od audiomann 9. 1. 2023 21:43
Zítra vracím zapůjčené Abyss Diana TC z Audiga. Po pěti dnech se jich budu těžce vzdávat. Jsou to hóódně dobrá sluchátka! Bohužel jsem s nimi obdržel poškozený kabel (asi nalomený v rozdvojení a občas vypadl pravý kanál). Nějak jsem se s tím popral a testoval jsem celý víkend. Střídal svá HD 800 S s Toxic Hydra 18 kabelem i IEM Sony IER-Z1R a U12t zapojené symetricky do sluchátkového zesilovače Sennheiser. Jako zdroj signálu sloužil T+A MP 2000 R MK II a zmíněný zesilovač/DAC Sennheiser HDV 820. Poslouchal jsem různá média od CD až Hi-Res flac z flešky. Elektronici Rezz - The Silence Is Deafening EP (2016). Diany s naprostou grácií a výbornými pevnými basy dokázaly tento žánr dovést k mé absolutní spokojenosti. Nádherné rozlišení v celém spektru, žádný chaos. Vše sedělo jak přibité! Z1R to sice dokázali taky, ale tak trochu "svým" způsobem. Mělo to drajv, ale ne tak jak Diany, které dokázaly "zobrazit" více informací. HD 800 S se s tím dokázaly taky vyrovnat, větším prostorem a trochu "jiným" zvukem, který nebyl ale vůbec špatný. Rilo Kiley - More Adventurous (2004) - stylově indie rock. Diany velmi reálně dokázaly vykreslit ženský vokál, který zněl velmi působivě a ty kytary zněly tak nádherně. Diany jsou velmi slušná sluchátka. Potřebují k vybuzení silný zesilovač a kvalitu by jim určitě pozvedl i kvalitní kabel. Hrál jsem s nimi všechno možné a kombinoval zesilovače a hudební žánry. Na poslední den jsem si ale udělal čas a věnoval se pouze poslechu přes ty opěvované Diany. Po pěti dnech můžu s klidem prohlásit, že jsem se dostatečně nabažil. Stojí za to i přes svou vysokou cenu si je pořídit. Jak jsem ale uvedl, potřebují silnější zesilovač a taky investici do kvalitního kabele. Jsou skvělá a designově moc pěkná.
Takže moje preference zatím:
Abyss Diana TC
Sennheiser HD 800 S + Toxic cable Hydra 18
Sony IER-Z1R
64 Audio U12t

Lotoo PAW 6000, 64 Audio U12t, Sony IER Z1R, Sony IER M9, Sennheiser IE800S
Sennheiser HDV 820, Sennheiser HD800 S, T+A MP2000 R/PA2000 R, KEF LS50 Meta