Zdravím,
tak jsem si také koupil GR07. Napíšu zde nějaké své dojmy...
Ke srovnání mám a-jays two.
Na první pohled mi připadala sluchátka strašně malinká, podle fotek jsem si je představoval větší.
Na pravém sluchátku je malý plastový výstupek, podle kterého lze správně nasadit sluchátka i po slepu. Jaysy mají tento výstupek také. U GR07 je menší a musím ohmatat obě sluchátka, abych si byl jistý. U jaysů je to jednoznačnější.

Kabel vypadá velmi kvalitně, ale je na můj vkus až moc tuhý. Ale díky tomu by měl dlouho vydržet. Výrobce uvádí, že se jedná o 82 žilový kabel ze stříbra.

Konektor je poctivě udělaný a je zahnutý, což mi na jaysech chybělo.

Zaujaly mě nástavce. Je jich na výběr opravdu mnoho. V mém případě 7 párů barevných, 3 páry barevných s molitanem, 3 páry černých, 1 pár dvojitých, 1 pár pěnových a 1 pár, který nedává smysl (Oranžová + zelená)

.

Všiml jsem si několika zajímavých věcí. Bylo mi divné, proč jsou nějaké nástavce 2x, ale brzy jsem zjistil, že stejné nejsou. Některé jsou totiž zevnitř vybavené molitanem pro ještě lepší izolaci.

Dále jsem si všiml, že z vnitřní strany mají nástavce napsanou velikost.

K dispozici jsou konkrétně tyto velikosti:
SS, S, MS, ML, M, LL, L.
Pěnové a černé nástavce jsou bez označení.
I přes vyšší impedanci (50Ω) hrají GR07 cca stejně hlasitě jako jaysy se 16Ω.
Izolace zvuku je několikanásobně lepší než u jaysů.
Sluchátka jsou pravděpodobně primárně určena pro nošení za uchem. Nikdy jsem toto nezkoušel, a proto jsem na to byl zvědavý. Musím říct, že než jsem zkrotil kabel a dostal sluchátka za ucho, tak uplynula dost dlouhá doba. Takže jsem se rozhodl, že je budu nosit klasicky kabelem dolů. Nicméně za uchem to bylo dost pohodlné a sluchátka držela na svém místě mnohem pevněji.
Ihned po rozbalení a vybrání správných nástavců (mě nejlépe sedly modré s molitanem) jsem zkusil jak hrají. Měl jsem jsem je v uších jen chvilku a zjistil jsem, že mají výrazné, až nepříjemné sykavky. Neřešil jsem to a nechal jsem je zahořet. Na zahoření jsem jim dal 250 hodin.
Zvuk je určitě mnohem lepší lepší než u jaysů. Celkově mi přijde mnohem čistější, nástroje se neslévají dohromady. Zvuk je zábavnější a dynamičtější. U GR07 je mnohem více výšek.
S jaysy je ve skladbách spousta zvuků neznámého původu, ale s GR07 se z toho najednou staly skutečné nástroje. Dále se ve skladbách dají odhalit různé detaily, které tam nikdy nebyly.
Hodně mě překvapily basy. Po tom co jsem si přečetl, že se jedná o hodně vyrovnaná sluchátka jsem se bál, že basy za moc stát nebudou. Opak je ale pravdou. Basy jsou silné a přesné, ale jsou pouze tam, kde skutečně mají být. Jaysy jsou označované jako basovější sluchátka, ale GR07 je hravě strčí do kapsy. Basy u jaysů jsou takové divné a hlavně tlačí se i tam, kde být nemají a zvuk je zahuhlaný.
Také bubny jsou s GR07 moc pěkné, u jaysů často není poznat, jestli se jedná o buben, nebo jen nějakou ránu.
Štvou mě ale pořád trochu výraznější sykavky. Nevím jestli to tak má být, ale myslím, že ne. Delší doba na zahoření asi nepomůže. Mám podezření, jestli za to částečně nemůže i Clip+.
Pokud trochu stáhnu volume, tak už je to celkem v pořádku.
Pravděpodobně to chce poslouchat a poslouchat, aby jsme si na sebe zvykli.
Ještě jsem si ke GR07 koupil FiiO E11.

Je to moc pěkná krabička, která opravdu zlepší zvuk. Basy jsou lepší a zvuk mi přijde o něco dynamičtější.
Je to můj pohled na věc. Pohled laika. Proto ho berte s rezervou...

Nevím, jestli jsem používal správné názvy...