Posluch bez EQ mi začal liezť na nervy a už som nemal šancu odolať provokáciam - pustil som sa do toho

Prvé slúchadlo bol boj, ale pri druhom ma to dokonca začalo baviť

Všimol som si, že bolo dosť špinavé, či už z vnútra alebo z vonka
Ok, teraz k tomu, na čo asi všetci čakáte. Zvuk. Slúchadla mám na hlave asi 10 minút a už teraz mi je jasné, že to znie
inak. Prvé, čo mi udrelo do uší - výšky. Ako spomínal aurelius, sú čistejšie, presnejšie, iskrivejšie. Po výškach v tesnom závese na seba upozornil vokál - znie inak... ťažko sa hľadá výraz, momentálne mi napadá len - intímnejšie. Pozorujem istú zmenu aj v priestorovosti, akoby sa rozšíril ten predozadný. Ako poslednú som si všimol zmenu v oblasti basov. Z teplej, slabej basy sa vykľula pevná, neutrálna, ktorá dokáže pritvrdiť keď treba.
Ak by som celú zmenu mal popísať jednou vetou - vzdušnejšie, s vyšším rozlíšením (podobne ako pri obrázkoch - na obrázku s vyšším rozlíšením lepšie vidieť detaily), neutrálnejšie.
Postrehy budem postupne dopĺňať, nakoniec to najlepšie - ten posluch ma baví aj bez EQ

Keď pomyslím na to, že pred polhodinkou ma bez EQ akurát bolela hlava a teraz ma to dokonca baví, myslím, že to stálo za to. Najzaujímavejšie na tom je, že rozdiel vo zvuku skutočne nie je veľký. Možno tých 10, max. 15 percent.
// Práve mi hrá Tool - Intension a nemám iných slov ako : TY KOKSO !! Presná basa, ktorá mi predtým svojou tenkosťou liezla na nervy, atmosféra a detail, ktoré by sa dali krájať - nad EQ ani nerozmýšľam... uvidíme, ako to bude po čase.