Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod muchacho 6. 6. 2025 11:41

Z mobilu do DAC jedu Tidal (i Qobuz a Hi-Res hudbu na pam.kartě) přes USB Audio Player Pro, který umí obejít Android zvukové ovladače a v Bit-perfect režimu hrne USB-C kabelem jedničky a nuly do DAC... Pro někoho tady to je možná zavrženíhodné počínání, ale s trochou nadsázky se z "blbého" Androidu může stát Hi-Res přehrávač...?
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod tesarpa 6. 6. 2025 12:38

Úplně v klidu, ano. Důležité je nezmrvit původní zdroj downsamplingem, upsamplingem, ovládáním hlasitosti atd. Když to z USB vyleze beze změny, tak je to OK. Mobil je dokonce vlastně audiofilní komponenta, protože jede z baterky a je galvanicky oddělen od sítě �
tesarpa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 6. 6. 2025 12:46

Souhlas taky jsme to před týdnem zkoušeli z jabka do Dacu Tidal, ne tedy ne špičkovém aparátu a žádnou újmu na zvuku jsme nezaznamenali. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 6. 2025 16:27

tesarpa píše:Úplně v klidu, ano. Důležité je nezmrvit původní zdroj downsamplingem, upsamplingem, ovládáním hlasitosti atd. Když to z USB vyleze beze změny, tak je to OK. Mobil je dokonce vlastně audiofilní komponenta, protože jede z baterky a je galvanicky oddělen od sítě �

Vidíš a hromada lidí to záměrně upsamplingem mrví pomocí HQPlayeru, MScaleru a podobně.
A mobil rozhodně není solidní zdroj, protože produkuje dost brutální rušení. Zejména LTE.

Solidní zdroj jsou streamery a nebo počítače upravené pro přehrávání hudby. První řešení je vesměs levnější a míň pracné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 6. 6. 2025 23:47

Nic nebrání tomu to pustit do M-scaleru a podobných zařízení ale neměl jsem ho k dispozici. :-)Dost by mě zajímalo jak LTE může rušit kvalitní aparaturu.Ale dost jsem si pořešil jakej vliv má rychlost internetu na zvuk při streamování např. z Tidalu.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 6. 2025 01:46

Jak? Úplně jednoduše. Je to celkem širokospektrální rušení, které se naindukuje do kabeláže atd. Hodně podobně jako třeba vysokofrekvenční rušení z PC, LAN, WiFi, elektrické sítě atd., které projde přes USB a DAC až do zesilovače, ale díky kterému především převodník seká chyby.. Už jsme se o tom myslím bavili, včetně toho jak Rob Watts doporučuje tohle rušení eliminovat u produktů Chord. Což se asi shodneme kvalitní aparatura je.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tesarpa 7. 6. 2025 07:56

martas38 píše:
tesarpa píše:Úplně v klidu, ano. Důležité je nezmrvit původní zdroj downsamplingem, upsamplingem, ovládáním hlasitosti atd. Když to z USB vyleze beze změny, tak je to OK. Mobil je dokonce vlastně audiofilní komponenta, protože jede z baterky a je galvanicky oddělen od sítě �

Vidíš a hromada lidí to záměrně upsamplingem mrví pomocí HQPlayeru, MScaleru a podobně.
A mobil rozhodně není solidní zdroj, protože produkuje dost brutální rušení. Zejména LTE.

Solidní zdroj jsou streamery a nebo počítače upravené pro přehrávání hudby. První řešení je vesměs levnější a míň pracné.

Jasně, měl jsem napsat nezmrvit levným a nekvalitním downsamplingem a upsamplingem. Měl jsem dojem, že tazatel se ptá po něčem celkem levném, tzn. např. jestli má cenu si koupit nějaký základní streamer typu WiiM Mini nebo se dá pouštět hudba z mobilu. A v této úrovni si dovolím tvrdit, že mobil kvalitou dostačuje. Z hlediska uživatelského komfortu bych to nechtěl, protože nemám přístroje (DAC) vedle sebe, ale když někdo sedí třeba u pracovního stolu a tam má i přístroje, tak si to umím snadno představit.
tesarpa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Willyboy 7. 6. 2025 22:18

A dá lepšiu kvalitu USB Audio Player Pro alebo wiim mini? Usb káblom do DACu?
Willyboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod encroft 8. 6. 2025 04:06

Willyboy píše:A dá lepšiu kvalitu USB Audio Player Pro alebo wiim mini? Usb káblom do DACu?
WiiM

Mini má jen koaxiální výstup, USB-C je pro napájení. Měl jsem WiiM Pro a rozdíly byly minimální.
encroft
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tesarpa 8. 6. 2025 10:46

Willyboy píše:A dá lepšiu kvalitu USB Audio Player Pro alebo wiim mini? Usb káblom do DACu?

S telefony Android nemám moc zkušeností, ale před pár lety jsem porovnával iPhone s tzv. Camera Connection Kit (CCK), což je dongle od Apple, který vytáhne z iPhone USB audio, proti streamerům na bázi Raspberry Pi s S/PDIF koax výstupem (DigiOne). Z telefonu to hrálo nejméně tak dobře. Co vím z jiných fór, tak použití iPad + CCK není neobvyklé i na sestavách za velké peníze. Ale, jak jsem psal, přehrávání ze telefonu / tabletu, ze kterého vede kabel, mi připadá dost nepohodlné.
tesarpa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 10. 6. 2025 22:03

martas38 píše:Jak? Úplně jednoduše. Je to celkem širokospektrální rušení, které se naindukuje do kabeláže atd. Hodně podobně jako třeba vysokofrekvenční rušení z PC, LAN, WiFi, elektrické sítě atd., které projde přes USB a DAC až do zesilovače, ale díky kterému především převodník seká chyby.. Už jsme se o tom myslím bavili, včetně toho jak Rob Watts doporučuje tohle rušení eliminovat u produktů Chord. Což se asi shodneme kvalitní aparatura je.

Rušení neprojde protože M-scaler i TT2 mají galvanicky oddělené vstupy už jsem to sem psal.Zkoušel jsem to i prakticky na silně zarušeném signálu a oba přístroje si s tím excelentně poradily.Kabeláž je odstíněná takže podle mě zase blbost.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 6. 2025 07:44

Bohužel zemnící kontakty v BNC konektorech nejsou galvanicky odděleny, takže smůla. Jak už jsem ti Vláďo jednou říkal, pročti si na head-fi vlákno o MScaleru (nejen) od Roba Wattse se tam dozvíš spoustu věcí, které ti otevřou oči.. Tvé zkoušení na silně zarušeném signálu by mě teda zajímalo...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 11. 6. 2025 10:20

Bavíme se o USB vstupu a ten je galvanicky oddělený,Bnc tim pádem neřeším.

-- 11. 6. 2025 10:22 --

Nehledě na to jak by se do bnc zapojil telefon.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 11. 6. 2025 10:28

martas38 píše:Bohužel zemnící kontakty v BNC konektorech nejsou galvanicky odděleny, takže smůla. Jak už jsem ti Vláďo jednou říkal, pročti si na head-fi vlákno o MScaleru (nejen) od Roba Wattse se tam dozvíš spoustu věcí, které ti otevřou oči.. Tvé zkoušení na silně zarušeném signálu by mě teda zajímalo...

A tu informaci máš odkud? Dle společnosti Chord i Roba Wattse jsou BNC výstupy M Scaleru i BNC vstupy TT2 normálně galvanicky izolované.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC (& AMP): Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: Susvara Unveiled | Utopia 2022 | HD 800 & HD 800 S
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 6. 2025 16:02

Pak by zemnící kontakty naprosto postrádaly smysl :D
Zemnící Pavle, ZEMNÍCÍ.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka