Prodyšná sluchátka k PC

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pepe3dx 8. 5. 2025 15:21

Ahoj,
mohl by mi někdo poradit sluchátka ve kterých se mi nebudou potit uši ?? :mrgreen:

Sluchátka primárně Gaming + Discord, TS3, YT atd.

Momentálně mám "Logitech G 733 Lightspeed" a "HyperX cloud 2". Zvukově celkem v poho, ale a po 1-2 hodinách se mi v nich začnou potit uši a je to peklo. >:-(

PC mám v pokoji, kde je ticho a nikoho neruším. Takže bych mohl mít i otevřenou konstrukci.

Líbilo by se mi "Sennheiser HD 560S", ale bez kabelu a s mikrofonem. :-D

Cena třeba cca do 5k..?
Pepe3dx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 8. 5. 2025 17:12

Koss Porta Pro Wireless 2.0 a mikrofon (byť jej sluchátka mají) bych řešil externě - doporučuji USB FIFINE AM8. Rozdíl v kvalitě je extrémní.
Jinak ty Kossy jsou lehounké, mají dva režimy přítlaku (na uši/nad uši) a vydrží cca 20 hodin. V nouzi je lze propojit i kabelem.
Jen tedy pro nízkou odezvu (hry a video) potřebujete, aby i Váš BT adaptér podporoval LC3 kodek. Což je na PC/Win trochu loterie.
Jak máte aktuálně BT řešen?
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod Pepe3dx 8. 5. 2025 17:54

Momentálně BT na PC nevyužívám. Sluchátka a myš mám Logitech. Jedu tedy přes "Lightspeed".

Mám starší desku která má BT 4.2 takže bych musel koupit BT dongl.

A externí mic už jsem taky řešil, ale vůbec nevím kam ho dát aby mi nepřekážel.

Upřímně řečeno o "Kossách" na hry jsem tedy vůbec neuvažoval..předpokládal jsem, že to jsou výlučně hudební sluchátka.

Co třeba "Turtle Beach ATLAS AIR" to by nebyla dobrá volba?
Pepe3dx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wings123 9. 5. 2025 12:19

Sam pouzivam Porta Pro (kablove) k PC uz roky a mozem len doporucit. Na hry sa hodia perfektne, naopak, na vaznejsie pocuvanie muziky nie su vhodne vobec.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 9. 5. 2025 20:54

Atlas Air nejsou na hry vůbec špatné a řekl bych, že mají jeden z nejlepších mikrofonů vůbec. Výhodou je, že v balení je rovnou USB adaptér, tedy netřeba nic dalšího řešit.
Ale stále je tu otázka pocení - byť náušníky jsou látkové, ucho moc větrat nebude.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod Pepe3dx 13. 5. 2025 14:11

Podle recenzí se jedná o sluchátka s polootevřenou konstrukcí, tak by snad trochu prodyšné být měly. Takže je vyzkouším a popřípadě je vrátím a vezmu ty Kossy.

Každopádně díky za tipy a za rady.
Pepe3dx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 13. 5. 2025 23:48

Typ uzavřené a polo/otevřené konstrukce nehovoří o vzdušnosti, ale o šíření zvuku, jeho odrazu a izolace. Na pocení ucha mají primárně vliv použité materiály náušníků a jejich velikost (na/přes/kolem ucha).
A neposledně je to DNA uživatele, kdy zhruba 5-20 % populace v závislosti na původu (Afro, Evropa, Asie) má zvýšené množství potních žláz v uchu. Takovému jedinci se uši opravdu "potí" i uvnitř a vyžaduje vyšší přísun čerstvého vzduchu.

K samotným typům - výchozí a zvukově nejlepší je otevřená konstrukce. Má přirozené podání zvuku a okolních odrazů, nejlepší podání reprodukovaného prostoru a minimální izolaci.
Na druhé straně jsou uzavřená sluchátka s maximální izolací okolí (v obou směrech), basovým projevem a horším podáním reprodukovaného prostoru.
Polootevřená sluchátka jsou pak někde mezi, projevem blíže těm otevřeným.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod Pepe3dx 18. 5. 2025 16:22

Super. Díky za objasnění pojmů otevřená vs. uzavřená konstrukce. :-)

Každopádně sluchátka hrají výborně. Ve hrách je slyšet každý krok nepřítele a každý pohyb ve křoví i na velkou vzdálenost. Určitě nejlepší sluchátka co jsem kdy mněl.
Zkoušeno ve hrách CoD, MW a Hunt Showdown.

Mikrofon taky super je mně slyšet čistě a bez ozvěny. (Discord, TS3)

Co se týče pocení uší, tak díky látkovým naušníkům jsou velice pohodlná a tak o 50% prodyšnější než Logitech G733 a HyperX, které vlastním také.
Uši se sice zahřívají, ale né tolik, aby došlo k pocení. A je to snesitelné i při jejich dlouhodobém používání. Což u předchozích značek bohužel nebylo.

Takže sluchátka si nechám a všem děkuji za rady a za tipy..!
Pepe3dx
Kolemjdoucí