[recenze] Hifiman RE-262

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bechermeister 21. 10. 2011 20:38

Cawte prisli mi hifimany postupne ich budem hodnotit, tak ako im budu pribudat hodiny.
fotak nemam bohuzial mozno dake foto porobim u rodicov.
Porovnavat to budem s mojimi prvymi in earmi ktore stali 2 a pol krat menej soundmagic pl50.

Balenie a vybava:
Krabicka je luxusna mate vzneseny pocit ze si niekto dal zalezat. Sluchatka su prichytene v pogumovanom plaste krasne ciernom, ked ho otocite tak uvidite kvalitne cierne striekanie, takze neotacat a vypadato luxusne. Vybava je zufala trapna hanebna a mate pocit ze ten niekto kto si dal zalezat bol najskor cinan. 4 nahradne pary filtrov, jedny planzetove a 3 silikonove a velmi lacno posobiaca spona na kabel. A predlzovacie kable, velmi dobry napad jag sa nemaha. Inak krabica ja na day use nepouzitelna, poobzerajte sa po puzdre, to z pl50tok je perfektne pre ne, na pl50 bolo trosku male. Pl50 tky mali luxusnejsiu vybavu, hanba vam hifimani.

Spracovanie a dizajn:
S bielimi nastavcami vyzeraju podla mna krasne skromne, velmi sa mi paci ten dizaj. Mne je pri pohlade na ne jasne ze sa jedna o inu ligu. Fotky ste ale videli a zhodneme sa na tom ze od dizajnoviek to ma daleko, ale ten vzhlad vo mne vzbudzuje pokoj a doveru a niak neotalam si ich dat do ucha. Myslim ze shure by som mal viac v rukach nez v usiach :D.
Za kabel by som head-directu zobral vsetkych 5 cinskych ludskych prav. Strasne mikrofonicky efekt. Pripominami lacne kossy ten kabel, pl50tky maju omnoho kvalitnejsi kabel.
Sluchatka maju ten trojpinovy jag pre ipody, do normalneho prehravaca ho date len s predlzovackou. Pre normalne prehravace su tam dve predlzovacky jedna ma biely koniec a druha tmavy. Predpokladam ze jedna otaca kanaly aby sa dali nosit za uchom. Pre ipod je tam jedna predlzovacka, takze za ucho sa nekona.

Zvuk a pohodlie:
out of the box:Basu je po skromne som sklamany, stredy su rozhadzane ale uz teraz sa crta krasny objem, vo vyskach obcas a casto nieco zaerdzi zapisti zaboli. Uz som par nezahorenych sluchatok pocul takze potencial z nich priam srsi, tak radsej rychlo odlozit a nechat rozohravat cez noc.
10-12 hodin: Konecne sa daju mat v usiach a pocuvat. Pribuda basu, DJ Shadow nam uz neznie jak impotent. Stredom na objeme uz aj daky trip hopik s vokalkmi znesieme a hlavne vysky zacinaju mat rozum konecne a prestavju nam vrazat koliky do hlavy. Strasne sa mi paci distortion na gitarach, rock nas zacina bavit ale Ian Brown a jeho kammenne ruze zneju furt prapodivne ako keby spieval z pod deky a spev tenky aj ked stredy maju objem(trosku schiza nie). Aj Plant by si mal trosku pika slahnut nech mu to spieva zivsie. No uvidime. Priestor nam trosku narastol fakt masivny na IEM uz po 10tich hodinach. Uvidime ako to pojde dalej. Zacinam byt optimisticky.
25 hodin: Takze dalsi milestone dosiahnuty. Ian Brown a Stone Roses uz zneju nadherne, po 25 hodinach zacala byt rockova hudba konecne zazitkom. Vazbenie gitar je uzasne, stredy sa konecne poriadne otvorili a davaju tomu uz celkom slusny drive uz si a hlavou kyvkam :). Vdaka otvoreniu stredoc su vokaly nadherne. Bass sa opat trosku zvyraznil a vysky su konecne organizovane aj ked obcas este nieco uleti. Zlepsil sa priestor separacia detail. Ten priestor je naozaj zazitok oproti pl50, on ear priestor na in earoch. 25 hodin je ta hranica ked si ich mozte dat nausi a povedat ci ich zvuk milujete alebo vam nesadli. Co sa tyka zanrovosti, tak triphop, ambient chillout tam exceluju. Klasika(Bach) a pop(Elton John Honkey Chateu) na nich mi neskutocne pripominaju sen HD600/650. Su niekde medzi nimi, menej neutralne ako HD600 a menej zafarbene ako HD650 a nemaju tu sennovsku ospalost su svieze. Velmi podobny pocit ako ked som pocuval senny, len lampy mi tam chybali :).
Rock som uz nacrtol, len zdoraznim viac im sedi melodickost(White Stripes, Pearl Jam, Soundgarden, Klasik rock) nez agresivnost a vybusnost. Na kapely ako AC/DC, RATM, RHCP sa moc nehodia tam radsej daky Vckovy podpis.
Melodicka elektronika je uzasna ale ako nahle je tam naznak tvrdosti nie som si uplne isty ci sa mi ten zvuk paci ako keby mu chybala dynamika. S dubstepom a drumom som este pokusy nerobil, ale pre tieto zanre budu iste lepsie volby.
50 hodin: last words

pohodlie: neskutocne uzasne bravurne.
izolacia vyborna, zalezi od nastavcov.

vs HD6xx:
chcem zdoraznit, ze hd6xx su lepsie sluchatka technicky robia veci lepsie v kazdom ohlade ale zazitok, ktory poskytuju re262 je pre mna temer na rovnakej urovni ako na sennoch. A to nehovoriac o tom ze to hra len z udacu.

vs pl50:
No pl50tky su kruto zadupane do zeme, vykukuje len kusok s nazvom pesnickari tam su na jednej urovni. Su akoby odladene len na nich.
Naposledy upravil bechermeister dne 22. 10. 2011 20:09, celkově upraveno 7
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Misoo9005 21. 10. 2011 21:07

Vdaka za dojmy :-) , uvazujem o zaloznych IEM a toto je dobry kandidat .

Ehm jag =http://img.katalog-automobilu.cz/files/produkty/cz/4/4674/jaguar-xf-42l-v6.jpg :-D :-D
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý