Sluchátka-zvláštní problém

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr67 13. 6. 2010 16:42

Mám nové sluchátka AKG K272HD a pozoruji u nich zvláštní problém či závadu, a sice že sluchátka hrají o něco silněji vlevo než vpravo. Projevuje se to tak, že vokály, které by měly být uprostřed, jsou docela nepříjemně posunuty vlevo. Zdroj je buď přímo CD player nebo CD+receiver. U Porta Pro zapojenými na zkoušku se problém nevyskytuje, tím můžu vyloučit aparaturu jako možnou vadu. Je možné, aby sluchátka tak renomované značky jako AKG, měly měniče s různou hlasitostí? Anebo může být problém v mém sluchu? Jakou metodu bych mohl použít k vyloučení závady sluchátek? Zatím to řeším tak, že mám na receiveru trvale nastavený balanc o dva stupně doprava, ale stejně mi to vrtá v hlavě a kazí radost z jinak výborných sluchátek :-(
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 13. 6. 2010 17:07

Skúsil by som jednoduchú, zato veľmi účinnú vec - dať si slúchadlá naopak... Vylúčiš tým chybu sluchu, resp. slúchadiel... Len pre zaujímavosť, podobnú nevyrovnanosť som si všimol na Sennheiseroch HD 555 - nejakých 5 percent do prava (pre bežného človeka nepostrehnuteľné, pre Hi-Fistu v ťažkom štádiu zrejme neprekonateľná prekážka...), takže áno, je možné, že je chyba aj v slúchadlách. :-)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr67 13. 6. 2010 17:22

Nejsem audiofil, ani má sestava tomu neodpovídá..mám prostě rád kvalitní zvuk, proto jsem do sluchátek investoval 4500,- Jsou to už asi páté sluchátka a konečně jsem spokojen, až na tu nevyrovnanost samozřejmě :-(
Jestli tomu dobře rozumím, tak když nasadím sluchátka obráceně a bude to hrát dále vlevo, je to chyba sluchu a budou-li hrát vpravo, je to ve sluchátkách ok?
Po fotbale to vyzkouším..
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DefunctiO 13. 6. 2010 17:36

jj správne rozumieš...
Senn HD 25 - II, Senn HD 238, Senn PX 200 II, SHURE SRH440, uDAC
DefunctiO
Junior

Odeslat příspěvekod Broslowski 13. 6. 2010 18:12

Mohze to byt tym ze nahravka je tak implicitne nahrata a ma to tak byt ... skus teda otocit sluchadla ... popripade inu nahravku.
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Topes 13. 6. 2010 18:48

eraser : Kdyz neni na jedno ucho hluchej u port tak asi tezko bude hluchej u akg...
Huawei ascend G620s
Topes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 13. 6. 2010 19:39

Porty nehraju ziaden priestor, mozno len nieje zvyknuty na priestorovost nahraviek a ma to tak naozaj byt reprodukovane.Skusil by som viacero nahravok...
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DC20 13. 6. 2010 19:57

Skúsil by som nejakú monotónnu nahrávku (resp. stereo nahrávku skonvertovanú na mono) na portách aj na AKG. Tak podľa mňa zistíš najlepšie, či a ktoré slúchadlá majú rozhodený balance.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emokid 13. 6. 2010 20:23

No nejjednodušší je je fakt otočit. :-)
Petr67: Nejsi první ani poslední s tímhle, zkus je obrátit a uslyšíš.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 13. 6. 2010 23:53

Díky všem za rady. Dnes celé odpoledne a večer poslouchám výběr ze 400 CD ve Flacu z PC. Možná je pro mně fakt nová zkušenost s tím prostorem nahrávek. Zkoušel jsem otáčet sluchátka a zvuk byl téměř stejný. Zvuk z tónového generátoru (co je ve Foobaru 2000) v pořádku. Začínám mít podezření na svoje uši, i když z PC mi to hraje v podstatě OK. Zítra zkusím přímo z CD, jestli se budou výsledky výrazně lišit. Zatím dík :-)
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 13. 6. 2010 23:56

Priestor dokaze zazraky.. prijemne pocuvanie:-)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 14. 6. 2010 00:06

Jestli je to z PC, tak zkus softwarově prohodit kanály. V tu chvíli by měl být prostor rozložený přesně opačně.
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eraser_svk 14. 6. 2010 00:34

Topes píše:eraser : Kdyz neni na jedno ucho hluchej u port tak asi tezko bude hluchej u akg...

Porty nie sú žiadny vrcholový model, takže je kľudne možné, že práve ony hrali nevyrovnane...

DC20 má výborný nápad s tými mono nahrávkami... takto bude najobjektívnejšie...

A Nolwendil, nebolo by rýchlejšie, a hlavne jednoduchšie si tie slúchadlá proste nasadiť naopak ? ;-) Efekt bude ajtak rovnaký...
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ScRyX 14. 6. 2010 16:15

Toto isté sa mi stáva s Phonakmi, niekedy aj s AKG...preto predtým ako budem invsetovať do ďalších sluchátok, navštívim uchológa :)
Može to byť podľa vás kvôli konštrukcii štuplov? Mám totiž už asi 2 a pol roka problém so zaľahnutím uší(neustálym :D).
ScRyX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 14. 6. 2010 16:20

Alergia?
Odar
Trvalý BAN