady :(
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Junior

Předchozí stránka