Mám nové sluchátka AKG K272HD a pozoruji u nich zvláštní problém či závadu, a sice že sluchátka hrají o něco silněji vlevo než vpravo. Projevuje se to tak, že vokály, které by měly být uprostřed, jsou docela nepříjemně posunuty vlevo. Zdroj je buď přímo CD player nebo CD+receiver. U Porta Pro zapojenými na zkoušku se problém nevyskytuje, tím můžu vyloučit aparaturu jako možnou vadu. Je možné, aby sluchátka tak renomované značky jako AKG, měly měniče s různou hlasitostí? Anebo může být problém v mém sluchu? Jakou metodu bych mohl použít k vyloučení závady sluchátek? Zatím to řeším tak, že mám na receiveru trvale nastavený balanc o dva stupně doprava, ale stejně mi to vrtá v hlavě a kazí radost z jinak výborných sluchátek
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla Austrian Audio Hi-X60 Onkyo TX-8250 Panasonic Blu-Ray Dragonfly Red
Skúsil by som jednoduchú, zato veľmi účinnú vec - dať si slúchadlá naopak... Vylúčiš tým chybu sluchu, resp. slúchadiel... Len pre zaujímavosť, podobnú nevyrovnanosť som si všimol na Sennheiseroch HD 555 - nejakých 5 percent do prava (pre bežného človeka nepostrehnuteľné, pre Hi-Fistu v ťažkom štádiu zrejme neprekonateľná prekážka...), takže áno, je možné, že je chyba aj v slúchadlách.
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp > ---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring) ---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring) -- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu
Nejsem audiofil, ani má sestava tomu neodpovídá..mám prostě rád kvalitní zvuk, proto jsem do sluchátek investoval 4500,- Jsou to už asi páté sluchátka a konečně jsem spokojen, až na tu nevyrovnanost samozřejmě Jestli tomu dobře rozumím, tak když nasadím sluchátka obráceně a bude to hrát dále vlevo, je to chyba sluchu a budou-li hrát vpravo, je to ve sluchátkách ok? Po fotbale to vyzkouším..
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla Austrian Audio Hi-X60 Onkyo TX-8250 Panasonic Blu-Ray Dragonfly Red
Porty nehraju ziaden priestor, mozno len nieje zvyknuty na priestorovost nahraviek a ma to tak naozaj byt reprodukovane.Skusil by som viacero nahravok...
Skúsil by som nejakú monotónnu nahrávku (resp. stereo nahrávku skonvertovanú na mono) na portách aj na AKG. Tak podľa mňa zistíš najlepšie, či a ktoré slúchadlá majú rozhodený balance.
Díky všem za rady. Dnes celé odpoledne a večer poslouchám výběr ze 400 CD ve Flacu z PC. Možná je pro mně fakt nová zkušenost s tím prostorem nahrávek. Zkoušel jsem otáčet sluchátka a zvuk byl téměř stejný. Zvuk z tónového generátoru (co je ve Foobaru 2000) v pořádku. Začínám mít podezření na svoje uši, i když z PC mi to hraje v podstatě OK. Zítra zkusím přímo z CD, jestli se budou výsledky výrazně lišit. Zatím dík
Topes píše:eraser : Kdyz neni na jedno ucho hluchej u port tak asi tezko bude hluchej u akg...
Porty nie sú žiadny vrcholový model, takže je kľudne možné, že práve ony hrali nevyrovnane...
DC20 má výborný nápad s tými mono nahrávkami... takto bude najobjektívnejšie...
A Nolwendil, nebolo by rýchlejšie, a hlavne jednoduchšie si tie slúchadlá proste nasadiť naopak ? Efekt bude ajtak rovnaký...
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp > ---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring) ---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring) -- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu
Toto isté sa mi stáva s Phonakmi, niekedy aj s AKG...preto predtým ako budem invsetovať do ďalších sluchátok, navštívim uchológa Može to byť podľa vás kvôli konštrukcii štuplov? Mám totiž už asi 2 a pol roka problém so zaľahnutím uší(neustálym ).