chtěl bych něco málo napsat o sluchátkách, které nejsou zrovna žhavé téma a bývají i v celku přehlížena, většina lidí rovnou investuje do sluchátek jako HD 555/558, nicméně mě se dostala pěkná nabídka s výraznou slevou v obchodě sluchatka.net (děkuji za ochotu prodávajícího a jeho vstřícnost k zákazníkům) a proto jsem se rozhodl si je koupit.
Specifikace
- konstrukce - Otevřená, dynamická, cricumaural
- frekvenční rozsah - 14-26,000 Hz (-10 db/1 Khz)
- zkreslení - 0,2%
- citlivost - 108 db (1 khz/1 Vrms)
- impedance - 50 ohm
- hmotnost 255g (bez kabelu)
- kabel - 3m OFC měď - do jedné mušle - 6.3 mm jack s redukcí na 3,5mm
- tlak na hlavu - +- 3,5N
- dlouhodobé max. zatížení - 500mW
Balení
Tak to je určitě první věc, která potěší a dodá pocit, že jste koupily sluchátka z lepší společnosti.
Popis
Hmm ačkoliv to tak na obrázkách možná nevypadá, tak sluchátka vypadají mnohem lépe. Sluchátka jsou sice z plastu, ale z kvalitnějšího, je houževnatý a vypadá, že něco vydrží, ovšem o zem bych snimi určitě nebouchal. Na ven jsou nepoužitelná, jsou to jednoznačně sluchadla na doma. Jsou lehká a sakra pohodlná, dost na tom má zásluhu, že náušníky jsou z Veluru a polstrování na mostě taktéž. Ani po 4 hodinách jsem neměl potřebu dávat si pauzu a mušle jsou opravdu velká a prostorná, žádné tlačení uší se nekoná a přítlak je tak akorát.
Na čem testováno
PC s Asus Xonar DX/XD
Poslech
Hudba a hry, to je jediné co mě zajímá a z 85% jen hraní.
Hudba
- Linkin Park (Numb)
- Infected Mushroom (Suliman)
- John Murphy OST 28 týdnů poté (Cottage Attack)
(foobar2000 v.1.1.11, .Flac)
Hry
- Crysis 2
- CoD Modern Warfare 3
- StarCraft 2
(5.1 Dolby HeadPhones)
Hudbo hraj
No a co nás zajímá nejvíce? Jak to přeci hraje. Sluchátka se rozehrávají nějakých pěkných 50 hodin a zvukově se už hezky vybarvila, takže určo můžeme jít na to. První věc co co mě určitě zaujmula je jednoznačně hlasitost. Sluchátka dokáží hrát velice nahlas a proto si hned u mě získala obdiv. No a nejenže hrají nahlas, ale také ne nijak výrazně zkresleně i na vyšší hlasitost. Další věc co jsem požadoval a co mě zaujmulo byla bassová složka. Bassy jsou rychlé, sice méně přesné, za to silné a určitě splňují mé požadavky na bassovější sluchátka. Středy jsou jasně slyšitelné, bez nějakého výrazného přehlížení. Výšky, jsou asi nejslabším článkem, na vyšší hlasitost dokáží být agresivní a ženský pronikaví hlas dokáže mým uším dát výprask, ale kamarádovi se naopak výšky líbí. Nicméně s lehounkým ubráním na hlasitosti se podání, no jak to říct, uměrní se stálé dobrým podáním bassu. Co musím pochválit je krásný přednes i na nižší hlasitost, kde bych tomu i věřil, že ten frekvenční rozsah není vycucán z prstu. Prostor není nijak konzertový, je spíš skromný, ale je tam.
Gaming
Ať už zastáváte názoru, že když sluchátka zvládají dobře hudbu tak budou dobře zvládat i to ostatní nebo ne tak stěmahle krasavcema si budete připadat jak v sedmém nebi nebo alespoň já jsem si tak připadal. Třeba u takového Crysis 2 je zvuk přesně takový jaký jsem si ho přestavoval, výbuchy jsou velice úderné a je i slyšet doznění výbuchu s lehkým duněním. Ačkoliv to všude bouchá tak stejně můžu slyšet slyšet svou zbraň jak hezky přiděluje střely nepřátelům a ty badass hlasy postav vyvolají pocit jak v kině, chrapot s lehkým bassovým nadnesem vás donutí poslechnout rozkaz. Hvizdot střel kolem a detaily jsou jasně zřetelné a to je velké plus. Prostoru při poslechu není co vytknout a obzvlášť ne s Dolby HP.
Nicméně, jsou to pořád cenově přijatelná sluchátka a dokáží bezproblémově nadchnout, tak i leckoho zklamat. Určitě nedoporučuji integrované zvukovky a obzvlášť ty na levnějších deskách jako mám já. Není nutno to nějak rozepisovat, prostě právě na těchto sluchátkách jsou znát její neduhy. Pak na zesilovači bych to nepřeháněl s přidáváním na bassech, zvuk je pak značně zkreslený a pak vás to donutí přidat na výškách, ale to by vás pak ženský jekot donutil dát si pálkou přes hlavu.
Tak jak ?
Za mě určitě ano. Ikdyž cena kolem 2.600 Kč u jiných obchodů by mě asi přesvědčila o tom si to rozmyslet a vyzkoušet jiné kousky, tak i přesto věřím, že bych si tato sluchátka koupil. Zvuk je takový teplejší, přikreslenější, s větším důrazem na bassy, čili přesně to co jsem hledal.
Pár Ano/Ne
+ Kvalitní plasty a dobrá konstrukce
+ Nízká váha
+ Design
+ Zábavnější podání zvuku
+ Podání bassů
+ Komfort
- Jsou celkem velká, malá hlava nevadí, ale menší uši jako ty moje jsou jak v chrámě
- Přínosem je lepší zdroj zvuku, vyvaroval bych se integrovaným zvukovkám (můj názor)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doufám, že tato recenze bude alespoň někomu nápomocná a ještě bych chtěl zdůraznit, je čistě subjektivní a né každému by mohl zvuk vyhovovat. Vybírejte ušiskama.