Poradíte klasické špunty (ne kanálovky) do 1500Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kennika1 29. 10. 2008 21:55

Dobrý den Všem,

toto fórum jsem objevil při hledání recenzí a zkušeností se sluchátky a moc toho tedy na netu není...
Mám iPod Nano3G a chci nahradit originál sluchátka něčím pořádným. Dal jsem si limit cca 1000 - 1500 Kč,-, proč ale píšu. Teď jsou in kanálovky, ale mě moc nesedí a hudbu poslouchám hlavně na ulici a tam mi ani ta zvuková izolace nepřijde moc bezpečná. Rád bych měl jen zvuk, kde to při poslechu Madonny nebude díky bassům chrastit. Rád bych měl v uších čistý zvuk, tak aby sluchátka "stíhala" poslouchanou hudbu.
Uvažoval jsem o Sennheiser MX760 či podobné, ale nikde jsem o nich nic neslyšel a když už na tuto firmu něco slyším, tak buď dostává 5 nebo 1 hvězdičku, jedni píšou, že to má nulové bassy, jedni, že je to vše OK.....
Děkuju moc za každou radu...
P.S.: Slyšel jsem o 300 Sennheiser kanálovkách.. jak je to s nimi venku? Opravdu je okolní hluk tak utlumený, že auto za Vámi neslyšíte? :-) Díky moc, Denis
kennika1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 30. 10. 2008 13:09

Se Sennheiser se můžeš v klidu vypořádat pořízením AKG K 314 P. Ty zatím přehrávají skoro všechny Senny, snad s vyjímkou MX 55/65/75/85/95.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 10. 2008 13:15

Mám Senn CX300 a teď jsem si koupil fi5 a uvažuji o fi10 vše jsou klasické špunty (myslim že tomu řikaš kanalovky), po Praze jezdim převážně MHD a při volbě správné hlasitosti mimo dopravní prostředek je okolní svět slysitelný. Sice utlumený a to hodně, ale slysitelný a za tu dobu jsem jeste ani jednou neskakal přes kapotu auta :)
jinak pecky za litr nemaj cenu, ber špunty :)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 10. 2008 13:31

A co ještě Yuiny? Taky bych ti doporučil raději opravdické "kanálovky". Sice žádná sluchátka pravděpodobně nebudou stíhat metal v téhle cenové relaci, ale nějak to určitě půjde... CX300 jsou basovější, klasika, kterou má hodně lidí.
Zkuslol bych levnější Ultimate Ears.

Z osobní zkušenosti - UE fi3 dokáží utlumit velice dobře, ale jasné, že to není až do ticha, v menším městě je to jakoby auta jen svištěla, včera když v Usati pršelo, tak jsem je slyšel nepříjemně hodně - odvalování pneumatik o mokru vozovku (holt zvyk izolace).

bubaak teď je nemáš :D
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 10. 2008 13:35

Zloději :D jsem rád že je máš:) byl s něma nějaky problem nebo ok ?:)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Rarach 30. 10. 2008 14:04

pHp píše:Se Sennheiser se můžeš v klidu vypořádat pořízením AKG K 314 P. Ty zatím přehrávají skoro všechny Senny, snad s vyjímkou MX 55/65/75/85/95.

K AKG 314P dodam len ze maju prakticky nulove basy ale detailnost je celkom dobra. Neviem ci su ale uplne idealne na ulicu pretoze pri pohybe mozu dost lahko vypadavat z usi.
Xonar Essence STX => Beyerdynamic DT880 (32 ohm),
Realtek ALC861 => Sennheiser EH350
SE C510i => AKG K 324P, AKG K 314P
Rarach
Junior

Odeslat příspěvekod kennika1 30. 10. 2008 14:31

No já nevím, jestli je to relevantní, ale ty sluchátka od Samsungu Soul, které jsou velikostně jako CX300 mi moc příjemné nebyly. Nevím, jestli je to sílou zvyku. JInak o nich určitě také uvažuji, jen se toho trošku bojím. Koukal jsem ještě an Sony store na tyto( jsou tak něco mezi kanálovkama a peckama...)
http://www.sonystore.cz/default.aspx?se ... opitem=853

No pokud si pořídím kanálovky, tak se s tím budu asi muset vypořádat sám:-)
Jinak děkuji za rady...
kennika1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 30. 10. 2008 15:04

K314P mají basy docela v pořádku (fakt by mě zajímaly ty pecky s "opravdovými" basy).

Naopak: v uchu drží většině lidí nad očekávání dobře.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kennika1 30. 10. 2008 15:24

Co to je za firmu AKG? Vůbec mi to nic neříká.... při prohlížení obchodů jsem ji bral za nějakou NoName značku, tak mě překvapuje, že je doporučujete :-)
kennika1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 30. 10. 2008 15:29

Založili ji ve Vídni roku 1947. Pro mne nejoblíbenější výrobce sluchátek.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Rarach 30. 10. 2008 15:31

pHp píše:K314P mají basy docela v pořádku (fakt by mě zajímaly ty pecky s "opravdovými" basy).

Naopak: v uchu drží většině lidí nad očekávání dobře.

Netvrdim ze existuju pecky s "opravdovymi" basmi ale napr. v porovnani s peckami Sony Ericsson, ktore som dostal zadarmo k mobilu je intenzita basov prinajlepsom polovicna.

Co sa tyka drzania v uchu, ano drzia dobre pokial clovek nerobi prilis prudke pohyby ale to je asi problem vsetkych peciek.

Nehovorim ze su to zle sluchatka.. naopak, na pocuvanie akustickej hudby su mozno vhodnejsie ako raz tak drahe spunty AKG 324P, ktore svojim prejavom zase viac sadnu elektronike.
Rarach
Junior

Odeslat příspěvekod kennika1 30. 10. 2008 16:11

No je fakt, že ty základní sluchátka k iPodu Nano nemají s akustikou problém, ale v momentě, kdy pustim Nely Furtado, nebo poslední album od Madonny, tak jsou v háji a musím ztlumit volume na ticho, aby to nechrastilo. To je právě ten můj problém, Slabé Bassy vem čert, ale když tam dám nastavení ekvalizéru na dance nebo rnb, tak aby to "neskřípalo"....
kennika1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rarach 30. 10. 2008 16:24

kennika1 píše:No je fakt, že ty základní sluchátka k iPodu Nano nemají s akustikou problém, ale v momentě, kdy pustim Nely Furtado, nebo poslední album od Madonny, tak jsou v háji a musím ztlumit volume na ticho, aby to nechrastilo. To je právě ten můj problém, Slabé Bassy vem čert, ale když tam dám nastavení ekvalizéru na dance nebo rnb, tak aby to "neskřípalo"....

Madonnu aj Nelly Furtado mam. Vecer sa s nimi pohram (sluchatkami :D ) a zreferujem vysledok :)
Rarach
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 10. 2008 16:43

pořid špunty buď na jistotu a to co navrhoval xxxdvorixx, nebo CX300 ... dva dny si budes zvykat a pak se budes usmívat.... nebo si kup klasicke sluchatka Koss PortaPro, nebo Senn PX100
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 10. 2008 17:59

kennika: několik uživatel mělo stejný problém s EQ i s jinými sluchátky, takže chyba je u Jobse...
Ty slavné AkGčka jsem měl možnost slyšet a nějak nadšený jsem teda nebyl... Ale kdyžtak můžu poslat kontakt na člověka co je má...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Další stránka