AKG K 450 problem

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mates15000 12. 6. 2012 17:12

Zdravim.
Sluchatka uz mam pres 4 mesice, s kvalitou zvuku spokojenej jsem. Samy o sobe fungujou.

Jenze se mi po tech 4 mesicich podelal kabel v kapse zpusobem, ze kdyz ten konec kablu nenatocim primo na stupen presne, tak hraje jen do pravyho sluchatka. Kratsi kabel funguje bez problemu. Samozrejme ze mi asi budete chtit rict abych napsal na reklamaci. A taky jsem to udelal.
Dnes prisel novej kabel, po rozbaleni uz slo poznat, ze pravdepodobne uz byl pouzivanej (ten konec byl vic ohybatelnej nez u toho kratsiho kablu co jsem predtim pouzil jednou v zivote). A ejhle, vysel jsem ven a po 10 minutach s "novym kablem" se stalo uplne to samy! Kratsi kabel furt funguje bez problemu, ale je pro me nepouzitelnej, protoze to nenatahnu ani do kapsy.
Prvni kabel jsem pouzival 4 mesice. Nosil jsem ho jen v stejnych 2 kalhotech - dzinach a kratasich. Dnes prisel novej a po 10 minutach proste uplne stejnej problem - pokud to nenatocim na stupen presne, nehraje to do levyho sluchatka. Kabel mam normalne pripojenej do iPodu a nosim v kapse, nedelam s nim zadny hovadiny, ktery by ho mohly umyslne poskodit.

Takze otazka je - Jak je s prominutim k**va neco takovyho vubec mozny? A co mam delat? Napsat podruhe na reklamaci? Vratit sluchatka a koupit uplne nejaky jiny?

Omlouvam se za nespisovnou cestinu, toto se normalne napsat neda.
Mates15000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boriscz 12. 6. 2012 18:01

Ano, pokud se cítíš poškozený, měl bys využít svých občanských práv.
V klidu, opakuju, fklidu popiš závadu na A4, prostě napiš reklamační dopis se všemi náležitostmi, vlož do obálky či bálíčku i s reklamovaným kabelem. A odešli nebo zanes tam kam patří, to je prodejci. Do zákonem daných 30-ti kalendářních dnů, ti musi prodejce odpovědět. Po této době, už máš zákonem daný nárok na vrácení pořizovací ceny.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mates15000 12. 6. 2012 22:19

Tak jsem si ze zvedavosti rozdelal rozsroubovatelne kousky konstrukce, no co tam nenajdu. Bily a cerveny drat vycuhujici z izolace, ktera urcite nemela byt prerizla, uz ty draty byly polorozpadly.
Ukazoval jsem to tatovi a ten uz par desitek let s elektronikou dela, a tak teda rekl, ze je to mozny, ze do toho levyho sluchatka ten proud proste obcas nemuze prochazet kdyz ty draty uz tak tak na tom visi. Dokonce i z druhe strany taky uz castecne bilej drat vycuhoval, nebylo to zas tak hrozny, ale proste izolace uz na tom taky uz byla castecne presekla.
Co rict. Kvalita zvuku sluchatek super, ale kdyz na to ti cinani ani poradne nevidi, tak neni divu jak inteligentne delaji tu konstrukci. Ty draty jsou tam naskladany, a ty vysouvaci casti jsou z boku kryty zarovnany zelezem, ktery nema problem tu izolaci postupne presekavat az ani ty draty nezbydou.
iPod zadnou zazracnou kamerku nema, ale snad je na tom neco videt
Leva strana Obrázek
Prava strana(ktera je na tom tedy lip)
Obrázek

Takze zitra jdu reklamovat, a uz abych premyslel, jaky sluchatka bych si mel nasledne koupit, kdyz uz se konecne dockam vraceni penez.
Mates15000
Kolemjdoucí